رئيس مرکز منطقهاي اطلاعرساني علوم و فناوري با تشريح وضعيت توليد علم ايران در مقايسه با رقباي خود در منطقه، توليدات علمي ايران در پايگاه استنادي ISI تا روز گذشته را 7 هزار و 320 مورد اعلام کرد و گفت: سرعت توليد علم در ايران، منحصر به فرد و چشمگير است.
دکتر جعفر مهراد در گفتوگو با مهر، پيشرفت توليدات علمي ايران در مقايسه با سال گذشته را بسيار چشمگير و در نوع خود منحصر به فرد دانست و افزود: در سالهاي گذشته در اوايل نيمه دوم سال ميلادي، آمار توليد علم ايران هيچ گاه به اين رقم نميرسيد، به گونهاي که کل توليد علم ايران در سال گذشته 9 هزار و 62 مورد بود.
وي توليد علم ترکيه را تا روز گذشته 14 هزار و 126 مورد عنوان کرد و گفت: با در نظر گرفتن توليدات علمي کشورهاي منطقه وضعيت توليد علم ايران در منطقه پس از ترکيه است.
رئيس مرکز منطقهاي اطلاعرساني علم و فناوري اضافه کرد: پس از ايران، مصر حايز اهميت است که با توليد 2 هزار و 586 مقاله مقام سوم منطقه را از آن خود كرده است.
وي گفت: پس از مصر نيز کشورهاي مالزي و عربستان صعودي به ترتيب با توليد يک هزار و 719 و يک هزار و 206 مقاله رتبههاي چهارم و پنجم منطقه را از آن خود کردهاند.
مهراد ابراز اميدواري کرد: با توجه به روند رو به رشد توليدات علمي ايران و تلاش دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي و فناوري تا پايان سال 2008 رشد علمي ايران در ISI به بيش از دوازده هزار مورد برسد.
وي اظهار داشت: جمع کل 7 هزار و 320 مورد توليد علم ايران تاکنون، مربوط به پايگاههاي اطلاعاتي استنادي 1) علوم، 2) علوم اجتماعي، 3) هنر و علوم انساني است که سه پايگاه عمده ISI را با نام «Web of Science» تشکيل ميدهند.
رئيس مرکز منطقهاي اطلاعرساني علم و فناوري افزود: رشتههاي فني و مهندسي، پزشکي، کشاورزي و دامپزشکي، پزشکي و رشتههاي وابسته علوم پايه جزو نمايه استنادي علوم به شمار ميآيند.