سرویس سیاست خارجی ـ «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل متحد در دیدار با رئیسجمهور کشورمان از اظهارات وی در نطق خود در سازمان ملل ـ که پنجشنبه 22 سپتامبر ایراد شد ـ انتقاد کرد. این در حالی است که احتمالا احمدینژاد، زمانی که تابلوی مزین به این بیت معروف سعدی را که: «بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند»، به بان کی مون هدیه میداد، هیچ گاه انتظار انتقادات بان کی مون از خودش را نداشته است!
به گزارش «تابناک»، «بان کی مون» در این دیدار به آقای احمدینژاد گفت: «مناقشات مربوط به برنامه هسته ای ایران باید با گفتوگو حل شود، به گونهای که جامعه جهانی نسبت به صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران اطمینان یابد و در این مسیر، همکاری و پیروی کامل ایران از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، نقش کلیدی دارد».
بنا بر این گزارش، تاکنون شورای امنیت سازمان ملل، چندین قطعنامه با رویکردی صرفاً سیاسی و نه فنی و حقوقی علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کرده که مقامات کشورمان به دلیل نامشروع دانستن این قطعنامهها ـ که عمدتا به انگیزههای سیاسی و به دلیل مخالفت غرب با اصل انقلاب اسلامی صادر شده ـ آنها را نپذیرفته است.
«بان کی مون» همچنین در این دیدار با انتقاد از سخنرانی دکتر احمدی نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل به وی گفت: «ابراز تردید و زیر سؤال بردن واقعیتهایی تاریخی همچون 11 سپتامبر و هولوکاست پذیرفتنی نیست.»
این در حالی است که رئیس جمهور در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اساسا این دو واقعه را انکار نکرد، بلکه تنها نسبت به دخالت داشتن مسئولان وقت آمریکا در حادثه یازده سپتامبر و همچنین انتقاد از عدم اجازه برای تحقیق درباره حادثه هولوکاست سخن گفت؛ دو مسألهای که با گذشت سالها، هنوز پرسشها و تردیدهای بسیاری را در اذهان افکار عمومی جهان بدون پاسخ نگه داشته است.
متن دقیق سخنان رئیس جمهور در این باره به شرح زیر است:«برخی تحمل کوچکترين انتقاد و يا سوال را ندارند و به جاي پاسخگويي به تخلفات خود هميشه طلبكاري ميكنند. با استفاده از شبكه استعماري رسانهاي در برابر سوال از هولوکاست، سوالکننده را مورد هجمه و تهديد قرار ميدهند و در برابر سوال از ١١ سپتامبر تهديد به تحريم و حمله نظامي ميکنند. سال گذشته، پس از طرح ضرورت تشکيل کميته حقيقتياب براي روشن شدن زواياي پنهان ماجراي تلخ ١١ سپتامبر که خواست دولتها و ملتهاي مستقل و حتي ملت آمريكاست، به جاي ارایه پاسخ روشن، اينجانب و ملتم توسط دولت آمريکا مورد تهديد و فشار قرار گرفتيم. به جاي تشکيل کميته حقيقتياب ١١ سپتامبر، متهم اصلي را که از مدت ها قبل تحت نظر آنان بود، کشتند و به دريا انداختند. آيا نميبايست با محاکمه علني متهم اصلي، عوامل تأمينکننده فضاي امن براي هواپيماهاي مهاجم به برج ها، شناسايي و معرفي ميشدند؟ چرا نبايد با محاکمه علني متهم اصلي، عوامل راهاندازي گروه هاي تروريستي و تحميل جنگ و کشتار به ملت هاي منطقه معرفي ميشدند؟ آيا اطلاعاتي هست كه بايد پنهان بماند؟ آنان انديشه صهيونيستي را مقدس و پرسش از اساس و تاريخ آن را گناهي نابخشودني ميشمارند، ولي توهين و تجاوز به حريم تمام مقدسات بشري و الهي را روا ميدارند».
همان گونه که پیداست، در اظهارات رئیس جمهور ایران، نشانی از انکار هولوکاست و 11 سپتامبر به چشم نمیخورد، ولی گویا دبیر کل سازمان ملل هم مخالف پرسش و تحقیق درباره این دو حادثه است؛ مسألهای که برای دبیر کلی که از سوی آمریکا برای این سمت، پشتیبانی و معرفی شده، البته چندان هم غیر طبیعی به نظر نمیرسد.