سرویس بین الملل ـ روزنامه صهیونیستی هاآرتص در مقاله ای نوشت: «دو سال است که از بازگشت نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل به قدرت می گذرد. او اکنون خود را در باتلاقی می بیند که هر لحظه، بیشتر و بیشتر در آن فرو می رود؛ از یک سو، محبوبیت یافتن احزاب مخالف در درون و از سوی دیگر، فشارهای بین المللی که هر روز بر شدت آنها افزوده می شود.»
به گزارش «تابناک»، در ادامه این نوشتار آمده است:
«در وضعیت موجود، جهان یکپارچه اسراییل را هر لحظه منفورتر می بیند و خواهان دست کشیدن این رژیم از اشغالگری ها و بر هم زدن صلح و امنیت منطقه است؛ هشدارهایی که نتانیاهو به دنبال ناآرامی های کشورهای عربی از قدرت گرفتن ایران و پیامدهای سوء آن مطرح ساخت، از سوی غرب حیرت زده از معجزه دمکراسی در جهان عرب مورد پذیرش قرار نگرفت.
فلسطینی ها به «سپتامبر روشنی» می اندیشند که در آن ادعای استقلال خواهند کرد و اگر با مخالفت اسراییلی ها رو به رو شوند، آتش یک طغیان مردمی به سبک مصر شعله ور خواهد شد و این در حالی است که ایران بدون هیچ مشکلی، برنامه های هسته ایش را پیش می برد و تحریم های بین المللی نیز که هیچ گاه تأثیرگذاری لازم را نداشته اند، اکنون با افزایش بهای نفت، به طور کلی بی اثر شده اند. از سویی، ویروس های اینترنتی هم نتوانستند روند پیشرفت هسته ای تهران را متوقف سازند.
پس چه باید کرد؟ ایهود باراک، یک استراتژی دو مرحله ای مطرح می سازد، مبتنی بر ابتکار عمل دیپلماتیک در برابر فلسطینی ها و یک حمله بازدارنده علیه ایران و به تأسیسات هسته ای نطنز.
اما «لیبرمن» و «موشه یالون» بر دستیابی به توافقاتی موقتی در کرانه باختری و حذف حمله نظامی به ایران تأکید می ورزند. از دیدگاه یالون، شکل گیری کشور مستقل فلسطینی هر گونه تهدید علیه اسراییل از سوی فلسطینی ها را از میان خواهد برد. حال نتانیاهو ماه هاست، در حال بررسی طرح شکل گیری کشور مستقل فلسطینی است و با اختلاف نظرهایی که در این باره میان مشاوران او هست، راه دشواری پیش رویش است.
به هر روی، مسأله عمده دست نیافتن به رویکردهای دیپلماتیک نیست، بلکه مسأله آن است که نتانیاهو در میان رهبران جهان اعتباری ندارد و مجبور است برای به دست آوردن حمایت های لازم، رضایت خاطر آنها را به هر ترتیبی به دست آورد.»