روزنامه «تلگراف» گزارش داد: مقامات آمريكايي نگرانند كه حمله احتمالي اسرائيل و آمريكا به ايران، به علت نداشتن اطلاعات لازم درباره مكان فعاليتهاي هستهاي، منجر به نابودي اين تأسيسات نشود.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناك» به نقل از «هاآرتص»، اين روزنامه بريتانيايي اعلام كرد: كمبود شواهد و اطلاعات «موساد» و «سيا» از اين تأسيسات، در مذاكرات اخير اسرائيل و آمريكا آشكار شده است.
اين روزنامه به نقل از منبعي ناشناس و آشنا به جلسه تشكيل شده براي توجيه كارشناسان در واشنگتن و لندن نوشته است كه اين مذاكرات بين دريادار «مايك مولن»، فرمانده ستاد مشترك ارتش آمريكا و ژنرالهاي اسرائيلي انجام شده است.
«تلگراف» ادامه داد: مقامات پنتاگون نگرانند كه به رغم اين خلأ اطلاعاتي، اسرائيل در دوازده ماه آينده و بدون تضمين لازم براي توقف برنامه اتمي ايران به اين كشور حمله كند.
رآکتور توليد آب سنگين در اراک
همچنين در حالي كه ايران تأكيد دارد برنامه اتمي اين كشور، صلحآميز است، اسرائيل و آمريكا و برخي متحدان آنها از تعقيب برنامه تسليحات اتمي مخفيانه ايران در هراسند.
ژنرال مولن كه در واشنگتن نفوذ بسياري دارد، پيش از اين نيز با حمله به ايران مخالفت كرده بود.
اين منبع گفت: آمريكا تا سال 2003 جاسوسهايي در ايران داشته، اما هماكنون ديگر اطلاعات زيادي ـ از طريق جاسوسهاي زميني انساني ـ ندارد. اين در حالي است كه اسرائيليها اطلاعات بهتري دارند، اما آمريكاييها بدون راضي شدن از اطلاعات داده شده توسط اسرائيل به اين جلسه پايان دادند.
در همين حال، «فريد زكريا» از تحليلگران روابط خارجي آمريكا، در گفتوگويي با «سي.ان.ان» درباره وضعيت آمريكا در روابطش با ايران گفت: براي آمريكا و اروپا، فشار بر ايران به خاطر تعليق غنيسازي اورانيوم، بسيار سخت است.
وي ادامه داد: تلاشهاي آمريكا و اروپا براي مهار تمايلات اتمي ايران، با دو مانع بزرگ روبهروست؛ نخست، اعمال دور جديدي از تحريمات عليه ايران و دوم، قيمت نفت كه به 140 دلار در هر بشكه رسيده و ايران را در برابر فشارهاي اقتصادي آسيبناپذير كرده است.
وي درباره تغيير موضع احتمالي ايران در برابر غرب گفت: جالب است كه ايران پيشنهادهاي جديد آمريكا و اروپا را رد نكرده است، اما نكته جالب ديگر، روي كار آمدن دوباره علي لاريجاني است؛ او يكي از چهرههاي سياسي ارشد ايران است كه احمدينژاد، وي را از دبيري شوراي عالي امنيت ملي بركنار كرد و اين روند، احتمال اين چرخش را زياد ميكند.
وي افزود: هرچند لاريجاني چهره موافق غرب نيست كه برنامه اتمي ايران را متوقف كند، اما در مقايسه با احمدينژاد، ميتوان او را يك اصولگراي ميانهرو دانست.
وي همچنين درباره حمله احتمالي اسرائيل به ايران مدعي شد: اسرائيل با آماده شدن براي حمله نظامي به ايران، گفتوگوهاي متفاوتي را با كشورهاي عرب آغاز كرده است؛ مصر، سوريه و به گونهاي مخفيانهتر با اردن كه احتمال ارايه پيشنهادهايي به اين كشورها را ضمن آماده شدن براي حمله به ايران، بيشتر كرده است.
ممكن است بسياري از كشورهاي عرب، پنهاني از اين كار عليه رقيب سنتي شيعه اعراب خوشحال شوند، اما در صحنه سياست از آن انتقاد ميكنند.
اما خطر بزرگتر آن است كه چنين حملهاي، توانايي نابودي تأسيسات اتمي ايران را نداشته و تنها چند سال آن را به تعويق مياندازد، ضمن آن كه چنين حملهاي، ميتواند باعث اتحاد بيشتر مردم با حكومت كنوني ايران شده و حيات جديدي به آن ببخشد.