همدان در تولید گردو، سیر و سیب زمینی اول شد

کد خبر: ۲۲۴۲۱۳
|
۱۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۵ 03 February 2012
|
3163 بازدید
مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاح 242 پروژه کشاورزی در ایام الله دهه فجر در استان گفت: این پروژه‌ها زمینه اشتغال 701 نفر را فراهم نموده است.

رنجبرضرابی گفت: پروژه‌هاي كشاورزي شامل 202 پروژه آب و خاک، 13 پروژه تولیدات دامی، 7 پروژه تولیدات گیاهی، 3 پروژه صنایع تبدیلی، 13 پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری، 2 پروژه تعاون روستایی و 4 پروژه عشایری است.

به گزارش ایلنا؛ وی با بیان اینکه در توزیع شهرستانی، اسدآباد با 75 پروژه بیشترین سهم از این پروژه‌ها را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: شهرستان‌های همدان با 35 پروژه، رزن با 30 پروژه، فامنین 25 پروژه، ملایر با 24 پروژه، نهاوند و بهار با 16 پروژه، تویسرکان با 6 پروژه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه با افتتاح این پروژه‌ها مجموع پروژه‌های سازمان در سال جاری به 650 پروژه بالغ می‌شود، اظهار داشت: این بدان معنی است که در سالی جهاد اقتصادی این سازمان توانسته ماهیانه 54 پروژه را به بهره‌برداری برساند.

رنجبرضرابی با اشاره به گزارشی از فعالیت‌های بخش کشاورزی استان در سالجاری بیان داشت: علیرغم تنش‌های خشکی در سال جاری و افزایش قیمت حامل‌های انرژی، تولیدات کشاورزی استان در حد مطلوبی قرار داشت و براساس آخرین ارزیابی‌ها تولیدات امسال کشاورزی در استان قریب به 4 میلیون و 800 هزار تن بوده است.

وی این تولیدات را شامل 3 میلیون و 600 هزار تن محصولات زراعی، 581 هزار تن محصولات باغی و 600 هزار تن محصولات دامی عنوان و گفت: در مجموع بیش از 24 هزار میلیارد ریال ارزش ریالی دارند.

رنجبرضرابی با بیان اینکه در حوزه زراعت طرح های خودکفائی گندم، پنبه و دانه های روغنی، افزایش تولید چغندرقند، طرح ذرت دانه ای و نباتات علوفه ای از محل اعتبارات ملی و طرحهای افزایش تولید حبوبات و افزایش سبزی و صیفی از محل اعتبارات استانی به صورت سالیانه اجرا میگردد، افزود: در سال جاری مبلغ 4 هزار و 900 میلیون ریال اعتبار ملی از خودکفایی گندم و یک هزار و 528 میلیون ریال اعتبار استانی در قالب طرح افزایش تولید حبوبات برای این حوزه مصوب شده که تاکنون 92 درصد از اعتبارات ملی و 51 درصد از اعتبارات استانی این حوزه تخصیص یافته است.

وی با اشاره به کسب رتبه اول کشوری در تولید سیب زمینی و سیر و رتبه سوم در تولید جو و یونجه، رتبه چهارم در تولید کلزا، رتبه پنجم در تولید ذرت و چغندرقند و رتبه ششم در تولید گندم تصریح کرد: توسعه استفاده از بذر اصلاح شده از 12 درصد به 27 درصد، افزایش تولید محصولات زراعی به میزان 330 هزار تن، انجام پژوهش به میزان 33 مورد و مساحی اراضی به 330 هزار هکتار در قالب برنامه پنجم از عمده ترین برنامه های مدیریت زراعت می باشد.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در حال حاضر سطح باغات استان به مرز 70 هزار هکتار رسیده است که در سال جاری افزون بر 581 هزار تن محصول باغی شامل سیب، گلابی، آلبالو و گیلاس، هلو و شلیل، انگور، گردو، بادام و سایر محصولات از آن تولید شده است.

رنجبرضرابی، سطح گلخانه‌های فعال استان را در حال حاضر 220 واحد در قالب 71 هکتار اعلام و تصریح کرد: سالیانه افزون بر 25 هزار تن محصول در این واحدها تولید می‌شود.

وی اظهار داشت: در این حوزه با تولید 49 هزار تن گردو رتبه اول و با تولید 351 هزار تن انگور رتبه دوم کشوری در تولید این محصولات در اختیار استان همدان است.

رنجبرضرابی با بیان اینکه در حال حاضر 128 تشکل خصوصی با 412 نفر اشتغال در زمینه گیاهپزشکی در استان فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: در سال زراعی 90-89 بیش از یک میلیون و 780 هزار هکتار عملیات مختلف مبارزه با آفات، بیماریها و علفهای هرز در استان انجام شده که 7 هزار و 500 هکتار آن به صورت بیولوژیک بوده است.

وی با اشاره به تولید بیش از 554 هزار تن محصولات دامی طی سال 89 گفت: پیش بینی می شود این میزان امسال و تا پایان سال از 600 هزار تن فراتر رود.
رنجبرضرابی طرح افزایش تولید شیر، طرح حفظ و حراست منابع ژنی و اصلاح نژاد و طیور و طرح کمک به تامین نهاده ها و تجهیزات دامپرری با اعتبار یک هزار و 420 میلیون ریال را از طرح های در حال اجرا در این حوزه عنوان نمود.

وی با بیان اینکه توسعه طرحهای آبیاری تحت فشار در استان شتاب بیشتری گرفته است، افزود: طی 5 سال گذشته بیش از 50 هزار هکتار طرح در استان اجرا شده است.

رنجبرضرابی با اشاره به اینکه اجرای 12 هزار و 687 هکتار طرح آبیاری تحت فشار در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: تاکنون 8 هزار و 100 هکتار آن اجرا و 7 هزار و 131 هکتار در دست اجرا است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از صد هزار هکتار از اراضی آبی استان به آبیاری تحت فشار مجهز هستند.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: درحال حاضر بیش از 260 واحد صنایع تبدیلی در استان فعال هستند که براساس پروانه‌های بهره برداری حدود 6/3 میلیون تن ظرفیت جذب دارند.

رنجبرضرابی با اشاره به 61 هزار نفر تعهد اشتغال استان افزود: سهم سازمان در سال 90 تعداد 6 هزار و 650 شغل در 16 زیربخش بوده که در حال حاضر 6 هزار و 504 شغل ایجاد شده و به عبارتی 98 درصد از تعهدات سازمان محقق شده است.

وی، اعتبارات عمرانی سازمان در سال جاری را 1/114 میلیارد ریال عنوان و ادامه داد: این رقم برای انجام 32 طرح در قالب 259 پروژه تخصیص داده شده که در حال حاضر 72 درصد از اعبارات تخصیص داده شده است.




اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟