سرويس بين الملل ـ دیروز پنجشنبه، وزیر امور خارجه آمریکا، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با خانم «رزا آتونبایوا»، رییس جمهور قرقیزستان برای این کشور مستقل در زمینه روابط بیشکک با جمهوری اسلامی ایران خط و نشان کشید.
به گزارش «تابناك»، خانم «هیلاری کلینتون» که نتوانست نگرانی و عصبانیت واشنگتن از روابط خوب قرقیزستان با تهران به ویژه در زمینه همکاری های تجاری و اقتصادی را کتمان کند، در این باره به رییس جمهوراین کشور هشدار داد.
وی در این کنفرانس خبری که پیش از ترک بیشکک برگزار شد، گفت: «ادامه روابط تجاری بیشکک با تهران، قرقیزستان را با مشکلاتی ناشی از تحریم های ایران روبه رو خواهد کرد.»
در همين حال، پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری «العالم» نوشت: آمریکا در حالی به دنبال تداوم پروژه ایران هراسی است که خود با اعتراض ها و مخالفت های گسترده جهانی به دلیل سیاست های جنگ طلبانه در عراق و افغانستان، حمایت از رژیم صهیونیستی و تنش آفرینی در جهان، روبه روست.
جامعه جهانی دیروز پنجشنبه برای ابراز اعتراض خود به دولت آمریکا اجازه نداد که این کشور در سال 2022 میزبان جامعه جهانی شود و با ترجیح دادن کشور کوچک قطر، عمق نفرت و انزجار خود از کاخ سفید را به نمایش گذاشت. آمریکا در سال های گذشته تلاش کرده رابطه خود را با قرقیزستان گسترش دهد.
بر پايه اين گزارش، واشنگتن پایگاه هوایی «ماناس» را که در فرودگاهی به همین نام در حوالی پایتخت قرقیزستان است، «مرکز ترانزیت» خود قرار داده و میلیون ها دلار برای استفاده از آن به دولت قرقیزستان می پردازد.
«هيلاري كلينتون»، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه گذشته، سفر دوره ای خود به چهار کشور آسیایی قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و بحرین را آغاز کرد.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرده بود که در جمهوری قرقیزستان، وزیر خارجه آمریکا با رییس جمهور و دیگر مقامات رسمی دیدار می کند و با آنان درباره تحولات سیاسی پس از انتخابات قرقیزستان و مواردی که نگرانی مشترک دو کشور هستند، گفت وگو خواهد کرد.
همچنين اعلام شده است، وزیر خارجه آمریکا در نشست «گفت وگوی منامه 2010» که قرار است عصر امروز ـ پنجشنبه ـ در بحرين آغاز به کار کند، صحبت می کند.
به نظر مي رسد با توجه سخنان وزير امور خارجه آمريكا در قرقيزستان بايد در آينده اي نزديك شاهد اعمال فشار واشنگتن بر ديگر كشورهاي آسياي مركزي و قفقاز از جمله؛ ارمنستان، گرجستان، قزاقستان، و تاجيكستان كه روابط مناسبي با تهران دارند باشيم.