«تابناک»
اجتماعی ـ در حالي كه آمار گوناگونی از فرزندان مقاماتي كه در انگليس تحصيل مي كنند، منتشر مي شود ـ برخي آمار آن را نزدیک سه هزار نفر مي دانند ـ اين ترديد در میان مردم پدید آمده كه بالاخره انگليس دشمن ماست يا به عنوان كشور دوست ما تلقي مي شود؟!
به گزارش خبرنگار «تابناک»، هرچند درس خواندن در كشوري كه امكانات بهتري در رشته تحصيلي خاصي داشته باشد، به خودي خود، نكوهيده نيست، پرسش افكار عمومي اين است که اگر تحصيل در كشور انگلستان خوب است، چرا مسئولاني كه فرزندان آنان در آنجا تحصيل مي كنند، از افشاي نامشان خودداري مي كنند و اگر هم تحصيل در اين كشور نکوهیده است، چرا اين مسئولان چنين كاري مي كنند؟
همچنين نمايندگان مجلس با مطرح كردن چنين مسائلي، شوكي را در جامعه پدید مي آورند و به يكباره آن را رها مي كنند. در واقع، اگر نمايندگان به اين مسأله معترضند، مي توان با تصويب قوانيني از چنين کارهایی جلوگيري کرد و اگر هم مخالف نيستند، نه فضاي جامعه را با چنين اظهاراتي مشوش كنند و نه وقت و مردم را در مجلس بگيرند، آن هم هنگامی که در واقع، به قانونگذاري و ترسيم چشم انداز بلند جمهوري اسلامي و مردم اختصاص دارد.
این در حالی است که گاه شنيده مي شود، يكي از آقازادگان از انگليس برگشته و يا يكي از آنان به انگليس رفته است؛ بنابراین، مردم به دنبال این هستند، كساني كه خود در مجلس قانونگذاري هستند، يك بار براي هميشه، تكليف اين را روشن كنند تا كمتر از اين موضوع استفاده تبليغاتي شود و گاه به گاه، شك مردم را درباره يكي از مسئولان برانگيزانند.
آنچه مشخص است این که تا هنگامی كه از اين حربه براي ضربه زدن به مخالفين سياسي بهره برده شود، هيچ سودي از آن نصيب مردم نخواهد شد، چرا كه مردم به دنبال آن هستند كه اگر در خيابان ها مرگ بر انگليس مي گويند، براي مسئولين هم همين باشد و در غياب آنان، مسئولين فرزندان خود را براي تحصيل به اين كشور نفرستند. اگر هم تحصيل در اين كشور همچون كشورهاي ديگر محدوديت و نکوهشی ندارد، مسئولين زمینه ای را فراهم آورند تا مردم عادي نيز بتوانند در كنار فرزندان مسئولان، در صورت نياز به اين كشور رفته و ادامه تحصيل داده و براي خدمت به كشور برگردند.
در پايان بايد افزود که اگر ابهام زدايي و تشكيك زدايي از ذهنيت مردم، به ويژه درباره مسئولان صورت نگيرد و يا در غیر این صورت و انجام آن، برای بهره برداري هاي سياسي باشد، سرانجام نارضایتی و بي اعتمادي مردم را در پي خواهد داشت و باید گفت؛ اعتمادي كه از دست رفت، به آساني برنخواهد گشت.