قائممقام شركت توانير گفت: حجم تاسيسات و امكانات صنعت برق كشور تا 10 سال آينده دو برابر ميشود.
به گزارش فارسف محمدحسن متوليزاده در حاشيه بازديد از ششمين نمايشگاه صنعتي برق ايران در مشهد اظهار داشت: اين افزايش چشمگير نشان از سطح بالاي فعاليتها و اقدامات اين صنعت در كشور دارد.
قائممقام شركت توانير به نقش استراتژيك ايران در تامين انرژي در منطقه اشاره كرد و ادامه داد: در حال حاضر با تمام كشورهايي كه مرز خاكي داريم يك نقش استراتژيك را در تامين برق بازي ميكنيم.
متوليزاده افزود: در همين راستا در سال گذشته بيش از 7 ميليارد كيلو وات ساعت برق بين ايران و كشورهاي همسايه تبادل شد.
وي با بيان اينكه قدرت برق انتقالي هم اكنون به بيش از يك هزار وات رسيده است، افزود: در سال 89، بيش از 5 هزار مگاوات نيروگاه جديد احداث و وارد مدار بهرهبرداري شده است.
متوليزاده تصريح كرد: با اين ميزان نيروگاه احداث شده، ظرفيت كنوني تامين و توليد برق در كشور از مرز 61 هزار مگاوات نيز گذشت.
وي تاكيد كرد: همچنين در طول چند سال گذشته بحث كنترل فركانس از يكهزار و 700 دقيقه به كمتر از چهار دقيقه كاهش پيدا كرده است.
قائممقام شركت توانير متذكر شد: به همين منظور و با اين ظرفيت فوقالعاده امكان انتقال برق از كشور به اروپا را نيز پيدا كردهايم.
وي با اشاره به راندمان و عملكرد نيروگاههاي حرارتي كشور افزود: در حال حاضر، صنعت برق ايران افزون بر 1.5 درصد جلومتر از برنامههاي پيشبيني شده در اين زمينه است.
متوليزاده بيان كرد: در طول چند سال گذشته ميزان تلفات شبكههاي برق كشور به دليل انجام امور مختلف كاهش چشمگير داشته است.
وي خاطرنشان كرد: اين نرخ چشمگير كاهش سالانه، بيش از 10 هزار تن مصرف كربن و انرژي را كاهش ميدهد.
قائممقام شركت توانير تصريح كرد: با اين اقدام سالانه بالغ بر 90 هزار ميليارد ريال با توسعه ظرفيت نيروگاهها به كشور سود ميرسد.
وي به ظرفيتهاي منحصر به فرد انرژيهاي مختلف در كشور براي تامين انرژي برق اشاره كرد و گفت: انرژيهايي چون خورشيدي، بادي، زمين گرمايي و زيست توده جزو اين گروه هستند.
متوليزاده افزود: با استفاده از اين ظرفيت فوقالعاده بسياري از مشكلات موجود در تامين انرژي كشور برطرف ميشود.
وي گفت: در حال حاضر 14 هزار كيلومتر شبكه فيبرنوري براي شبكههاي برق سراسر نقاط ايران در دستور كار قرار دارد.
قائممقام شركت توانير افزود: بايد در نقاط دور افتاده و روستاها، انرژي خورشيدي حرف نخست را براي تامين برق پايدار بزند.