سرويس اقتصادي ـ سخنگوی اقتصادی دولت گفت: واگذاریهایی که در این پنج سال، یعنی از سال 84 تا سال89 شده، 31 برابر کل واگذاریهایی است که از سال 1370 تا پایان سال 83 انجام شده و واگذاریها کاملا در چهارچوب قانون بوده است.
به گزارش «تابناك» به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، سید شمس الدین حسینی با تشریح وضعیت خصوصی سازی در کشور و در پاسخ به برخی انتقادها در این زمینه اظهار داشت: هنگامی که کسی انتقادی را مطرح میکند، باید دید این انتقاد در چه چهارچوبی است.
مثال می زنم؛ اگر ما در قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی اجازه داریم که تا 40 درصد حجم واگذاری را به نهادهای غیردولتی انجام بدهیم یا به نوعی، تکلیف داریم که در واقع سهام عدالت را اجرا کنیم، از طرفی در قوانین بودجه تکلیف میشود که ما بابت رد دیون ـ که عمدتا صاحب این دیون نهادهای عمومی غیر دولتی هستند ـ سهام را به آنها واگذار کنیم. حال اگر این کار را اجرایی کردیم، مستوجب انتقاد هستیم یا نه، باید بگوییم قانون را اجرا کردیم؟
وی اظهار داشت: نکته مهم این که امروز هیچ کس نمیتواند در حجم واگذاریها تردید کند. واگذاریهایی که در این پنج سال، یعنی از سال 84 تا سال89 شده، 31 برابر کل واگذاریهایی است که از سال 1370 تا پایان سال 83 انجام شده و واگذاریها کاملا در چهارچوب قانون بوده است.
حسینی تصریح کرد: هر کجا هم که بنگاهی واگذار شده، متناسب با سهمی که واگذار شده، بخش خصوصی آن را خریداری کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: البته یک تجربه بسیار جالب در حال به دست آمدن است و آن این که مدیران در بخش دولتی آنقدر مجرب شدهاند که در بسیاری از موارد، حتی 100 درصد بنگاه ها را به بخش خصوصی واگذار کردیم، ولی بخش خصوصی ترجیح نداده که هیأت مدیره و مدیرعامل را تغییر بدهد، زیرا می خواهند از این تجربه انباشته شده، بهره گیرند.
حسینی افزود: در مجموع دیکته نوشته نشده، غلط ندارد، بلکه دیکتهای که نوشته شود، غلط دارد، اما این درست و نادرست، باید بر پایه موازین و معیارهای کارشناسی و به طور مشخص قانون صورت بگیرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه فرایند خصوصی سازی را موفق دانست و تأکید کرد: ما بر پایه قانون، کار و حرکت هایمان را آغاز کردیم و به پیش میرویم و در راه به همه جهات فرآیند خصوصی سازی را اعتلا میبخشیم. تا به اینجای کار، هم من فکر میکنم کار موفق بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: بیشتر سهامی که واگذار شده اند، سهامی بودند که رشد داشتند. خریدارها هم سود برده اند؛ البته در گاه در بازار سرمایه، ممکن است یکسری استفاده نبرند.
سخنگوی اقتصادی دولت اظهار داشت: به طور کلی در واگذاریها گام های بلندی برداشته و بخش های گوناگونی وارد این موضوع شده اند. در یک زمانی، کسی باور بر این نداشت که در این کشور، کارخانه فولاد از سوی بخش خصوصی خریداری شود. الان نه تنها کارخانه های فولاد را بخش خصوصی خریداری می کند، بلکه کارخانه های فولاد خصوصی را هم از نو ایجاد کردند.
وی افزود: در یک زمانی، تردید بود که آیا واگذاری بانک ها به بخش خصوصی، استقبال می شود؟ هم اکنون نه تنها بانک ها خریداری شده اند، بلکه شمار چشمگیری بانک توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: درباره بیمه ها، نیروگاه ها، پالایشگاه ها، پتروشیمی و شرکت های هواپیمایی هم وضع به همین منوال است و بخش خصوصی استقبال خوبی داشته است.
حسینی در پایان، پیام اصل 44 مبنی بر واگذاریها را در حال تحقق دانست و تأکید کرد: خصوصی سازی در حال وقوع است و تبعا ما هم نقدهای کارشناسی و دلسوزانه را می پذیریم تا فرآیندها را هر چه بهتر اعتلا بخشیم.