استاد برجسته حوزه علمیه قم، با بیان اینکه غرب منبعی برای استخراج مبانی عدل ندارد، گفت: غرب مواد حقوقی دلخواه از خود درمیآورد و به همین دلیل، در بغداد و ترکیه معطل کردند و در مسکو هم معطل خواهند کرد و این رفتار را عدل هم میدانند.
به گزارش «تابناک»، آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی، ظهر پنجشنبه در دیدار با محمدرضا باهنر و اعضای جامعه اسلامی مهندسان، در سخنانی با بیان اینکه هندسه از علوم پربرکت دینی است، اظهار کرد: انسان هر قدر هم مهندس باشد، مونتاژگر آفریدههای الهی است و ریاضیدان و مهندس بنا بر نظم عالم و درک آن مهندس و ریاضیدان میشوند. مهندس و ریاضیدان سلسله مفاهیمی را بلد است و از خارج گرفته، وگرنه خداوند هر چیزی را به اندازه خود و در جای خود آفریده است.
وی ادامه داد: جریان مهندسی و ریاضی این است که هر چیزی در جای خود باشد و ما هر جا باشیم، نیازمند منبع الهی هستیم؛ چه در مجلس باشیم و یا بیرون از مجلس.
وی تأکید کرد: جامعه وقتی به مقصد میرسد که سه عنصر محوری یعنی مواد قانونی، استخراج مواد از مبانی و استخراج مبانی از منبع را داشته باشد و فرق نظام اسلامی با غیر اسلامی در این است که ضلع سوم در نظام غیراسلامی نیست.
این مرجع تقلید یادآور شد: ملحدان و مشرکان و مسیحیان و ... نیز مواد حقوقی و مبانی دارند، ولی منبع ندارند و مهمترین مبنا برای آنان عدل است که مفهوم خود عدل روشن است اما حقیقت عدل در نهایت خفاست.
وی با بیان اینکه عدل یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن، تصریح کرد: تنها خداوند که همه چیز را آفریده، میداند جای هر چیزی را میداند، والا سازمان ملل دستش خالی است، زیرا منبع ندارد. به همین دلیل، حزب الله را تروریست مینامد؛ او از عدل میگوید، ولی ظالمانه میاندیشد، چون منبع ندارد.
آیتالله جوادی آملی خاطرنشان کرد: خداوند است که میداند جای زن و مرد و شراب و سرکه و همه چیز در کجاست؛ اما کسی که اشیا و انسان را نیافریده، از کجا میداند جای آنها چیست. به همین دلیل بنا بر هوا و هوس تصمیم میگیرد و آن را عین عدل میداند.
پیشبینی مذاکرات مسکواستاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: غرب وقتی با دست خالی سراغ مبانی رفت، مواد حقوقی دلخواه از خود درمیآورد و به همین دلیل در بغداد و ترکیه معطل کردند و در مسکو هم معطل خواهند کرد و این اعمال را عدل هم میدانند.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه تا قانونگذار منبعشناس نباشد، دستش خالی است و عرفی فکر میکند، گفت: ما با این همه امکانات در کشور فقر زیادی داریم؛ کشوری که این همه آب و خاک دارد و در عین حال عده زیادی هم فقیر هستند، حضرت علی (ع) فرموده آن از رحمت خدا دور باد.
وی افزود: کشور ما چهار فصل است؛ آب فراوان دارد که به دریا هرز میرود، خاک فراوان دارد، ولی در عین حال بیکار و فقیر هم در آن موج میزند؛ ضعف مدیریت یعنی همین؛ امکانات فراوان، درگیری زیاد و عدهای هم بیکار و فقیر و نتیجه این که روزی تازیانه این کار را خواهیم خورد.
این مفسر قرآن ادامه داد: با این همه امکانات در کشور یا اختلاس است و یا به جان هم میافتیم و باندبازی میکنیم.
وی تأکید کرد: مسأله فقر و گرانی چیزی نیست که عادی از کنار آن بگذریم و توقع داشته باشیم با پند و اخلاق بتوان جوانان بیکار و فقیر را رام کنیم؛ این توقع بیجایی است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه تا ما منبع علمی نداشته باشیم، معنای عدل روشن نیست، تصریح کرد: در این صورت نه امنیت است و نه استقلال و نه مساوات و نه مواسات و هنگامی که منبع نباشد، به دلخواه قانون میگذاریم.
وی با بیان اینکه خداوند ما را بدون سرمایه باقی نگذاشته است، بیان کرد: تفکیک قوا که در کشور ما و کشورهای دیگر پذیرفته شده، چیز خوبی است و در درون ما هم هست؛ در کشورهای غربی قانون وضع میکنند و قانونگذارند اما در کشور اسلامی ما بر پایه منابع قانونشناس هستیم و تنها قانونگذار حقیقی خداوند است.
مجری و داور نباید یکی باشدجوادی آملی با بیان اینکه اگر مجری و داور یکی باشد، مشکل ایجاد میشود، اظهار کرد: خداوند در درون ما قوه تشخیص خوب از بد و نیز قوای شهوانی و غضب و... را گذاشته است؛ اما در کنار آن، نفس لوامه را داور قرار داده تا اگر بدی کردیم، به ما گوشزد کند، ولی اگر بر اثر بدکار و بدرفتاری این نفس را از بین بردیم، نه تنها در کارهای بد ما را نکوهش نمیکند، بلکه در انجام کارهای خیر نیز ما را سرزنش خواهد کرد.
وی با بیان اینکه هفت یا هشت میلیون پرونده قضایی در کشور مربوط به الفبای دین است و دستگاه قضا را فلج کرده است، گفت: بیشتر مردم گمان میکنند، انسان با مرگ میمیرد اما وحی میگوید، انسان مرگ را میچشد و میمیراند و این به معنای ابدیت انسان است و انسانی که ابدی بیندیشد، ابدی زندگی میکند.
این مرجع تقلید در پایان با اشاره به شعار امسال مبنی بر تولید ملی تأکید کرد: مهمترین کار در سال تولید ملی، تولید علم و فرهنگ و محبت است و بعد تولید صنعتی و اقتصادی و... .