وحدت شكني به چه كساني الهام مي شود؟

کد خبر: ۲۴۰۱۹۵
|
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۰ 23 April 2012
|
4597 بازدید
روزنامه ملت ما نوشت:

اظهاراتي که در روزهاي اخير از سوي برخي از چهره​هاي سياسي در رابطه با فضاي سياسي کشور و مسائلي همچون استيضاح وزير کار و حضور و يا عدم حضور رئيس​جمهوري در مجمع تشخيص مصلحت نظام به زبان آورده شد به​گونه​اي است که گويي برخي​ها تمايلي ندارند تا فضاي جامعه رنگ وحدت و يکپارچگي را به خود ببيند.

در شرايطي که کشور يکي از حساس​ترين مقاطع خود را در گذر از حوادث بين​الملل مي​گذراند به زبان آوردن سخنان تفرقه​آميز بيشترين خدمت را به اردوگاه دشمن خواهد کرد.    

در اين ميان عجيب​ترين تعبيرها را کساني همچون غلامحسين الهام، علي​اکبر جوانفکر و صادق زيباکلام به کار بردند که مايه تأسف دلسوزان نظام و انقلاب شده است. «به نظرم مقام معظم رهبري مي‌خواهند از همه چهره‌هاي سياسي موجود جامعه، به‌ويژه افرادي كه احتمال مي‌رود به مجلس نتوانند ورود كنند، استفاده كنند.

بيكاري براي سيستم، مزاحمت ايجاد مي‌كند. در مجمع تشخيص مصلحت، انتصاب خود افرادش هم يك جور مصلحت است. هم مصلحت است و هم بايد از اطلاعات آنها در يك جايي در نظام استفاده شود كه مي‌شود... تثبيت آقاي هاشمي را هم رهبري بر تغيير وي ارجح مي‌بينند، ولي معلوم است كه مجمع كارآيي خود را از دست داده است.

شايد اين طور تلقي شود كه اين عدم كارآيي به دليل نسبت مجمع با دولت و رفتارهاي تند و كينه‌ورزانه با آن است و دولت كه عوض شود، اين كارآيي‌ها برمي‌گردد و رفتارها تغيير مي‌كند».غلامحسين الهام كه روزگاري نه چندان دور به ابوالمشاغل دولت احمدي‌نژاد مشهور شده بود و اين روزها از آن همه عنوان و پست دولتي تنها مشاوره حقوقي رئيس‌جمهور برايش باقيمانده است چندي پيش و پس از آن‌كه مقام معظم رهبري اعضاي جديد مجمع تشخيص مصلحت نظام را منصوب كردند اين جملات را بيان كرد تا نشان دهد كه ولايتمداری از نگاه اين عضو برجسته جبهه پايداري چگونه است.

الهام كه به‌راحتي مجمع مصلحت نظام را مجمع بيكاران ناميده بود به نوعي كليت اين نهاد حقوقي/ملي را به سخره گرفت تا نشان دهد كه اعتقادي به فرمايش رهبري نظام كه فرمودند: «مجمع مظهر خرد جمعي در نظام اسلامي است و بخشي از اساسي‌ترين مسائل كشور در مجمع حل و فصل مي‌شود كه اين موضوع نشانگر جايگاه بسيار مهم مجمع تشخيص مصلحت نظام است.»ندارد. الهام همچنين بايد پاسخ دهد كه چگونه اين جمله آيت ا‌الله خامنه‌اي را ناديده و نشنيده گرفته است كه فرمودند:« مشورت دادن به رهبري براي سياست‌هاي كلي نظام و تنظيم اين سياست‌ها كه در واقع هندسه اساسي نظام و قواي سه گانه است، يكي از كارهاي داراي اهميت بالاي مجمع تشخيص مصلحت نظام است».البته اين جملات غلامحسين الهام، نخستين اظهارات وي درباره مجمع تشخيص مصلحت نظام نبوده است.

چرا كه همو در روزهايي كه انتقادات به محمود احمدي‌نژاد براي حضور نيافتن در جلسات مجمع به اوج خود رسيده بود در دفاع از غيبت رئيس‌جمهوري گفته بود كه: اگر مجمع تشخيص در جايگاه عالي مصلحت نظام فراتر از نگرش‌هاي جرياني و حزبي اداره مي‌شد، اين اتفاقات پيش نمي‌آمد كه مثلاً خيلي سطحي و خياباني مسائلي راجع به اساس فتنه و تقلب در انتخابات در جلسات مجمع مطرح شود... احمدي‌نژاد بعد از جريان فتنه به جلسات مجمع نرفته است و قبل از آن را نمي‌توان گفت كه نمي‌رفت.

آقاي احمدي‌نژاد نسبت به مسائل حاكميتي مشكل نداشت؛ چراكه هم جلسات را مي‌رفت، هم در جلسه‌اي كه با پيشنهاد خبرگان در سال 86 يا 85 تشكيل شد و رئيس خبرگان و رئيس مجمع در آن حضور داشت شركت كرد. ايشان بحث و باب ارتباط حكومتي و حاكميتي را نبسته بود.  در جلسات مجمع شركت مي‌كردند و حالا اگر در برخي جلسات نبودند، به دليل حجم زياد فعاليت‌هايش بود.

ولي با سوءاستفاده از ظرفيت مجمع تشخيص عليه گفتمان اصولگرايي ناب كه احمدي‌نژاد از دولت نهم عامل آن بود و به عنوان گفتمان امام نيز مطرح شد، عمل و با اين گفتمان مخالفت و مشكل‌سازي شد. بحث آقاي موسويان از دل مجمع بيرون آمد. چه بود مسئله؟ اين جلوه‌اي از مشكلات بود».اگرچه محمود احمدي‌نژاد به محسن رضايي قول داده بود همكاري بيش‌تري از اين پس با دوره جديد مجمع خواهد داشت و روز شنبه به اين وعده خود عمل كرد و پس از سه سال غيبت مستمر و در دوره جديد كه از سوي رهبري به عنوان يك عضو حقوقي به عضويت مجمع درآمد در كنار هاشمي‌رفسنجاني نشست تا فصل نويني از همكاري رئيس‌جمهور با اين نهاد پر اهميت حقوقي كشور آغاز شود

اما اظهارات اخير غلامحسين الهام و علي اكبر جوانفكر درباره كاركرد مجمع و تركيب آن باعث شده تا اين روزها افكار عمومي اين پرسش را از آقايان مدعي ولايتمداري و اصولگرايي ناب داشته باشند كه چرا در شرايطي كه همه بزرگان نظام با وجود تمامي اختلاف سليقه‌ها كه بارزترين نمونه آن را بايد در اختلاف رئيس مجمع تشخيص و رئيس‌جمهور دانست،

مي‌آيند و كنار يكديگر مي‌نشينند، اينان چنين آب به آسياب دشمن مي‌ريزند و به جاي آن‌كه تلاش كنند تا«گسستگي»ها را به «پيوستگي‌ها» و«تفرقه» را به «وحدت» مبدل سازند، امواج وحدت شكنانه مي‌آفرينند وشبهات را بيش از پيش درباره خود تقويت مي‌نمايند كه اينان به واقع چه اهدافي را دنبال مي‌كنند؟

اگر امثال آقايان الهام كه در نگاه خود با راه‌اندازي جبهه پايداري به دنبال عملياتي كردن فرمايشات رهبري نظام هستند بايد بدانند كه اين بيكار دانستن اعضاي مجمع تشخيص مصلحت به‌راحتي بی احترامي به مقام معظم رهبري است كه اين اعضا را منصوب مي‌كنند و بخشي از اختيارات قانوني خود را به اين نهاد قانوني واگذار مي‌نمايند.

علي اكبر جوانفكر هم كه شايد اين روزها بيش از آن‌كه به فكر اداره مجموعه تحت مديريت خود باشد تمام قول و فعل خود را متمركز از تعريف و تمجيد از رئيس‌جمهور كرده است نيز در اظهاراتي مشابه غلامحسين الهام گفت كه:« آيا آقاي احمدي‌نژاد بايد برود در مجمع تشخيص مصلحت نظام در كنار فردي بنشيند كه چشم ديدن او را در قامت رئيس‌جمهور ندارد و از همه ابزارهاي در اختيارش براي تخريب شخصيت وي چه در قبل از انتخابات ۸۴ و چه در سال‌هاي پس از آن استفاده كرده است؟»

جوانفكر با بيان اين‌كه عملكرد امروز مجمع تشخيص مصلحت هيچ نسبتي با قانون اساسي ندارد گفته بود:  قانون اساسي صراحت دارد كه كار مجمع، فقط تشخيص مصلحت است، اما آنچه اكنون شاهد آن هستيم چيزي بسيار فراتر از تشخيص مصلحت است. جوانفكر در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين‌كه اسفند ماه پايان دوره اعضاي فعلي مجمع است.

آيا فكر مي‌كنيد تركيب اين اعضا بايد تغيير كند؟ اين‌گونه پاسخ داد؛ قطعا بايد تغيير كند. اين نظر شخصي من است اما هرچه كه رهبري بفرمايند حتي اگر بازنگري صورت نگرفت بازهم ما بايد تابع نظر رهبري عزيز باشيم زيرا اعتبار و مشروعيت همه بخش‌هاي نظام از رهبري است و تا زماني كه نظر ايشان بر بقاي اعضاي كنوني استوار باشد اين مشروعيت ادامه دارد.

اما شخصا نظرم اين است كه بايد تغيير كند.  صادق زیباکلام نیز به عنوان یک کارشناس اصلاح طلب مسایل سیاسی در گفتگویی با مهر با بيان اين‌كه با اظهارات الهام درباره جايگاه مجمع تشخيص مصلحت نظام و اين‌كه هيچ نقشي در نظام سياسي كشور ندارد است موافق است، خاطرنشان كرد:

مجمع تشخيص مصلحت و كساني‌كه در آن شركت مي‌كنند از سال ۸۴ عملا هيچ جايگاهي در عرصه سياست ندارند؛ بنابراين حضور يا عدم حضور رئيس‌جمهور در مفيد بودن جلسات مجمع بي‌تاثير است. وی با اشاره به دليل حضور احمدي‌نژاد در مجمع تشخيص مصلحت نظام آن را براي تقريب قلوب با هاشمي و بهبود بخشيدن مناسباتش با وي تحليل كرد و گفت:

احمدي‌نژاد در شرايط كنوني احساس مي‌كند اصولگرايان با دولت اختلاف بنيادين پيدا كردند؛ لذا قصد دارد از حمايت‌هاي هاشمي برخوردار شود. اگرچه محمود احمدي‌نژاد بنا به توصيه بزرگان نظام اين كار را كرد و دانست كه شركت در جلسات مجمع براي دولت بهتر از شركت نكردن خواهد بود. در نتيجه زیباکلام هم بايد به اين پرسش پاسخ دهد كه هدف از اظهارات خلاف وحدت مسئولان نظام چه فايده‌اي براي آنان خواهد داشت؟ اما این اظهارات  با واكنش‌هاي شدید سياسيون كشور مواجه شد.

اكرمي:  اظهارات آقاي الهام بسيار اظهارات ساده و ابتدايي بوده است

سيد رضا اكرمي اظهارات اخير الهام درباره مجمع تشخيص مصلحت نظام را مورد انتقاد قرار داده و گفت: اظهارات ايشان هم توهين به مجمع تشخيص مصلحت نظام هست و هم توهين به به اعضايي است كه كه مقام معظم رهبري انتخاب كرده است و حتي توهين به خود احمدي‌نژاد است.

اكرمي افزود: در هر حال آقاي احمدي‌نژاد بعد از سه سال رفتند و در جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام شركت كردند، حال آيا ما بايد بگوييم كه ايشان هم بيكار بودند كه رفتند و در اين جلسه شركت كردند.  وي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي «ملت ما» افزود:

بايد جايگاه مجمع را واقعا يك جايگاه آرام‌بخشي به كشور تلقي بكنيم. مجمع تشخيص مصلحت نظام از افراد محترم، شناخته شده، كارشناس و از همه طبقات تشكيل شده است. واقعا شما تابلو اعضاي مجمع را‌برداريد و مد نظر قرار بدهيد مشاهده مي‌كنيد كه چه كساني در آن حضور دارند.

رئوفيان: الهام هم بايد از رهبري و ملت عذرخواهي كند

ابوالقاسم رئوفيان نيز به اظهارات غلامحسين الهام واكنش نشان داده و گفت: كه الهام بايد در اظهارات خود تجديدنظر كرده و نسبت به خدمت گرفتن اين نوع واژگان تصميم به اصلاح بگيرد. رئوفيان تصريح كرد: الهام بايد از رهبري نظام و ملت عذرخواهي كند. از نظر رئوفيان صحبت الهام ناظر بر اين است كه رهبري كار عبثي انجام داده است كه اين مسئله واقعا جاي تامل دارد كه چگونه يك عضو جبهه پايداري درباره يكي از مهم‌ترين نهادهاي حقوقي كشــور با اين ســخـافت اظهارنظر مي‌كند.


رئوفيان تصريح كرد: آقاي الهام با اين اظهارنظر خود نشان داد كه بدترين راه ممكن را براي رسيدن به مقاصد خود در نظر گرفته كه البته پيشنهاد ما به ايشان اين است كه با با مراجعه به مشاوران امين و عاقل و فهيم بتوانند در اصلاح اين نوع تفكر موفق شوند، چرا كه اين نوع تفكر برگرفته از خود برتربيني است. ابولقاسم رئوفيان به فرمايشات اخير رهبري در زمينه مجمع تشخيص اشاره كرده و افزود:

جمع تشخيص در نگاه مقام معظم رهبري داراي اهميت فوق‌العاده‌اي است و مهم‌ترين تصميمات نظام در اين نهاد حقوقي اتخاذ مي‌شود و جاي بيكاران نيست كه اقاي الهام چنين سخني گفته‌اند.  رئوفيان با سخنان الهام را اهانت به رهبري، مجمع تشخيص مصلحت و اهانت به ملت ايران دانست و افزود: اين اظهارت عدم توجه به همه ارزش‌ها و پشت و پا زدن به همه دستاوردهاي حقيقي و حقوقي كشور است.

حجت‌الاسلام صديقي: اين حرف‌ها، حرف كساني است كه خيلي بنيه‌اي ندارند


امام جمعه موقت تهران در واكنش به اظهارات اخير الهام درباره عضويت افراد بيكار در مجمع تشخيص براي جلوگيري از مزاحمت آنان براي نظام، گفت: اين حرف‌ها، حرف كساني است كه خيلي بنيه‌اي ندارند، اگر بنيه علمي و تقوايي داشتند اين حرف‌هاي ناشيانه را نمي‌زدند.  حجت‌الاسلام كاظم صديقي در گفت‌وگو با مهر گفت:

اگر كسي مومن باشد مي‌داند كه ولي فقيه نايب امام زمان است. وي خاطرنشان كرد: در طول مدت رهبري مقام معظم رهبري همه كارهاي ايشان بر اساس حكمت و مصلحت بوده است. صديقي تاكيد كرد: يقينا تمام كارهاي رهبر معظم انقلاب با مشورت با كارشناسان امين و متخصص انجام مي‌گيرد.

باهنر:  اگر تعبير الهام درست بود الان خودش عضو مجمع مي‌شد

اما شايد جالب‌ترين واكنش را به اظهارات الهام ،‌ محمدرضا باهنر نايب رئيس مجلس داشت. وي در واكنش به اظهارات اخير الهام چنين گفت: اگر تعبير الهام درست بود الان خودش عضو مجمع مي‌شد. عضو مجمع تشخيص مصلحت افزود: اگر بخواهم شوخي و جدي جواب آقاي الهام را بدهم بايد بگويم اگر اين تعبير آقاي الهام درست باشد الان خود او بايد عضو مجمع تشخيص مصلحت باشد. چرا كه او عملاً هيچ كاره است.

پورمحمدي: مردم پشت پرده اين‌گونه هتاكي‌ها را مي‌دانند

رئيس سازمان بازرسي كل كشور در واكنش به اظهارات الهام درباره مجمع تشخيص مصلحت نظام آن را سخناني سخيف توصيف كرد و گفت: مردم پشت پرده اهانت و هتاكي به مجموعه‌اي از نظام بر اساس نيات سياسي را متوجه مي‌شوند و به آن بهايي نمي‌دهند.

مصطفي پور محمدي در گفت‌وگو با مهر با بيان اين‌كه مجمع تشخيص سعي داشته است در ادوار مختلف نقش خود را به خوبي ايفا كند تاكيد كرد: انتظارمان اين است اين نهاد سياسي در مسائل مهم كشور با بهره‌گيري از كار كارشناسي به عنوان مجموعه‌اي كه از خرد جمعي برخوردار است به مسائل كلان و مهم كشور بپردازد.

دري‌نجف‌آبادي: من بيكارم كه هر هفته ۴۰۰ كيلومتر راه از اراك بيايم تا در جلسات مجمع شركت كنم؟

قربانعلي دري‌نجف‌آبادي از اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز گفت: مجمع تشخيص مصلحت نظام مانند يك پارلمان با كيفيت و حضور چهره‌هاي شناخته شده و مورد اعتماد نظام و رهبري است كه از نهادهاي رسمي و اعضاي حقيقي تشكيل شده است

و در ديدار اخير اعضاي مجمع با مقام معظم رهبري، ‌ايشان فرمودند كه اين نهاد تجلي خرد جمعي نظام است و بعد هم اشاره كردند كه اعضاي آن اهل تعقل هستند كه اين فرمايشات نشان از توجه ويژه ايشان به تك تك اعضاي مجمع دارد. وي ادامه داد: اين‌طور نيست كه رهبري براي عده‌اي از مسئولان بيكار در نظام كار ايجاد كنند.

اين‌گونه اظهارات مايه تاسف است. اين‌كه برخي از دوستان اين سخنان را بعد از اين همه تعريف و تمجيد مقام معظم رهبري كردند، بگويند مقام معظم رهبري به دنبال اين بودند كه براي بيكاران كار درست كنند، صحيح نيست.

خود بنده از استان مركزي بايد بيش از 400 كيلومتر را طي كنم تا به تهران برسم و بعد از جلسه مجمع مجددا به اراك بازگردم. طبق آمارهاي خود مجمع بنده بيش از 90درصد جلسات مجمع در طول چهار، ‌پنج سال اخير حضور داشتم. من بيكار بودم كه هر هفته اين مسير را طي كنم؟ خود اين آقايان كه مي‌گويند كار در مجمع براي افراد بيكار است، خودشان چند بار حاضر هستند اين مسير را طي كنند؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟