سرويس سياست خارجي ـ در حالي كه سفر وزير خارجه ايران به اروپا و شهر ژنو پايان يافته است، گزارش هاي رسيده، حاكي از آن است كه مذاكرات وي در ژنو با مقامات كشورهاي گوناگون تأثيرگذار بوده و برخي كشورها، از احتمال كاهش تحريم هاي اعمالي عليه ايران خبر داده اند.
به گزارش «تابناك»، صالحي كه براي شركت در اجلاس شوراي حقوق بشر و خلع سلاح به شهر ژنو سوئيس سفر كرده بود، با شركت در اين دو كنفرانس، ديدارهاي متعددي با مقامات كشورهاي اروپايي و از جمله كاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا داشت.
بنا بر اين گزارش، صالحي در حاشیه این اجلاس با برخی همتایان خود، از جمله وزیر خارجه آلمان، وزیر خارجه روسیه، وزیر خارجه اتریش، وزیر خارجه صربستان، وزیر خارجه الجزایر وزیر خارجه هلند، رئیس جمهور سوئیس، کمیسر عالی حقوق بشر، مدیرکل کمیسیون حقوق بشر، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی و... دیدار و رایزنی کرد.
صالحی همچنین با دو رسانه فرانس 24 و یورونیوز نیز مصاحبه انجام داد و افزون بر این در کنفرانسی مطبوعاتی، به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.
صالحی در مذاکرات خود برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را تشریح و از معیارهای دوگانه غرب درباره برنامه هسته ای ایران حقوق بشر انتقاد کرد.
وزیر خارجه همچنین در دیدار رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، بر پیگیری سرنوشت امام موسی صدر، علیرضا عسکری و چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی، تأکید کرد.
بنا بر این گزارش، در اثناي همين مذاكرات بود كه سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه از احتمال كاهش تحريم هاي اعمالي عليه ايران خبر داد.
وزیر خارجه روسیه به خبرنگاران گفته است كه احتمال كاهش تحريمها عليه ايران وجود دارد.
به گزارش رويترز، «سرگئی لاوروف» كه يك روز پس از گفتوگوهای خود با «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه آمریکا، «کاترین اشتون»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «علیاکبر صالحی»، وزیر خارجه ایران در ژنو سخن میگفت، از احتمال كاهش تحريمها عليه ايران خبر داد.
وزیر خارجه روسیه در این باره گفت: قدرتهای جهانی باید در قبال ایران رویکردی گام به گام داشته باشند.
وی افزود: در پاسخ به گامهای مثبت واقعی ایران، ما هم لازم است اقدامهايي برای تشویق آنها انجام بدهیم که از جمله آنها کاستن از میزان تحریمها عليه اين كشور است.
سرگئی لاوروف همچنين گفت: در جریان دیدار با اشتون و وزیر خارجه ایران، درباره لزوم ادامه هرچه سریعتر مذاکرات هم صحبت کردیم.
وزير خارجه روسيه ادامه داد: آخرین دور مذاکرات که ماه ژانویه در استانبول انجام شد نشان داد که برای رسیدن به اهداف مشترک به رویکردهایی با جزییات بیشتر نیاز داریم.
به گفته وزیر خارجه روسیه، این رویکردها «تضمینی صد در صدی برای جلوگیری از گسترش جنگافزار هستهای» به دست خواهد داد.
اين در حالي است كه چندي پيش نيز برخي از مقامات غربي از ناكارايي تحريم هاي اعمالي عليه ايران خبر داده و اظهار داشته بود كه اين تحريم ها تأثيري بر ايران نداشته است.
گویا غرب در فرايند گفت وگو و با توجه به اقدامات اعتمادساز ايران و همچنين وضعيت منطقه، به اين ارزيابي رسيده كه گفت وگو با ايران، بهترين راه براي حل مشكلات موجود در مسأله هسته اي ايران است.