فضای سایبر، محیط الكترونیكی واقعی است كه ارتباط انسانی را به شیوهای سریع و فراجغرافیایی با ابزارهای خاص، به طور مستقیم و زنده میسّر میسازد و یا بهتر بگوییم به تعبیر کارشناسان تئوری پیوند (ادغام) مكان در زمان، یا تبدیل جهان جغرافیایی به دهكده جهانی، به صورت واقعی با رشد و گسترش فضای مجازی اتفاق افتاده است. این فضا و محیط كه بسیاری از ویژگیهای دوران فلسفی پسامدرن را در خود جای داده، موقعیتها و شاخصههای بالقوهای است كه وجه جداسازی آن با دیگر ابزارهای رسانهای و اطلاع رسانی همراه است.
به گزارش «تابناک»، جهان شمولی این رسانه و قدرت مانور خانه به خانه آن در تمامی مناطق جغرافیایی، سهولت دسترسی و امکان ارتباط فرامنطقهای، از ویژگیهای این ابزار نوین است که علاوه بر همه ویژگیهای مثبت، شاخصههای دیگری هم به دنبال دارد که نمایانگر بُعد منفی این رسانه است.
بهرهگیری از اینترنت و فضای سایبر به عنوان اصلیترین ابزار جنگ نرم از سوی کشورهای توسعه یافته به منظور رسوخ به اصول ارزشی دیگر جوامع ـ که اغلب جوامع در حال توسعه هستند ـ در سالهای اخیر فضای سایبر را دستخوش هجمه به اخلاقیّات، دین، سیاست، اقتصاد و ارزشهای اجتماعی و فرهنگی کرده است.
سربازان میدانی از جنس مخاطبان ایرانی
جنگ نرم به دلیل ماهیّت خود و نیاز نداشتن به ابزارهای فیزیكی به دنبال آن است كه در مسافتهای دورتری از مراكز طراحی كننده به اجرا درآید؛ بنابراین، به عناصر و سربازان میدانی نیاز دارد كه از جنس مخاطبان جامعه هدف باشند.
این عناصر باید برای خود یك هویّت خاص قایل باشند تا بتوانند هدایت روند درگیری را بر عهده گیرند و در شرایط كنونی، امكان دسترسی به فضای مجازی به دلیل در اختیار گذاشتن لحظهای حجم گستردهای از اخبار، اطلاعات و تسهیل ارتباط چنین هویّت كاذبی را به راحتی در میان بخشی از صحنه گردانان حوادث ایجاد میکند؛ همان کاری که ایالات متحده آمریکا با همراهی همپیمانان اروپایی و شبکههای جاسوسی اسراییل در ایران اعمال میکند.
صادقی، معاون فنی و سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همین زمینه به خبرنگار «تابناک» میگوید: «دکترین جدید آمریکا به دنبال مخدوش ساختن چهره ایران در جامعه بین المللی است، گزارشاتی كه در رویترز و گاردین منتشر میشود و پروژههایی كه در خصوص ابتذالگرایی جامعه ایرانی در سطح وسیع منتشر میگردند، از این دست اقدامهای غیرانسانی و غیراخلاقی بوده كه مصداق آن در اینترنت و به ویژه وبسایت گرداب مشخص شد و همان گونه كه میدانید، استراتژی آمریكا بر همین اصل بنا شده است.»
وی مجموع این اقدامها را که تحت عنوان شبکههای مضلّین، دارکوب، فتنه و پروژه مرصاد و در قالبهای سیاسی ـ امنیتی، اخلاقی، دینی و ... فعالیت میکنند، در پناه یک سیستم برنامهریزی شده و با هدایت و پشتیبانی عوامل خارجی و کمک عوامل معاند یا فریب خورده داخلی عنوان میکند که حاصل سیاستهای جدید آمریکاییها در فضای مجازی برای مبارزه با تهدیدهاست که نمونه آن را میتوان در مسائل فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و سیاسی دید که پروژه گرداب نقاب از روی اینگونه تهاجمهای فرهنگی دشمن ربوده است.
تصویب بودجه یک میلیارد دلاری برای تخریب وجهه اسلام در فضای مجازی توسط سازمان سیا با محور موضوعی انقلاب اسلامی و جریانسازی علیه ایران صورت پذیرفت كه تأثیر آن را در این سالها دیدهایم.
نمونه بارز این ادعا را میتوان در فعالیت شبکه مضلّین در سالهای اخیر دید که البته اندکی تأمل در این مورد ماهیّت سرکردههای شبکه مضلّین را که با تلاش شبانهروزی سربازان گمنام امام زمان (عج) کشف و نابود شدند، خالی از لطف نیست.
مضلّین از آمریکا خط میگرفت
اعترافهای متهمان و بررسیهای كارشناسی شده از شبکههای مستهجن سایبری مضلّین، نمایانگر حمایت فنی شركتهای وابسته به سرویسهای جاسوسی آمریكا و پشتیبانی از متهمان این جریانها بوده و هست، به گونهای كه همه این وبسایتهای غیرانسانی و ضدارزشی در خاك كانادا و آمریكا میزبانی و حمایت میشدند.
صادقی، معاون فنی و سایبری سپاه در ادامه اظهارنظرهای خود، پروژه مضلّین را شامل پنج شبکه با تولید محتوای مستهجن در فضای سایبر معرفی میکند و میگوید: «این شبکه حتی فراتر از خطوط قرمز اخلاقی و اعتقادی حرکت میكند و همه مبانی انسانی، خانوادگی، فرهنگی و اعتقادی را زیرپا گذاشته تا جایی که این اقدامها در کشورهای حاشیه خلیج فارس انتقاداتی را به دنبال داشت، از جمله اقدامهای شبکه مضلّین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
«وحید.ا» با نام مستعار «آریا دانشكار»، مدیر بزرگترین مجموعه از وبسایتهای مستهجن فارسی زبان در اینترنت كه نقش بسیار مهمی در تولید و ارایه محتوای مستهجن فارسی (فیلم، عكس، داستان و...) و هدایت كاربران به سوی تولید محتوای مستهجن ایرانی و خارجی برای بهرهگیری دیگر وبسایتها و همچنین تولید محتوای ضددینی و ضدانقلابی دارد.
وی که از سال 1382 با راهاندازی وبسایت در اینترنت آغاز به كار کرده است، با دریافت خدمات فنی از یک شركت آمریكایی به قیمت بسیار ناچیز، اقدام به طراحی و اجرای یك حركت سازمان یافته سایبری برای شناسایی فعالان و تولیدكنندگان محتوای ضددینی، ضداخلاقی و ضدامنیتی در اینترنت کرده و انسجام و پشتیبانی فنی آنها را به طور رایگان به عهده گرفته است.
طراحی و نصب نرمافزارهای مربوط به وبسایتها و... پشتیبانی فنی و مالی وبسایتهایی همچون نوشتههای یك مرد آزاد (ضددینی)، شازده (ضداخلاقی و ضددینی)، احمد باطبی (ضدامنیتی)، سفید برفی (ضداخلاقی)، aylar4u.com (ضداخلاقی) و اعلام آمادگی برای پشتیبانی فنی و راهاندازی وبسایت برای یك مجله الكترونیكی مستهجن ایرانی و تأمین دومینهای خاص برای وبسایتهای مستهجن ایرانی، نقش بسزایی در ترویج بیبندوباریهای مجازی به زبان فارسی و تمسخر و هتاكی نسبت به اصول اعتقادهای اسلامی، انقلاب ایران و فعالیت دشمنان انقلاب اسلامی داشته است.
از اهانت به رهبر انقلاب تا ارتباط با محارم
اهانت به امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و مسئولان نظام به وسیله قرار دادن تصاویر دستكاری شده و توهینآمیز در وبسایتهای خود، قرار دادن كلیپ ضدانقلابی داستان انقلاب با محتوای اهانت به امام راحل(ره)، رهبر انقلاب و رییسجمهور ایران در اینترنت و لینك به وبسایت ضداسلامی ـ با عنوان بیایید با خرافات و جهل مبارزه كنیم و همزمان با سالنو، نو شویم ـ از جمله اقدامهای وی بوده است.
البته مبارزه با خرافات و جهل و قرار دادن لوگوی آن در وبسایتهای خود حتی قرار دادن آگهی فروش دختران كم سن و سال ایرانی، ثبت و فروش دومین به وبسایتهای مستهجن ایرانی همچون «شهوتسرا»، تولید و انتشار نخستین كتاب داستانهای سكسی به زبان فارسی در اینترنت شامل دو كتاب، بالغ بر ششصد صفحه داستان مستهجن به زبان فارسی در موضوعهای گوناگونی چون همجنس بازی، روابط نامشروع با محارم و ایجاد بستری برای اشاعه فحشا در جامعه ایران به وسیله راهاندازی وبسایتهای دوستیابی مستهجن فارسی و ... از دیگر کارهای این گروه فعال در عرصه جنگ نرم است.
پایگاه اینترنتی مستهجن نگار و ضددینی شهوتسرا هم یکی از دهها پایگاه اینترنتی فارسی زبانی است که در راستای پیشبرد اهداف استکبار جهانی به فعالیت جدی مشغول بوده است. این پایگاه اینترنتی در سال 2006 راهاندازی شد و ویژگی اصلی آن، وارد کردن بازدیدکننده به صحنه تولید و انتشار محتوای ضددینی و مستهجن بوده که «حسن.س» با نامهای مستعار «سامان شهابی» و «امین»، سرکرده این گروه است.
«حمید.ن» با نام مستعار «سپیده کیانی» با تحصیلات دیپلم، مدیر و راهانداز وبسایت مستهجن «فایر...» و تعدادی دیگر از وبسایتهای مستهجن است که اقدام به نگارش دهها داستان مستهجن و انتشار آنها در پایگاه اینترنتی خود کرده است. این داستانها که با قلمی توانا به نگارش درآمده، به طور عمده، تنها در پایگاه مستهجن نگار نامبرده، دیده شده است.
وبسایت مورد نظر به صورت هدفمند محتویات مستهجن خارجی را با مضامینی مشابه ارتباط نامشروع با محارم، جمعآوری و در وبسایت اصلی خود منتشر میکرده است.
جلال احمدی، عضو هیأت علمی دانشگاه هم در گفتوگوی خود با خبرنگار ما، فعالیت شبکه مضلّین را یك سناریوی از پیش طراحی شده و سازمان یافته از سوی نامبرده با حمایت و پشتیبانی فنی شركت دریمهاست آمریكا و پشتیبانی مالی شركت گوگل و شركتهای تبلیغات اینترنتی میداند.
وی با اشاره به اقدامهای این گروه در ایجاد شبهه در دین، راه اندازی تعداد41 وبسایت با محتوای مستهجن، مبتذل، لینك به وبسایتهای ضدانقلابی، ضددینی و ضداخلاقی، ارایه داستانهای مستهجن با مضامین ضددینی و ضدانقلابی در یكی از وبسایتهای مستهجن، ضددینی و ضدانقلابی را هدف طراحی شده غرب، عنوان میکند.
احمدی در ادامه اظهار میدارد: «با وجود هشدار مقام معظم رهبری درباره شبیخون و ناتوی فرهنگی، استراتژی کلّی دشمن درباره انهدام و انحلال سیستم جمهوری اسلامی با توجه به بافت جوان جمعیتی کشور روز به روز قدرتمندتر شده که این موضوع، مسئولیت نهادهای فرهنگی و متولّیان امور جوانان را بیشتر میکند، چرا که دشمن از راه مراکز مطالعاتی و سیستمهای جاسوسی خود به اجماع کلّی درباره جوانان ایرانی رسیده تا شبکههای مستهجن و ضددینی را پایهگذاری کند و پس از ایجاد احساس ناامیدی در جوانان، آنها را به سمت اهداف خود، کشاند.
این استاد دانشگاه با اشاره به فعالیت شبکههای متنوع سایبری فعال علیه ایران، «گلدکوئیست» را نیز دیگر برنامه مدون علیه ایران برشمرد که به اعتراف سرکردههای این گروه، ایجاد احساس یأس و ناامیدی در وجود نوجوانان و جوانان، نخستین هدف برای جذب، اعلام شده است که این موضوع هشیاری بیش از پیش دولتمردان را طلب میکند.
هدف ترویج سکولاریسم و بازتعریف اسلام
به باور معاون فنی و سایبری سپاه، هرچند این وبسایتها در ظاهر غیراخلاقی بودند، با توجه به پیشینه وبسیاستهای جدید آمریکا دریافتیم، القائات ضددینی این وبسایتها با اهداف ترویج سکولاریسم و ارایه تعریف جدید از اسلام هدف اصلی است که دنبال میشود. در واقع میخواهند، تغییر ذایقه در مردم ایجاد کنند و مانع از پیروی جوانان از دین و اعتقادهای اسلامیشان شوند.
این سلسله کارها از آنجا سرچشمه میگیرد كه انقلاب اسلامی به سرعت در حال پیمودن راه پیشرفت و دستیابی به قلههای علم بوده و همانند خاری در چشم دشمنان، آنان را آزار میدهد.
ستاره سادات احمدی بروغنی، دانشجوی رشته حقوق هم در گفتوگو با خبرنگار ما، آشنایی کامل با آسیبهای تهاجم فرهنگی را که مقام معظم رهبری سالها پیش بدان اشاره و تأکید داشتهاند، مستلزم دقت در اهداف غرب در حمایت و هدایت پروژههایی میداند که اخلاق و دین را در جوامع اسلامی نشانه رفتهاند.
وی در همین زمینه میافزاید: «تلاش غرب برای نبرد نرم با ایران همان گونه که بارها اطلاع رسانی شده به فعالیت شبکههای مستهجن یا ضدامنیتی مجازی خلاصه نمیشود؛ جذب متخصصان فنآوری و نظامی با هدف آموزش نیروهای ارتش و اطلاعات ایالات متحده برای بهرهگیری از فضای سایبر و دیگر نرمافزارها در جنگ علیه ایران از دیگر کارهایی است که آمریکا دنبال میکند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.