چین و روسیه كه تا كنون به 4 قطعنامه درباره تحریم ايران راي مثبت دادهاند، تحريم كشور شبه ديكتاتوري زیمبابوه را وتوکردند.
پیش نویس قطعنامه ای برای اعمال تحریم ها بر رابرت موگابه رئیس جمهور زیمبابوه و شماری از اعضای کلیدی حکومت او در شورای امنیت سازمان ملل وتو شده است.
چین و روسیه این تدابیر پیشنهادی از جمله انسداد دارایی های این افراد و منع سفرهای بین المللی آنها را رد کردند.
از زمان انتخاب مجدد موگابه در دور دوم رای گیری که از سوی مخالفان بایکوت شده بود، انتقادهای بین المللی از زیمبابوه افزایش یافته است.
چندین عضو شورای امنیت قبلا محذوراتی را نسبت به تحریم ها ابراز داشته بودند. سفیر آفریقای جنوبی در سازمان ملل پیشتر علیه این تحریم ها استدلال کرده بود.
یک خبرنگار بی بی سی در مقر سازمان ملل در نیویورک می گوید که ناکامی این قطعنامه ضربه ای عمده برای آمریکا و بریتانیاست.
سفیر بریتانیا پس از رای گیری گفت که سازمان ملل در انجام وظایف خود شکست خورده است.
این قطعنامه تحریم های تسلیحاتی بر زیمبابوه و محدودیت های مالی و مسافرتی بر رئیس جمهور موگابه و 13 نفر از مقام های ارشد دولت او اعمال می کرد.
پیش نویس قطعنامه همچنین خواستار انتصاب فرستاده ویژه ای برای زیمبابوه می شد.
مورگان چانگیرای، رهبر جنبش تغییرات دموکراتیک، در دور اول انتخابات در روز 29 مارس برنده شده بود اما نتایج رسمی، سهم آرای او را کمتر از 50 درصد تعیین کرد که قانونا دور دوم را لازم می آورد.
پس از آنکه بسیاری از هواداران این حزب هدف ضرب و شتم قرار گرفتند و حتی به قتل رسیدند، چانگیرای از شرکت در دور دوم انصراف داد.
مخالفان می گویند از ماه مارس تاکنون 113 نفر از هواداران آن کشته شده اند، 5000 نفر مفقود هستند و بیش از 200 هزار نفر نیز مجبور به ترک خانه های خود شده اند.