بیماری‌های ما در رژیم غذایی والدینمان ریشه دارد

‌نتایج این پژوهش‌ها می‌تواند به شناسایی افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت و حملات قلبی قرار دارند، کمک شایانی کند.
کد خبر: ۱۳۸۱۳۸
|
۰۴ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۵ 25 December 2010
|
1397 بازدید
نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد، رژیم غذایی والدین در طول زندگی‌ و پیش از تولد فرزندان بر روی سلامت آینده فرزندان تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش شبکه ایران به نقل از تلگراف، محققان دریافته‌اند که نحوه زندگی یک مرد، به فرزندانش منتقل می‌شود، زیرا بر روی ژن‌های وی تغییراتی ایجاد می‌کند.

این پژوهش اثرات موروثی فرآیندی به نام "epigenetics" را نشان می‌دهد. این فرآیند مربوط به چگونگی اثرگذاری محیط پیرامون و نحوه زندگی طی فرآیند رشد افراد بر تغییر شکل دائمی ژن‌های‌شان است.

در مرحله بعد، این ژن‌ها که تغییر یافته‌اند، به فرزندان فرد منتقل می‌شوند.

طی این پژوهش، محققان به‌طور خاص، به بررسی اثرات رژیم‌غذایی والدین با هدف یافتن اثرات آن در ابتلا فرزندان به بیماری‌های سخت مانند دیابت و بیماری‌های قلبی پرداختند .

دکتر اولیور راندو از مدرسه پزشکی دانشگاه ماساچوست در این‌باره می‌گوید: ‌نتایج این پژوهش‌ها می‌تواند به شناسایی افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت و حملات قلبی قرار دارند، کمک شایانی کند.

وی می‌افزاید: دانستن این‌که والدین هر فرد پیش از تولد وی مشغول انجام چه کارهایی بوده‌اند، تعیین‌کننده آن است که وی دارای عوامل موثر در ابتلا به چه بیماری‌هایی است.

وی ادامه می‌دهد: راه‌های زیادی وجود دارد که والدین اطلاعاتی در این زمینه را در اختیار فرزندانشان قرار دهند. ما برای ارزیابی این خطر، به بررسی نحوه زندگی فرد و ژن‌هایش می‌پردازیم. به این معنا که اگر بیماری سیگار بکشد، خطر ابتلا به سرطان در فرزند خود را افزایش داده است. البته عامل مهم دیگری نیز وجو دارد، دانستن این‌که والدین ما چه شرایط محیطی را تجربه کرده‌اند، در این زمینه دارای اهمیت است. تغییراتی در ژن که از والدین به فرزندان منتقل می‌شود، با تعداد زیادی از بیماری‌ها می‌تواند مرتبط باشد.

طی این پژوهش، 2 گروه از موش‌های نر را با رژیم غذایی متفاوت تغذیه کردند. گروه اول رژیم غذایی استاندارد و گروه دوم رژیم غذایی کم پروتئین داشتند. موش‌های ماده هر 2 گروه رژیم غذایی یکسان و استانداردی داشتد.

محققان دریافتند موش‌های تازه‌ متولد شده که پدرانشان با رژیم غذایی کم پروتئین تغذیه شده بودند در مقایسه با گروه دیگر، دارای افزایش در ژن‌هایی مسئول سنتز لیپید و کلسترول، بودند. این مسئله نشان‌گر افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این گروه از موش‌ها است.

نتایج این پژوهش در نشریه "Cell" منتشر شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟