خاستگاه مبهم نشريه جنجالي موهن

کد خبر: ۸۱۸۸۵
|
۲۸ دی ۱۳۸۸ - ۱۴:۲۵ 18 January 2010
|
19152 بازدید
روزنامه «تهران امروز» در گزارشي نوشت:

با گذشت 5 روز از اعلام توقيف هفته‌نامه همت توسط قوه قضائيه، چاپ دوم اين نشريه همچنان روي دكه‌هاي مطبوعاتي قابل دسترسي است و گفته مي‌شود تاكنون 200 هزار نسخه از اين نشريه چاپ شده است. اين در حالي است كه روز گذشته برخي رسانه‌ها از تمجيد يك مقام عاليرتبه نظام از توقيف اين هفته‌نامه توسط قوه قضائيه و ابراز نارضايتي از تكرار چنين اهانت‌هايي خبر داده بودند.

سابقه انتشار هفته‌نامه همت به سال 85 باز مي‌گردد. اين نشريه نامش در واقع تلفيقي از حروف ابتدايي عبارت «هسته‌هاي مقاومت تاكتيكي» است كه به صاحب امتيازي موسسه حفظ و بسط ارزش‌ها و سردبيري علي سيناييان منتشر مي‌شود، موسسه‌اي كه به نظر مي‌رسد كانون فعاليت‌هايش در كرج باشد. اين موسسه در سال‌هاي اخير هفته‌نامه موج انديشه را نيز منتشر مي‌كند. هفته‌نامه موج انديشه، پيش از تغيير صاحب‌امتيازش، «چهل ماه» نام داشت. موج انديشه نيز يك بار توسط دادستاني كرج توقيف شده است. هفته‌نامه همت نيز مانند موج انديشه در سال 87 توسط هيات نظارت بر مطبوعات توقيف شد.

در دوره پيشين انتشار نشريه همت، تلاش‌هاي رسانه‌اي زيادي براي كشف مسئولان نشريه صورت گرفت و در نهايت گمانه‌زني‌ها متوجه دو نام شد؛ حسين نوبختي، فردي كه سايتي به نام نوسازي را اداره مي‌كرد و توهين اين سايت به حجت‌الاسلام سيدحسن خميني سبب توقيف اين سايت شد. فرد دوم علي بدري نام داشت و از اعضاي انصار حزب‌الله كرج بود. نوبختي چنين انتصابي را تكذيب كرد ولي علي بدري درباره اين اتهامات توضيحي نداد.

ماجراي توقيف اول اما به يك شنبه 13 بهمن 1387 باز مي‌گردد؛ زماني كه نشريه همت در شماره‌اي كه تيتر يك خود را «احمدي‌نژاد كشون» انتخاب كرده بود و جمع زيادي از شخصيت‌هاي سياسي كشور را حول محور هاشمي‌رفسنجاني متهم كرده بود كه قصد به زيركشيدن احمدي‌نژاد از صندلي رياست‌جمهوري را دارند. اين گزارش با واكنش هيات نظارت بر مطبوعات همراه شد و با همراهي مقامات قضايي به توقيف نشريه منجر گرديد.

20 /10/ 88، يعني يك سال و اندي پس از توقيف، نشريه همت دوباره به جمع مطبوعات كشور بازگشت؛ نشريه‌اي 16 صفحه‌اي، با كاغذ گلاسه و تمام رنگي، باز هم با محوريت هاشمي و يارانش. در تصوير تازه ياران هاشمي اما نه تنها تعداد چهره‌ها بسيار گسترده شده بود، بلكه چهره‌هاي جديدي نيز ديده مي‌شدند.

به عنوان نمونه در تصوير شماره يك ياران هاشمي چهره‌هايي چون حسين فدايي، دبيركل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي يا عزت‌الله ضرغامي ديده مي‌شدند ولي در تصوير دوم با حذف اين چهره‌ها، افرادي چون سيدحسن خميني، آيت‌الله واعظ طبسي، حجت‌الاسلام ري شهري، آيت‌الله جوادي آملي، آيت‌الله اميني، سيدرضا اكرمي، علي‌اكبر ناطق‌نوري، علي مطهري، محمدرضا باهنر، عماد افروغ، محمدجواد فاضل‌لنكراني (فرزند آيت‌الله العظمي فاضل لنكراني)، حجت‌الاسلام طباطبايي و علي شمخاني اضافه شده بودند، به همراه جمع كثيري از چهره‌هاي اصلاح‌طلب و برخي مقامات رسمي مانند محمد باقر قاليباف و علي لاريجاني. اندكي تامل در انتخاب چهره‌هاي سياسي ذيل عنوان ياران هاشمي نشان مي‌دهد كه ملاك انتخاب گردانندگان نشريه، انتقاد از احمدي‌نژاد است نه وابستگي به هاشمي. به عنوان نمونه، حسين فدايي كه پيش از انتخابات احتمال مي‌رفت از جمله منتقدان احمدي‌نژاد باشد، در شماره پيش در ليست ياران هاشمي بود ولي چون در انتخابات از احمدي‌نژاد به شدت حمايت كرد، از فهرست ياران مورد نظر هيات تحريريه نشريه همت خارج شد.

انتشار اين تصاوير اما چون شماره پيشين با واكنش گسترده رسانه‌اي و سياسي روبه‌رو شد، از سوي مقامات مسئول نيز نخستين واكنش از سوي وزارت ارشاد صادر شد كه به مديرمسئول اين نشريه تذكر داد. نكته جالب اينكه در تذكر وزارت ارشاد از عناوين معمول و مشهور مانند تشويش اذهان عمومي و اهانت به مسئولان كه در ماه‌هاي اخير به صورت مكرر و گاه روزانه به ساير نشريات اطلاق شده است، خبري نبود بلكه علت تذكر اين بود كه از نگاه معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد: «درج تصوير شخصيت‌هاي محترم در كنار برخي افراد نامتناسب، اقدامي غيرحرفه‏اي بوده و به صورت ضمني، داراي شبهه اتهام به شخصيت‏هاست.» گفتني است نشريه همت در اين شماره كه بسياري مطالبش از خبرگزاري فارس و سايت رجانيوز، دو رسانه حامي دولت نقل شده بود، شخصيت هاشمي‌رفسنجاني را استعاره از چهارلايه دانسته و بر اين اعتقاد بود كه در صورت انحلال پيوند بين هاشمي و يارانش، حيات آينده انقلاب اسلامي بيمه مي‌شود.

در همين حال برخي سايت‌هاي خبري حامي دولت پس از انتشار اين نشريه، از رويه اتخاذشده كه به بهانه حمايت از دولت، سبب تهاجم به دولت مي‌شود، اعلام برائت و انتقاد كردند و يكي از روزنامه‌هاي نزديك به دولت نيز وعده داد كه به زودي درباره پشت پرده يك جريان التقاطي كه اين نشريه را اداره مي‌كند، گزارشي را منتشر مي‌كند. اين اعلام برائت در حالي صورت مي‌گرفت كه برخي رسانه‌ها از نزديكي اين رسانه به اسفنديار رحيم‌مشايي خبر دادند؛ خبري كه البته توسط مشايي به شدت تكذيب شد.

به هر روي، 23 /10 /88 و با بالاگرفتن موج انتقادات، دستگاه قضايي كه در ماه‌هاي اخير كمتر وارد گود شده بود و اختيار را به هيات نظارت بر مطبوعات داده بود، ناچار به دخالت شد و بازپرس شعبه نهم دادگستري تهران بر اساس تبصره «2» ماده «5» قانون مطبوعات، همت را با اتهام افترا و نشر اكاذيب به قصد تشويش اذهان عمومي، توقيف و موضوع را به وزارت ارشاد ابلاغ كرد.

در همين حال از سوي برخي شخصيت‌هايي كه از سوي نشريه همت مورد اتهام قرار گرفته بود، نيز واكنش‌هايي منتشر شد، از جمله اينكه سيدحسن خميني در اين باره گفته است: «اينها نمي‌دانند كه دارند به نفع هاشمي كار مي‌كنند، نه به ضررش، وقتي اين همه آدم حسابي – غير از من – را در كنار هاشمي قرار مي‌دهند، به نفعش كار مي‌كنند.»
اشتراک گذاری
داریک موبایل صفحه خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۸
عجب ماجرایی شده این نشریه. ولی خودمونیم ... با این خبرهایی که اینهمه شماها ازش منتشر کردید چنان فروشی کرد که دیگه تا هفت پشتشون نیازی به چاپ نشریه ندارند!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟