بانك مركزي تونس ارزش وامهاي دريافتي توسط شركتهاي متعلق به رئيس جمهور مخلوع اين كشور را معادل يك ميليارد و 75 هزار ميليون دلار اعلام كرد.
به گزارش فارس، بانك مركزي تونس حجم وامهاي دريافتي توسط شركتها و موسسات مرتبط به زين العابدين بن علي ديكتاتور سرنگون شده تونس و خانوادهاش از بانكهاي اين كشور را معادل يك ميليارد و 75 هزار ميليون دلار اعلام كرد.
تلويزيون الجزير با اعلام اين خبر، افزود: "مصطفي كمال النابلي " رئيس بانك مركزي تونس حجم وامهاي دريافتي رئيس جمهور سابق اين كشور و خانوادهاش را معادل 5% حجم كل وامهاي اختصاص يافته بانكها به طرحهاي اقتصادي خواند.
اين گزارش 71% حجم وامهاي شركتهاي زين العابدين بن علي را به دليل وجود ضمانتهاي بانكي قابل ارجاع دانست و افزود: از حجم وامهاي مذكور تقريبا 430 ميليون دينار تونسي معادل 291 ميليون دلار به علت نبود ضمانتهاي بانكي احتمال بازگشت آنها با شك و ترديد همراه است.
رئيس بانك مركزي تونس با بيان اينكه نيمي از وام هاي مذكور تنها به چهار شركت مرتبط به زين العابدين بن علي اختصاص يافتهاند؛ حجم اموال خارج شده همراه بن علي را نامشخص خواند و افزود: بازگرداندن اموال خارج شده بسيار سخت خواهد بود وقت بسيار زيادي را ميطلبد.
حكومت خودكامه بن علي پس از 23 سال سركوب، شكنجه و نقض حقوق بشر در تونس، اوايل ماه گذشته ميلادي (ژانويه 2011) در پي چند هفته اعتراضهاي گسترده خياباني سرنگون شد.
بعد از فرار بن علي و نزديكانش به عربستان سعودي، پليس بينالملل (اينترپل) حكم دستگيري او و شش تن از اعضاي خانوادهاش از جمله ليلا طرابلسي، همسر بن علي، را صادر كرده است.
وزير دادگستري تونس نيز گفته است، بن علي و اقوامش به اتهام خروج غيرقانوني مقادير زيادي پول و طلا از تونس و خريد ملك و اموال ديگر در خارج از كشور تحت پيگرد قرار دارند.
روزنامه فرانسوي لوموند نيز با اشاره به اطلاعات منتشر شده از سوي سرويسهاي اطلاعاتي فرانسه اعلام كرد كه ليلا، يك و نيم تن طلا به ارزش بيش از 45 ميليون يورو را پيش از سقوط رژيم سابق تونس از اين كشور خارج كرده است.
در حال حاضر سي و سه نفر از اعضاي خانواده و اقوام بن علي به دليل سوءاستفاده از قدرت و افزايش دارايي خود با استفاده از مقامهاي دولتي در زندان بهسر ميبرند.