پایه های حکومت 40 ساله قذافی لرزید

جمعی زیادی از شخصیتها و گروههای سیاسی و سازمانهای حقوق بشر لیبی خواستار کناره گیری قذافی از قدرت شدند و در عین حال بر حق ملت لیبی برای بیان دیدگاههایشان در تظاهرات مسالمت آمیز بدون هر گونه اعمال محدودیت یا تهدید از سوی رژیم تاکید کردند.
کد خبر: ۱۴۸۵۱۵
|
۲۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۲:۱۶ 15 February 2011
|
9680 بازدید
با فراگیر شدن موج اعتراضات مردمی در جهان عرب، صدها شخصیت فرهنگی، دانشگاهی، سیاسی و ... در بیانیه ای بر ضرورت برکناری معمر قذافی و تمام اعضای خانواده اش از تمام پستهای سیاسی و نظامی و امنیتی و حق تعیین سرنوشت مردم تاکید کردند.

به گزارش مهر از شبکه تلویزیونی الجزیره، جمعی زیادی از شخصیتها و گروههای سیاسی و سازمانهای حقوق بشر لیبی خواستار کناره گیری قذافی از قدرت شدند و در عین حال بر حق ملت لیبی برای بیان دیدگاههایشان در تظاهرات مسالمت آمیز بدون هر گونه اعمال محدودیت یا تهدید از سوی رژیم تاکید کردند.

قذافی که قدیمی ترین رهبر عرب در قدرت است و بیش از چهل سال است بدون رقیب و بدون برگزاری هر گونه انتخاباتی بر مردم این کشور حکومت می کند.

این درخواستها در قالب بیانیه ای مطرح شد که 213 شخصیت از طیفها و قشرهای مختلف مردم لیبی امضا کرده اند شامل فعالان سیاسی، وکلا، دانشگاهیان، متخصصان و کارمندان دولتی، بازرگانان، مهندسان، پزشکان، روزنامه نگاران، افسران و سفرای سابق آن را امضا کردند.

این بیانیه را همچنین برخی جنبشها و گروههای سیاسی و حقوق بشرهمچون جبهه ملی برای نجات لیبی، جنبش تجمع اسلامی لیبی، جنبش رهایی، تجمع جمهوری برای دموکراسی و عدالت اجتماعی، انجمن روشنفکران و نویسندگان لیبیایی، سازمانهای حقوق بشری الرایه و الامل و کمیته حقیقت و عدالت لیبی امضا کرده اند.

امضاکنندگان این بیانیه تاکید می کنند برای تحکیم اصل حق ملتها در بیان دیدگاههایشان به هر وسیله مسالمت آمیز مناسب تلاش و تاکید می کنند تغییر در لیبی اجتناب ناپذیر است.

 امضا کنندگان بر این نکته تاکید می کنند که تصمیم با ملت لیبی است که می تواند به اراده خداوند، زمام امور را به دست گیرد و برای تعیین سرنوشت خود به خیابان بریزد.

ضرورت برکناری قذافی

امضا کنندگان این بیانیه بر ضرورت کناره گیری معمر قذافی و تمام اعضای خانواده اش از تمام پستهای سیاسی و نظامی و امنیتی تاکید و اعلام کردند قذافی در حالی که در ظاهر منکر داشتن هر گونه اختیارات و یا قدرت می شود، اما در عمل آنها را اعمال می کند.

در این بیانیه بر حق ملت لیبی برای بیان دیدگاهش در تظاهرات مسالمت آمیز بدون هر گونه محدودیت یا تهدید از سوی رژیم لیبی یا عوامل آن تاکید کردند.

این بیانیه از گروهها و نیروهای فعال در لیبی برای تامین سازوکار انتقال مسالمت آمیز قدرت و دستگاههای حاکمیتی اعم از قضایی، قانونگذاری و اجرایی در کشور به عنوان مقدمه ای برای آغاز روند تغییر مسالمت آمیز به سوی جامعه ای دارای ویژگی انعطاف پذیری و چند حزبی دعوت کردند.

این بیانیه به این مطلب اشاره می کند که درخواستهای امضا کنندگان در حالی است که تمام مردم لیبی انقلابهای مردم عربی در تونس، مصر و دیگر کشورهای عربی را برای رهایی از دوران ظلم و دیکتاتوری، فساد و نقض حقوق بشر دنبال می کنند.

خاطر نشان می شود قذافی یکی از قدیمی ترین دیکتاتورهای عرب است که بیش از چهل سال است بر مردم لیبی حکومت می کند.

دیکتاتور لیبی اخیرا در اظهاراتی فریبکانه مدعی شده بود این مردم لیبی هستند که بر کشور خودشان حکومت می کند و در دیگر کشورهای عربی هم باید مردم حاکم شوند.

بسته تدابیر رژیم لیبی برای جلوگیری از انقلاب

انقلاب مردمی در تونس و مصر، سبب وحشت دیگر رژیمهای دیکتاتوری عرب از جمله لیبی شده است تا جایی که قذافی تدابیر فوری را برای بهبود وضعیت مسکن و دستمزدها در این کشور آغاز کرده است.

این تدابیر چند روز پیش از برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز مسالمت آمیزی اتخاذ می شود که صدها فعال سیاسی مخالف رژیم قذافی خواستار برگزاری آن در روز 17 فوریه(28 بهمن) همزمان با ششمین  سالگرد تظاهرات شهر بنغازی در سال 2005 شده اند، در آن سال نیروهای امنیتی رژیم لیبی به شدت این تظاهرات را سرکوب کردند.

رژیم لیبی همچنین از تصمیم خود برای افزایش حقوق کارمندان و کارگران خبر داده است، این در حالی است که روزنامه الوطن در این زمینه نوشته است این تصمیمات پاسخگوی خواسته های مردم نیست.

بر اساس گزارشهای رسمی، نیروهای شاغل در بخش دولتی لیبی، 70 درصد نیروهای فعال در اقتصاد این کشور را تشکیل می دهند که تعداد آنها یک میلییون و 660 هزار نفر بر آورد می شود.

رژیم لیبی از ترس انتقال ویروس اعتراضات به این کشور،  وعده هایی را برای بهبود اوضاع معیشتی شهروندان مطرح کرده است.

حقوق اکثر لیبیایی ها از 400 دینار(321 دلار) فراتر نمی رود با توجه به اینکه متوسط تعداد اعضای یک خانواده، شش نفر است، بر این اساس، سهم هر فرد از درآمد ماهانه خانواده، کمتر از دو دلار در روز است(خط فقر شدید)

رژیم لیبی همچنین وعده طرح احداث 550 هزار واحد مسکونی در سرتاسر کشور را با هدف جلوگیری از خشم و اعتراضات مردمی داده است.

برخی رسانه ها فاش کرده بودند که "عمر اشکال" هماهنگ کننده سابق دفتر ارتباط در کمیته های مردمی این روزها سرگرم دیدارهای ویژه از قبائل شرق در چارچوب تدابیر پیشگیرانه به خاطر ترس از انتقال ویروس اعتراضات کشورهای همجوار(مصر و تونس) به لیبی و جلب وفاداری آنها به رژیم و جلوگیری از شورش آنها است.

به گفته منابع مذکور، فرستاده دیکتاتور لیبی به سران عشایر و قبایل لیبی گفته است : رهبر(معمرقذافی) حامی فقرا است و تسهیلات فراوانی به شهروندانی که خواستار وفاداری آنها به رهبر و انقلاب است، خواهد داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟