سرویس اجتماعی ـ کلانشهر نخست ایران، با بارش باران، دچار ترافیکی سنگینتر از روزهای معمول میشود و در بیشتر بزرگراهها و خیابانها، شهروندان در چنبره بیانتهای آهن و ماشین اسیر میشوند و این تازه بخشی از ماجراست؛ افزون بر ترافیک، آبگرفتگی معابر نیز مشکل دیگری است.
منصور باقرصاد، قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در این باره به خبرنگار «تابناک» گفت: با تمهیداتی که در نظر گرفتیم، در آخرین مرحله از بارشها، تنها در هفده نقطه آبگرفتگی داشتیم که این آمار به نسبت سالهای گذشته، کاهش چشمگیری داشته است.
وی تصریح کرد: برای رفع معضل آبگرفتگی، کمیتهای در خدمات شهری شهرداری تهران تشکیل و نقاط آبگرفتگی شناسایی و مستندسازیهای لازم انجام شده تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
باقرصاد با اشاره به اینکه ۴۵۰۰ نیروی کارگری در بحث رفت و روب و پنج هزار نیرو در بخش آبگرفتگی و هزار و دویست نفر در قالب گروههای لایروبی فعال بودهاند، گفت: نهرها کشش حجم بسیار بارندگی را ندارند و در نتیجه سرریز میشوند.
وی خاطرنشان کرد: با اینکه حجم بارندگی امسال دو برابر سالهای گذشته بوده، میزان نقاط آب گرفته نیز کاهش چشمگیری داشته است.
این در حالی است که هرچند مسئولان خدمات شهری تلاش کردهاند تا آبگرفتگی صورت نگیرد و یا در صورت رخ دادن، به سرعت برطرف شود، اما مانند سالهای پیش، همچنان میبینیم که بارش باران، برخی نقاط پایتخت را زیر آب میبرد. همچنین هرچند شهردار تهران هم بر این باور است که گذرگاهها، جویها، کانالها و تونلها، امکان انتقال آب را به هنگامی بارندگی شدید ندارند، هنوز با گفتن سخنان اینچنینی، مشکلات پایتخت را مرتفع میکنند!
به واقع، اگر مدیران شهری فکری به حال زیرساختهای پر از اشکال پایتخت نکنند، چه کسی باید دست به کار شود؟ به راستی تا چه هنگام شهروندان باید به دلیل نبود زیرساختهای مناسب شهری، با نزول نعمات الهی دچار مشکل شوند؟
برف البته داستانی دیگر داردقائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، درباره راهکارهای مقابله با مشکلات ناشی از بارش برف میگوید: نزدیک به ۵۵۰ نقطه برفگیر شناسایی و دویست و بیست سایت برفروبی زده شده است.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به دویست گریدر، هشت لودر، صد و سی مینی لودر (بابکت)، چهارصد و ده خاور، دویست بلدوزر، صد و پنجاه کامیون تیغهدار، شصت دستگاه نمکپاش مکانیزه و نزدیک به چهار هزار کارگر بیست و چهار ساعته در سطح مناطق ۲۲ گانه، آماده به کار هستند، خاطرنشان کرد: آموزشهای لازم به کارگران خدمات شهری برای روزهای برفی داده و امکانات و تجهیزات لازم برای برفروبی نیز پیشبینی شده است.
وی در ادامه میگوید: با توجه به گزارشهای سازمان هواشناسی، اکیپهای خدمات شهری همه مناطق تهران از روزهای گذشته در حال آمادهباش بودند تا به محض آغاز بارندگی، اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند.
باقرصاد میافزاید: از نخستین ساعات بارندگی، همه نیروهای خدمات شهری شهرداری تهران آغاز به کار کردند تا در ساعات آغاز ترافیک شهری، مشکل خاصی در سطح شهر نباشد و این کار در همه مناطق تهران انجام شده است.
یکی دیگر از مشکلات ناشی از بارش برف، آسیب دیدن و شکستن برخی درختانی است که زیر بار سنگین برف باریده شده تاب نمیآورند.
دکتر کلخورانی، معاون خدمات شهری، ضمن اینکه به وجود کاستیها در این زمینه اذعان داشت، به خبرنگار ما گفت: در بارش اخیر تهران، شمار بسیاری از درختان پایتخت دچار آسیب شدند، ولی این موضوع مطلق نبود و در برخی مناطق شهر به خوبی اداره شد و مشکلی پیش نیامد.
وی خاطرنشان کرد: پس از این، هوای تهران سردتر میشود و امکان بارش باران و برف بیشتری وجود دارد، اما نیروهای خدمات شهری در حال آمادهباش هستند تا مشکلی در شهر پدید نیاید و به درختان آسیبی وارد نشود.
با وجود اینکه بارش باران و برف، این روزها پایتخت را دچار مشکل کرده، همه شهروندان امیدوارند این بارشها ادامه پیدا کند؛ بارشهایی که امسال هم زودتر آغاز شده و «برف زمستانی» نیست و هم به نسبت گذشته، دو برابر شده است. به این امید که شاید چاره مقابله با آلودگی هوا همین بارشها باشد و بس!