سرویس «تابناک» اجتماعی ـ رييس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ، از توقيف بيش از یازده هزار دستگاه خودرو رانندگان متخلف در بزرگراههاي پايتخت در سه ماهه نخست سال جاري خبر داد و گفت: در عين حال، گواهينامه بيش از شش هزار و هشتصد راننده متخلف ضبط و 213 رانندهاي كه بيش از 140 كيلومتر بر ساعت سرعت داشتند، به مراجع مربوطه براي انجام تست سلامت معرفي شدند.
سردار حسين رحيمي، با اشاره به اينكه در سه ماهه نخست سال جاري، بيشترين علل توقيف خودروها در بزرگراههاي تهران به ترتيب سرعت غيرمجاز با 42 درصد، سبقت غيرمجاز با 38 درصد و حركات مارپيچ با 7 درصد بوده است، افزود: در عين حال، در اين مدت، نزدیک 270 هزار برگ جريمه براي رانندگان متخلف در بزرگراههاي تهران صادر شد كه بيشترين اعمال قانون با 70 درصد مربوط به سرعت و سبقت غيرمجاز و پس از آن، استفاده از تلفن همراه و عدم استفاده از كمربند ايمني بوده است.
وي بيشترين تخلفات حادثهساز در بزرگراههاي تهران را سرعت و سبقت غيرمجاز و انجام حركات مارپيچ عنوان كرد و گفت: در عين حال، بيشترين ساعات رخداد تخلفات حادثهساز، ساعات ابتدايي صبح و ساعات پاياني شب بوده است.
رييس پليس راهور تهران با تأكيد بر اين كه در فصل بهار، نزدیک يكهزار و پانصد فقره تصادف در بزرگراههاي تهران اتفاق افتاد كه از اين ميزان 81 درصد تصادفات خسارتي، 17 درصد جرحي و 2 درصد فوتي بوده است، افزود: بيشترين علل تصادفات در بزرگراههاي پايتخت، رعايت نکردن فاصله طولي و بی توجهی به جلو بوده است.
وي با اشاره به ضبط بيش از شش هزار و هشتصد جلد گواهينامه رانندگان متخلف در بزرگراههاي تهران طي سال جاري گفت: همچنين 213 رانندهاي كه بيش از 140 كيلومتر بر ساعت در بزرگراههاي تهران ميراندند، براي تست سلامت به مراجع مربوطه معرفي و نزدیک 70 درصد اين افراد بين يك تا سه ماه از رانندگي محروم شدند.
از سوي ديگر، پليس خودروهايي را كه بيش از 170 كيلومتر بر ساعت سرعت داشتند، به دليل بر هم زدن نظم و انضباط عمومي به دادگاه معرفي كرده است.
رييس پليس راهور تهران از احضار 130 رانندهاي كه بيش از 140 كيلومتر بر ساعت سرعت داشتند و سرعت آنها توسط دوربينهاي ثبت تخلف در بزرگراههاي تهران گرفته شده است، خبر داد و خاطرنشان كرد: از اين تعداد، 82 راننده تا كنون به راهنمايي و رانندگي مراجعه كردند و مابقي هنوز نیامده اند كه برابر قانون جديد در صورت مراجعه نکردن پس از مهلت تعيين شده، خدمات خودرويي اين افراد قطع ميشود.
وي همچنين از كاهش تخلفات در بزرگراههاي تهران پس از اجراي قانون جديد خبر داد و به ايسنا گفت: در حالي كه در 41 روز نخست سال جاري، به طور متوسط، روزانه نزدیک 140 خودرو به دليل تخلفات حادثهساز در بزرگراههاي تهران توقيف ميشدند، اين رقم در 52 روز پس از اجراي قانون يعني تا پايان خرداد ماه سال جاري به 106 مورد كاهش يافت رسيد كه بدين ترتيب، بايد گفت تخلفات حادثهساز در بزرگراههاي تهران از زمان اجراي قانون جديد نزدیک 24 درصد كاهش يافته است.
رييس پليس راهور تهران همچنين از اجراي طرح ويژهاي براي برخورد با تخلفات رانندگان در بزرگراهها خبر داد و گفت: جزیيات اين طرح در هفته جاري اعلام ميشود.