اختلاف نظر درباره نحوه تامین بودجه اتحادیه اروپا

کد خبر: ۱۷۴۱۲۲
|
۱۰ تير ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۲ 01 July 2011
|
1757 بازدید

انگلیس وضع مالیات بر معاملات مالی بانکهای مرکز مالی لندن را برای تامین بودجه اتحادیه اروپا جنگ علیه این مرکز می داند.
 
به گزارش واحد مرکزی خبر ، شبکه خبری یورونیوز در گزارشی تحت عنوان "جنگ بودجه اتحادیه اروپا" به اختلاف نظرهای شدیدی پرداخت که کشورهای عضو درباره تامین بودجه این اتحادیه دارند.

براساس این گزارش، بودجه اتحادیه اروپا به گونه ای تدوین شده است که اعلام جنگ واقعی با مرکز مالی انگلیس تلقی می شود.

کمیسیون اروپا خواستار دسترسی به قرارداد معاملات مالی برای تامین بودجه اتحادیه اروپا شده است که در واقع همان "مالیات توبین" است. توبین اشاره به نام "جمیز توبین" برنده جایزه نوبل اقتصادی در سی سال پیش است که پیشنهاد داده بود برای تامین بودجه ، بر قراردادهای مالی و اقتصادی بانکهای اروپا، مالیات تعلق گیرد.

اگر چنین مالیاتی بر معاملات مالی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تعلق گیرد آنگاه هر سال بین پنجاه تا هفتاد میلیارد یورو درآمد عاید اتحادیه اروپا خواهد کرد.

این شیوه خوبی برای تامین بودجه اتحادیه اروپا در زمان بحران مالی است اما این کار پیامدهای منفی دیگری دارد و آن این است که با توجه به اینکه بیشتر معاملات مالی اروپا در بانکهای مرکز مالی لندن انجام می گیرد این بانکها برای آنکه مالیات پرداخت نکنند یا به آمریکا و یا به کشورهای آسیایی مهاجرت خواهند کرد.

انگلیس به همین علت و با توجه به اینکه بخش مهمی از بودجه اش، از مرکز مالی لندن تامین می شود ،با این طرح مخالفت کرده و آن منطقی ندانسته است .

انگلیس در حالی اکنون با این طرح مخالفت می کند که دیوید کامرون نخست وزیر این کشور در دیدار با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در نشست سران بیست و هفت کشور اروپایی در بروکسل، از آن حمایت کرده بود. اما امروز انگلیس می گوید نباید دو کشور به تنهایی و به نمایندگی از کل اروپا چنین طرحی را اجرایی کنند . باید برای اجرای چنین طرحی، اجماع کلی به دست آید.

البته همین اینکه انگلیس با این طرح مخالفت کند برای کنار گذاشتن کلی آن کافی خواهد بود.

"جرج نونز فرر" اقتصاددان از مرکز مطالعات خط مشی اروپا در این باره می گوید: ارائه چنین طرحی با هدف تامین رضایت افکار عمومی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا صورت می گیرد که در بحران مالی بیشترین فشار را تحمل کردند. برعکس بانک ها و مدیران در بحبوبه بحران مالی به جای آنکه باری از دوش مردم بردارند پاداش و کمک مالی نیز دریافت کردند .

خوزه مانوئل باروسو نیز در همین راستا طرح دیگری را ارائه کرده است . طرح باروسو عبارت از آن است که یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده برداشت شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به بودجه این اتحادیه اختصاص یابد.

اگر چنین طرح به اجرا گذاشته شود بودجه اتحادیه اروپا به یکباره پنج درصد افزایش می یابد و از نهصد و بیست و پنج میلیارد یورو در فاصله سالهای دو هزار و هفت تا دو هزار و سیزده به نهصد وهفتاد و یک میلیارد و پانصد میلیون یورو برای سالهای دو هزار و چهارده تا دو هزار و بیست خواهد رسید.
 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟