جوابيه نماينده شرکت کنيايي و توضيحات «تابناک»

در جوابیه آمده است: اگر قرار باشد، مصوبات برنامه چهارم و چشم‌انداز بيست ساله ايران اجرا شود، نياز به سرمايه‌گذاري خارجي شدت مي‌يابد، به ويژه آن که با توجه به مسائل پيراموني، اگر بتوان سرمايه‌گذاري کشورهاي اسلامي و آنهايي را که به جمهوري اسلامي علاقه‌مند هستند، در ايران جذب کنيم، خطرات آن به مراتب، کمتر از «چشم آبي‌هاي» خارجي است.
کد خبر: ۶۴۰۲۵
|
۲۳ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۱:۵۹ 14 September 2009
|
10283 بازدید

در پي درج خبري در «تابناک» درباره لغو يک مزايده مهم و هنگفت کشور به خاطر يک نور چشمي کنيايي، يک فرد ايراني که مدعي نمايندگي شرکت محمد جعفر در ايران بوده، شش بار جوابيه‌هاي گوناگون براي اين سايت خبري فرستاده که بنا بر اخلاق حرفه‌اي رسانه‌هاي اين سايت و اين که سرانجام اين جوابيه ممهور به مهر شرکت براي «تابناک» فرستاده شده، اين سايت خبري به انتشار جوابيه اين شرکت و توضيحات خود اقدام مي‌کند.

در جوابيه ارسالي مدعی نمايندگی شرکت محمد جعفر آمده است:

مسئول محترم سايت «تابناک»
با سلام
پيرو خبر درج شده در سايت «تابناک» در مورخ 16/6/88 با کد خبر 63049 به استحضار مي‌رساند، هر چند که مطمئن مي‌باشيم، سايت حضرت تعالي، همواره در پي رسالت خويش که همانا اطلاع‌رساني مثبت و طرح واقعيت‌ها مي‌باشد، اقدام نموده است، مع‌هذا اينگونه اکاذيب نه تنها مانع ورود سرمايه‌هاي خارجي مي‌گردد، بلکه موجب خروج سرمايه‌هاي داخلي نيز مي‌شود.

واقعيت آن است که اگر قرار باشد، مصوبات برنامه چهارم و چشم‌انداز بيست ساله ايران اجرا شود، نياز به سرمايه‌گذاري خارجي شدت مي‌يابد، به ويژه آن که با توجه به مسائل پيراموني، اگر بتوان سرمايه‌گذاري کشورهاي اسلامي و آنهايي را که به جمهوري اسلامي علاقه‌مند هستند، در ايران جذب کنيم، خطرات آن به مراتب، کمتر از «چشم آبي‌هاي» خارجي است. نگاهي به شايعات و اخبار کذب، نشان مي‌دهد که برخي افراد در پشت معاملات سياسي هستند که برنامه‌هاي اقتصادي دولت پيش نرود.

بررسي اجمالي قضيه نشان مي‌دهد که اين سرمايه‌گذار شيعه، بنا به دعوت رياست محترم جمهوري و در راستاي حمايت از جمهوري اسلامي، علاقه‌مند به سرمايه‌گذاري در ايران شده که نشر اينگونه مسائل، باعث دلسردي حاميان نظام خواهد شد.

جالب آنکه کساني که پشت پرده اين قضيه بوده‌اند، در پي درج عکسي از آقاي محمد جعفر برآمده‌اند که تحقيقات، نشان دهنده آن است که عکس ياد شده، نه تنها متعلق به آقاي محمد حسين جعفر نمي‌باشد، بلکه عکس يکي از نمايندگان مجلس کنياست، اما براي آنان که قصدشان برهم زدن روابط اقتصادي کشور است، مهم نيست که چه مشکلي براي مملکت به وجود مي‌آورند.

شايان ذکر است، روال مشارکت و سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ در کليه پروژه‌هاي ملي کشور از جمله بنادر مبني بر مذاکره است. به طور مثال، در بندر امام خميني (ره)، پروژه تصفيه شکر و ترمينال نفتي هم به صورت مذاکره واگذار شده است.

اصليت شرکتMJ Group از شرکت ‌Dewji Jamal مي‌باشد که در شرق آفريقا در سال 1860 تأسيس شد.
اين شرکت در ساليان دراز، تغيير نام داده تا به MJ Group رسيده است. از سال 1880 که در مومباسا اولين دفتر خود را افتتاح کرد، اين شرکت بيشتر از 180 کشتي داشت که در خاورميانه، هند و در ساحل شرق آفريقا مشغول به کار بود. پس از مومباسا، دفاتر ديگر در آروشا، موشي، تانگا، کامپادا، جينجا، ام باله و سروتي نيز افتتاح کرد.

اين شرکت بيشتر از 150 سال در حوزه دريا و خدمات دريايي فعاليت خود را ادامه مي‌دهد.
فعاليت شرکت MJ Group به شرح زير است:

1) کنيا:
GBHL: شرکتي با سابقه 30 سال داراي پايانه غلات با قدرت بارگيري 3 ميليون تن در سال مي‌باشد. سيلوهاي مستقر در مومباسا که در اختيار اين شرکت است، مي‌تواند 1450000 تن غلات ذخيره کند.
MBTL: پايانه نفت در بندر مومباسا مي‌باشد. اين پايانه در حال حاضر مي‌تواند 40000 تن تخليه و ذخيره سازي کند.

Great Lakes: بندر داخل کشور است که براي ارايه خدمات به کشورهاي همسايه تأسيس شد.
شرکت باربري: اين شرکت، خدمات باربري در شرق و مرکز آفريقا ارايه مي‌دهد که اين خدمات مکمل خدمات ديگر اين شرکت مي‌باشد.

شرکت ارايه خدمات بندري:
AGOL: شرکت پايانه گاز LPG، که در ارستاي اهداف دولت کنيا تأسيس مي‌شود، براي سوخت رساني مهم به مردم کنيا و کشورهاي اطراف مي‌باشد.
Gas Petro: پايانه قير، در شهر مومباسا تأسيس شده و به واردکنندگان در منطقه خدمات ارايه مي‌دهند.

اوگاندا:
بندر خشک (Dry port) توسط MJ Group در کشور اوگاندا بنا گذاشته شده است که هدف آن، ارايه خدمات به کشورهاي همسايه مي‌باشد. شايان ذکر است MJ Group شعب ديگري در ساير نقاط جهان داراست که در حال حاضر در حال انجام عمليات هستند. علاوه بر سرمايه‌گذاري در بندر امام خميني (ره)، MJ Group قصد دارد در بنادر ايران نيز سرمايه‌گذاري نمايد.

با توجه به تجربيات فراواني که MJ Group طي ساليان طولاني به دست آورده، بديهي است که همکاري متقابل موجب انتقال تجربيات و دانش فني اين شرکت به شريک ايراني خواهد شد.

بنا بر آخرين گواهي بانک Standard Chartered (تصوير پيوست)، در سال گذشته، MJ Group بيش از 750 ميليون دلار در تمام پروژه‌هاي مهم در آفريقا و ساير نقاط جهان نيز سرمايه‌گذاري نموده که اين رقم قابل توجه است.

شرکت ايراني MJ Group نيز در ايران نزديک به پنجاه سال تجربه ارايه خدمات بندري را در هفت بندر داخل و خارج از کشور دارا بوده و برخلاف خبر درج شده در سايت، هيچ‌گونه خدمات دريايي را ارايه نداده است و بيشتر از 1500 نفر پرسنل متخصص و دانشگاهي مجرب و حرفه‌اي را در اختيار دارد که در شمال و جنوب کشور به صورت شبانه روزي در حال ارايه خدمات بندري به صاحبان کالا و شرکت‌هاي دولتي و خصوصي و همچنين شرکت‌هاي کشتيراني مي‌باشند و هميشه رضايتمندي آنان جزو اهداف اين شرکت‌ ايراني بوده و خواهد بود.

جلسه مذاکره سرمايه‌گذاري ترمينال غلات بندر امام خميني (ره) در سازمان بنادر و دريانوردي (از راست به چپ: آقاي دکتر طاهري مطلق، معاون وزير راه و مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي، آقاي محمد حسين جعفر و مدير عامل شرکت ايراني).

توضيحات «تابناک»:

همان گونه که پيشتر در خبر «تابناک» آمده بود، محوريت اصلي خبر اين سايت به عنوان لغو اين مزايده، بدون هيچ گونه شفاف‌سازي و آگاهي‌سازي است، چرا که چنين مزايده مهمي با اين حجم سرمايه‌گذاري، بدون هيچ گونه علتي، لغو و همان گونه که در جوابيه بالا آمده، به طور قطع به اين سرمايه‌دار کنيايي واگذار خواهد شد و اين در حالي است که سازمان بنادر و وزارت راه، هيچ گونه شفاف‌سازي در اين زمينه نکرده و چراغ خاموش در حال واگذاري اين پروژه به يک شرکت کنيايي است.

البته در این باره باید گفت که سایت «تابناک»، هبچ گاه مخالف سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی در ایران نبوده، بلکه چنین چیزی را بسیار مبارک و سودمند برای کشور می‌داند، اما واگذاری به این شکل در حالی که بسیاری از شرکت‌های بزرگ و متخصص داخلی و خارجی قصد شرکت در مزایده را دارند، امری مبهم و عجیب است!

«تابناک» هیچ گاه مخالف سرمایه‌گذاری واقعی شرکت‌های خارجی در ایران نبوده و از این امر بسیار استقبال می‌کند، اما چنین واگذاری مبهم و نامشخص و لغو چنین مزایده‌ای در حالی که بسیاری از شرکت‌های داخلی و خارجی، قصد سرمایه گذاری در آن را داشته‌اند، امری مبهم و نامشخص است!

نکته جالب توجه در جوابيه ارسالي اين شرکت، تبيين و تشريح مصوبات برنامه چهارم توسعه و سند چشم‌انداز بيست ساله کشور است که با توجه به جوابيه ارسالي، پيشنهاد مي‌شود، همه قراردادها و مزايده‌ها و مناقصه‌هاي کشور به غير چشم‌آبي‌هاي خارجي واگذار شود، چرا که خطرش کمتر است.

نکته ديگر در جوابيه ارسالي و اذعان اين شرکت، اين است که رئيس‌جمهور ايران در راستاي حمايت از جمهوري اسلامي از اين سرمايه‌گذاري کنيايي دعوت کرده است.

همچنين نکته اصلي درباره عکس منتشره در سايت «تابناک» از محمدجعفر که مدنظر سایت بوده، خبر رونامه محلي کنيايي درباره احتکار غيرقانوني 100/8 تن غلات، آن هم در هنگامي که کنيا و آفريقا در قحطي بوده، است و نه تصوير خود محمد جعفر که به اشتباه خبرنگار «تابناک»، تصوير نماينده مجلس کنيا به عنوان تصوير محمد جعفر تلقي شده و به ادعاي اين شرکت، اين نماينده قصد بر هم زدن روابط اقتصادي کشور کنيا را دارد و اينها همه در حالي است که دادگاه عالي کنيا به گفته همان رسانه‌هاي محلي، اين شرکت را تعليق يک ماهه کرده است.

همچنين در جوابيه اين شرکت، هيچ اشاره‌اي به مطالب سايت «تابناک» درباره محمد جعفر ننموده و تنها به ارايه آمارهايي از سوابق و پروژه‌هاي اين شرکت بسنده کرده و نيز هيچ گونه اشاره‌اي به علت چنين پيشنهادي از سوي رئيس‌جمهور ايران به اين سرمايه‌گذار کنيايي نشده است.

نکته ديگر جوابيه ارسالي، سوابق شرکت ايراني است که بدون اشاره به نام شرکت ايراني و از سوي اين شرکت ايراني که در درون خاک ايران است، اقدام به دفاع کرده که البته اين پرسش را پديد مي‌آورد که چرا شرکت ايراني، خود هيچ واکنشي به خبر نشان نداده و شرکت محمد جعفر از ايشان دفاع می‌کند؟

در پایان یادآور می‌شویم که بستن قرارداد با کشورهای خارجی، باید مصوبه مجلس شورای اسلامی را کسب نماید و با توجه به توضیحاتی که نماینده محمد جعفر فرستاده، روشن و مبرهن است که دولت جمهوری اسلامی ایران به واگذاری این بندر مهم کشور به محمد جعفر و یک شرکت ایرانی بدون انجام مزایده مصمم بوده و به همین دلیل، لزوم شفاف‌سازی و توضیح این قضیه توسط مسئولان ذیربط آشکار است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟