دكتر ميثم قوانلو و همكارانش در دانشگاه فنآوري جورجيا موفق به ابداع وسيله جديدي شدهاند كه با كمك آن معلولان قادر خواهند بود صندلي چرخدارشان را با نوك زبان هدايت كنند.
به گزارش ايسنا، اين وسيله جديد كه از يك آهنرباي ظريف استفاده ميكند به افراد معلول كمك ميكند كه براي هدايت يك صندلي چرخدار و يا كار با رايانه تنها از نوك زبانشان استفاده كنند.
اين آهنربا كه به اندازه يك دانه برنج است به معلولان امكان ميدهد حركت يك مكان نما روي صفحه رايانه با يك صندلي چرخدار برقدار را در اطراف يك اتاق جهتگيري كنند.
گروه پژوهشگران موسسه فنآوري جورجيا كه طراحي وسيله جديد را برعهده داشتند ميگويند كه اين وسيله به راحتي در زير زبان قابل كاشتن است.
ميثم قوانلو استاديار موسسه فنآوري جورجيا درباره اين دستاورد جديد گفت: ما به اين خاطر زبان را با اجراي اين سيستم انتخاب كرديم كه بر خلاف دست و پا كه از مسير نخاع به وسيله مغز كنترل ميشوند، مستقيما توسط يك عصب جمجمهاي با مغز در ارتباط است كه معمولا در آسيبهاي شديد نخاعي يا بيماريهاي عصبي ـ ماهيچهاي از آسيب ديدگي احتمالي جان سالم به در ميبرد.
وي در ادامه تاكيد كرد: حركات زبان به علاوه سريع و دقيق است و نيازي به تفكر، تمركز و يا تلاش زيادي ندارد.
يك گوشي با حسگرهاي ميدان مغناطيسي ردياب مغناطيسي روي مغز را شناسايي ميكند و سيگنالهاي بي سيم را به يك رايانه دستي منتقل ميكند كه اين رايانه قابل اتصال به لباس يا صندلي چرخدار كاربر است.
به گزارش ايسنا، قوانلو ميگويد: اين وسيله ميتواند انقلاب بزرگي در عرصه فنآوريهاي ياري دهنده با كمك به افرادي كه دچار ناتوانيها و معلوليتهاي شديد ايجاد كرده و آنها را دوباره به يك زندگي مستقل و ثمربخش بازگرداند.
تيم پژوهشي قوانلو دستاورد خود را در نشست انجمن مهندسي توانبخشي و فنآوري ياريگر آمريكاي شمالي در واشنگتن ارائه كردند.
اين محققان ميگويند كه رايانه ميتواند طوري برنامهريزي شود كه مجموعه منحصر به فرد حركات خاص زباني هر يك از كاربران را تك تك تشخيص دهد.
گفتني است، دكتر قوانلو تحصيلات كارشناسي خود را در رشته مهندسي الكترونيك در دانشگاه تهران و تحصيلات كارشناسي ارشدش را در رشته مهندسي پزشكي در دانشگاه صنعتي اميركبير به پايان برده و پس از آن به آمريكا رفته و مدارج كارشناسي ارشد و دكترايش را در رشته مهندسي الكترونيك از دانشگاه ميشيگان اخذ كرده است.