از «هارپ» تا نوار زلزله جهانی:

ماجرای زلزله‌های اخیر چیست؟

گویا زلزله هم به دستاویزی برای سودجویان تبدیل شده است؛ یکی ادعای پیش‌بینی زمان وقوع آن را دارد و دیگری با قطعیتی مثال زدنی (!) آن را نشانه آزمایش‌های سری، انفجار و... می‌داند اما متخصصان چه می‌گویند؟ آیا زلزله‌های اخیر غیر طبیعی و با دخالت انسان است یا نه؟
کد خبر: ۲۷۰۲۸۰
|
۱۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۴ 04 September 2012
|
102489 بازدید
|
بیست و چند روز پیش(مرداد ماه 91)، شهرستان‌های ورزقان و اهر با دو زلزله بزرگ لرزیدند و خسارات بسیاری متحمل شدند؛ برخی جان باختند و عده خیلی بیشتری مصدوم شدند تا نحوه کمک‌رسانی مردمی به نقاط زلزله‌زده، درسی ماندگار در تقویم کشورمان به ثبت برساند؛ اما چه می‌شود کرد، وقتی هنوز زمین می‌لرزد و موجب می‌شود که کارخانه تئوری‌سازی برای منشأیابی زلزله‌های اخیر فعال باشد!

به گزارش «تابناک»، در روزهای گذشته، زمین لرزه‌ای با بزرگی ۴.‌۳ ریشتر برای بار دیگر ورزقان را لرزاند تا شمار زمین لرزه‌های بالای چهار ریشتر این منطقه از بیست و یکم مرداد (روزی که زلزله ۶.‌۲ ریشتری به وقوع پیوست) تا به امروز به عدد ۳۵ برسد. این تازه جدای لرزش‌های بسیار زیادی است که بزرگی کمتر از چهار ریشتر داشته‌اند؛ مثل چهار پس لرزه امروز ورزقان که از بزرگای ۳.‌۶ تا ۲.‌۵ به ثبت رسیده است؛ اما آیا این اتفاق طبیعی است و آیا وقوع این همه زلزله در کشورمان، عادی و مسبوق به سابقه است؟

برای یافتن پاسخ به سراغ متخصصان رفتیم و با چند زمین‌شناس به گفت‌وگو نشستیم:

اسحق‌زاده، کار‌شناس ارشد ژئوفیزیک در این باره می‌گوید: کشور ما روی نوار جهانی زلزله واقع شده است و باید بپذیریم که زمین لرزه بخش جدا نشدنی از رخدادهای سرزمینمان بوده و خواهد بود، ولی اینکه به تازگی اخبار بیشتری در این باره به گوش می‌رسد، دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد که حتما گسترش شبکه‌های لرزه‌نگاری در آن بی‌تأثیر نبوده است.


به کانون لرزه‌های ثبت شده در سراسر جهان در سالهای ۶۳ تا ۹۸ میلادی توجه کنید: در این تصویر به روشنی محل تقاطع صفحات تشکیل دهنده پوسته زمین را خواهید دید؛‌‌ همان نقاطی که همیشه زلزله‌های مخربی در آن به چشم می‌خورد. تلاش کنید که محدوده جغرافیایی کشورمان را روی این نقشه پیدا کنید تا تأثیر حرکات پوسته زمین در ایران و احتمال وقوع زلزله در این منطقه برایتان آشکار شود.

یکی از دانشجویان دکترای تکتونیک که در چند سفر به مناطق زلزله زده، ارزیابی‌های خوبی از چگونگی بروز این رویداد داشته است، می‌گوید: زلزله اهر بر اثر گسل معکوس و امتداد لغزی به وقوع پیوسته که در سالیان متمادی تغییر وضعیت نداده بود؛ به عبارتی بهتر، شاید بتوان گفت که در ۱۳۰۰ سال اخیر، این گسل در وضعیت ثابتی به سر می‌برده و هرگز سبب لرزیدن اهر و ورزقان نشده است، الا اینکه امثال زلزله تبریز آن‌ها را لرزانده باشد.

وی می‌افزاید: در دو زلزله اول این منطقه، نخست گسل در جهت معکوس (و کمی هم در راستای امتداد) و در بار دوم، به جهت امتداد لغزیده و تا نیم متر حرکت کرده است. البته شواهد این حرکت را در ۱۵ کیلومتر از طول گسل می‌توان دید و به نظر نمی‌رسد که محدوده فعالیت بزرگتر از این باشد.

از او می‌پرسیم که آیا این زلزله اتفاقی طبیعی بوده یا ممکن است بر اثر حوادث غیر طبیعی به وقوع پیوسته باشد که در پاسخ ضمن رد تأثیر هر گونه عامل غیر طبیعی، می‌گوید: ایران سرزمینی لرزه خیز است و وقوع زلزله‌هایی از این دست بسیار طبیعی است، چرا که فازهای کوهزایی در کشورمان فعال هستند و همین عامل سبب گسلش‌های زیادی در سراسر کشورمان شده است تا جایی که جز اصفهان، در مجاورت بیشتر شهرهای بزرگ کشورمان، گسل‌های فعال مهمی به چشم می‌خورند که هر فعل و انفعالی در آن‌ها می‌تواند منجر به زلزله شود؛ مثل گسل ۱۵۰ کیلومتری که از شمال تبریز گذر کرده و حرکت‌های آن در صد سال اخیر، زلزله‌های بسیار مخربی به بار آورده است، یا حتی گسل شمال تهران که پتانسیل بالایی برای لرزاندن منطقه دارد.


زمین لرزه های ثبت شده امروز تا ساعت 13

می‌پرسیم، آیا ممکن است که لرزه بزرگ دیگری در راه باشد یا خیر، و پاسخ می‌شنویم: بیشترین انرژی گسل با‌‌ همان لرزه‌های بالای شش ریشتر آزاد شده و هر چقدر که زمان بگذرد، از شدت لرزه‌ها کاسته خواهد شد. البته این موضوع منافاتی با غیر قابل پیش بینی بودن زلزله ندارد چراکه موضوعی ثابت شده است. درست برخلاف برخی پیش‌بینی‌هایی که در روزهای نخست مطرح می‌کردند که مثلا قرار است گسل شمال تبریز هم فعال شود اما پاسخی نداشتند که چرا فعالیت گسل اهر را نتوانسته‌اند پیش‌بینی کنند!

به سراغ یکی از اساتید زلزله‌شناسی رفتیم تا از وی بپرسیم، آیا به تازگی بر میزان زلزله‌های به وقوع پیوسته در کشورمان افزوده شده یا نه؟

دکتر مهدی زارع در این باره می‌گوید: هیچ شاهدی مبنی بر تفاوت تعداد یا بزرگی زلزله‌ها در قیاس با گذشته در دست نداریم؛ اما بی‌گمان، هم استفاده از دستگاه‌های جدید و هم گسترش ایستگاه‌های لرزه نگاری در کشورمان، سبب شده که از لحاظ آماری، طی سالیان اخیر زلزله‌های بیشتری و با دقت بالاتری به ثبت برسند،‌ ولی این نکته به معنای افزایش میمزان لرزه‌ها نیست، چرا که اصولا ایران سرزمینی لرزه خیز است. مثلا کافی است بدانیم که بیستم اردیبهشت سال ۷۶، گسلی که در منطقه زهان خراسان وجود دارد، حرکت کرده و اکنون با گذشت پانزده سال از آن روز، طی روزهای گذشته حرکت دیگری در آن گسل به وقوع پیوسته و سبب بروز زلزله‌ای با قدرت ۵.‌۲ ریشتر شده است؛ مواردی از این دست بی‌شمار است.


دو تصویر از گسیختگی زمین بر اثر حرکت گسل اهر که ضمیمه گزارش شناسایی مقدماتی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله شده است؛ به جابجایی لبه‌های جاده (در تصویر بالا) یا خط کشی وسط (در تصویر پایین) دقت کنید تا جهت حرکت گسل را متوجه شوید.



معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله می‌افزاید: موضوع دیگری که سبب شده تا اخبار زلزله بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد، افزایش رسانه‌های خبری است؛ امروزه حجم گسترده شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی، روزنامه‌ها و سایت‌های خبری هم سهم بسزایی در انتشار اخبار مرتبط با لرزش‌های ثبت شده دارد و اطلاعات لرزه نگاری برخط ثبت شده در ایستگاه‌های سطح کشور هم دسترسی به منابع خبری را آسان‌تر از پیش کرده و این هم موضوعی است که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت.

می‌پرسیم، آیا ممکن است این لرزه‌ها ناشی از فعالیت‌های بشر باشد و پدیده‌ای مانند انفجار در آن تأثیر گذاشته باشد و در پاسخ می‌شنویم: در جواب این پرسش که زلزله مصنوعی ممکن است یا خیر، باید بگویم بله! ممکن است اما در سطح بسیار کوچک و محدود؛ یعنی شاید بتوان رد فعالیت‌های انسانی را در لرزش‌هایی با بزرگی ۱ یا ۱.‌۵ ریشتر دید اما دقت کنیم که یکی از نقاطی که در رصد زلزله‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد، عمق کانون زلزله است. اینجاست که باید پرسید آیا ممکن است بشر به این توانایی رسیده باشد که مثلا در عمق ۹ کیلومتری زمین در منطقه حومه ورزقان فعالیت داشته باشد؟ آن هم با دانستن این نکته که بیشترین عمقی که توسط بشر حفاری شده، مربوط به دو چاه حفاری شده در کالیفرنیای آمریکا است که ۹ و ۱۱ کیلومتر عمق دارند!

وی می‌افزاید: به عبارتی بهتر، اگر جایی لرزشی در حد کمتر از دو ریشتر به ثبت برسد که سطحی هم باشد ـ و نه در عمق چند کیلومتری زمین ـ شاید بتوان آن را به اتفاقات انسان‌ساز مربوط کرد؛ اما قطعا این موضوع در مورد زلزله‌های کشورمان که غالبا (شاید بیش از ۹۹ و چند دهم درصد) منشا تکتونیکی دارند، صدق نمی‌کند.

از دکتر زارع می پرسیم که دلایل تکرار زلزله‌های بالای چهار ریشتر در ورزقان و اهر چیست و آیا ممکن است، زلزله بزرگ دیگری در پیش باشد و وی در پاسخ می‌گوید: از دید من این پس لرزه‌ها کاملا طبیعی است و انتظار داریم تا ماهها ادامه داشته باشد و بر همین اساس، از روزهای نخست وقوع این رویداد، با مراجعه به منطقه، هفده ایستگاه لرزه نگاری در مناطق زلزله زده و پیرامونش مستقر کردیم تا ارزیابی دقیقی از ماجرا داشته باشیم اما همان گونه که آمار و ارقام نشان می‌دهد، به مرور این لرزه‌ها از نظر تعداد و اندازه کم خواهند شد.

وی در ادامه می‌گوید: از نظر بزرگی زلزله هم باید بگویم که برآورد شخصی من از این زلزله این گونه است که بیشترین انرژی زلزله در دو لرزش 6.2 و 6 ریشتری ابتدایی آزاد شده و جا دارد که از یکجا آزاد نشدن این انرژی خدا را شاکر باشیم که چرا اگر این دو لرزش با هم تجمیع می‌شد، ممکن بود که زلزله بسیار مخربی در حد 7.7 ریشتر و حتی بالاتر هم دور از انتظار نباشد و آن موقع معلوم نبود که چه فاجعه ای به وقوع می‌پیوست. به عبارتی بهتر، انرژی به تدریج خارج شد و هنوز هم ادامه خواهد داشت؛ اما به مرور کمتر و کمتر می‌شود.

صحبتمان با دکتر زارع به درازا کشیده و موجب شد که پرسش‌های بسیار زیادمان درباره «مرکز ملی پیش بینی زلزله» که ریاست آن را عهده‌دار است، به وقت دیگری موکول کنیم؛ مرکزی ملی که بخشی از یک تحقیقات جهانی بوده و قرار است بدون این که موجب بروز وحشت شود، بر مبنای تحلیل‌های آماری‌ـ احتمالی و استفاده از پیش نشانگرها، گامی علمی و رو به جلو در راه تحقق قابل پیش بینی شدن زلزله بردارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۰۳
انتشار یافته: ۷۷
ناشناس
|
Australia
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
از دو تا پژوهشگر معتبر شندم که یکی میگفت هارپ فلانه و به امانه یکی میگفت چند تا انتنه بی خطره
من :|
استاتید دانشگاه :|
اسفالت :|
یکی بیاد قشنگ روشن کنه که این هارپ دقیقا چیه
پاسخ ها
عليرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
عزيز من اگه هارپ واقعيت داشت اول جلوي طوفان هاي خودشون را مي گرفتن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
آقا من از شما و همه عزیزانی که فکر میکن هارپ حقیقت داره و از اون میترسن یک سوال دارم اگر آمریکا همچین قدرتی داره چرا در نابود کردن دشمن شماره 1 خودش در 3 دهه گذشته که ایران باشه درنگ میکنه ؟ دلش میسوزه برامون یا میترسه مردم بی گناه کشته بشن ؟!!! یا در مورد روسیه چین کوبا کره شمالی ونزوئلا و ... تابناک آمریکا قدر کافی با رسانه هاش ملت هارو مرعوب خودش کرده شما اگر تو شیپور تبلیغاتی آمریکا ندمی هیچ اتفاق خاصی نمیوفته ها !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
از پدیده هارپ فقط در اکتشافات پیشرفته ژئوفیزیکی در زمین کشف سیالات زیر زمینی استفاده می شه و در خصوص بروز زلزله های بزرگ کاملاً غیر ممکن و زاییده فکر انسانهای خیال پرداز با ذهن ژولورنی هست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
عزیزان که فکر می کنند وجود نداره
هزینه برای یک بار استفاده هارپ خیلی زیاده
24 ساعته که نمیشه ازش استفاده کرد
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
اونایی که به هارپ اعتقاد ندارن باید بگم اولا این هارپ یه حالتی مثل بمب اتمه که استفاده مستقیم رو نمیده
دوما خیلی هم قابل کنترل نیست و امکان داره آزمایشش رو یه جایی تو جای دیگه خالی بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
من نمی خوام بگم هارپ واقعیته یا دروغ .... اما اگر اسرائیل و آمریکا بیان ایران رو که به زعم شما دشمن شماره یکش هست نابود کنه دیگه برای چی تو خلیج فارس ولو باشه و عربا برای چی سلاح بخرن؟ یعنی نمدونید تمام دعواها و کلک های دنیا سر پوله؟
ناشناس
| Malaysia |
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
قیمت خونه تو اصفهان شد 2 برابر تابناک جون. جالب بود توی اصفهان مناره های خشتی هست که عمر زیادی دارن این نشون میده که اصفهان زلزله خیز نیست. البته یادم هست یکبار یه 3 درجه داشتیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
چرا ما مردم ايران اينقدر زود باوريم؟
majid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
یا ابوالغضل خودت به داد ما برس
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
ابولفضل به داد شما برسه ؟ چطور ؟
از خدا بخواهید به داد شما برسد !!!
امیرحسین ع
| Germany |
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
مگه مشکلی داره؟ از حضرت ابوالفضل میخوایم که از خدا بخواد.!
مشکلی داره؟؟
!
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
متاسفم برات علی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
علی آقا مجید در حقیقت از خدا این درخواست رو دارد شما زیاد سخت نگیر
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ
(سوره مائده/35آیه ).
با وسائل الهی چون حضرت عباس هم میشود به خدا وصل شد
و خدا به حرمت آبروی حضرت عباس به داد ما برسه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
ميگم ما هم هارپ بسازيم ...
انحصار رو بشكنيم
Peyman
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
الان چی شد ؟؟؟ آسفالت تکون خورده ؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
حداقل می خوندی چی شده
کسل نیم متر جابه جاشده وای خیلی بزرگ هست وبه قول استاد دانشگاه شانس اوردیم توی یه مرحله این اتفاق نیوفتاده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
پس نتیجه میگیریم که زلزله 7 ریشتری نه در ورزقان و نه در تبریز و نه در تهران روی نخواهد داد!
البته اگر هم رخ داد ما آمادگی کامل برای کشته شدن را داریم!
خیلی ممنون نقطه سرخط
ناشناس
|
Australia
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
تو گوگل سرچ کنی متوجه میشی هارپ چیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
آره حتما این کار رو بکن و اصلا به صحت و سقم اطلاعات توجه نکن حتی ذره ای هم فکر نکن که اگر آمریکای جنایتکار همچین قدرتی داشت من و شما الان زیر خاک بودیم نه پای کامپیوتر !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
من سرچ کردم .... خیلی باحال بود .نوشته بود یک ساز زهی است که خیلی هم با کلاسه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
مي گويند قرار است با انفجار ، زلزله هاي عمدي در تهران و برخي شهرها ايجاد كنند ، تا چقدر صحت دارد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
کی میگه ؟! کی همچین قدرتی داره ؟! چرا تا حالا نکردن ؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
لابد میخوان زلزله رو تحریک کنن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
اگه به گفتن باشه خیلی چیزا میگن. شنونده باید عاقل باشه
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
آره . منم شنيدم .
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
بجای این بحثهای بیحاصل و تکراری بهتر است هرروز در مورد ساختمانهای بنویسید که آیا این ساختمانها توان مقاومت در مقابله این پدیده را دارند ؟درزلزله اخیر ژاپن نه 6 ریشتری بلکه 9 ریشتری ساختمانها بجا مانند اگر تلفات و خرابی بوجود آمد علتش امواج مهیب سونامی ازطرف دریا بود...پس شما ساختمان سازی مقاوم در برابر تکانهای طبیعی زمین را سوژه روز بکنید و این را روزانه دنبال بکنید ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
9 ریشتر؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
آخه عمو جون آیا مردم ایران با این وضع تورم و گرانی میتوانند از عهده مخارج ساختمانهایی برآیند که توان مقاومت دربرابر زلزله 9 ریشتری را داشته باشد؟؟؟
علی اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
من ساکن شهر اهر هستم ساختمان ما آسیب زیادی ندیه ولی از ترس پس لرزه های متعدد وبیشمار نمیتونیم بریم خونه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
بالام جان برو خونتون زلزله حسابكتاب درست حسابي نداره
اگه خونتون تازه ساخته خيلي نترسيد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
خدا حافظ تو دوست عزیز و همه هموطنان آذری باشه. انشاالله.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
دوست عزیز!
هارپ ربطی به طوفان نداره
پروژه ی هارپ واقعیت که داره، ولی کارکردش دقیقا معلوم نیست
هارپ مجموعه ای از آنتن ها با فرکانس رادیویی پایین است که امواج رادیویی صادر شده از آن توسط لایه ی یونوسفر جو زمین بازتاب داده می شود و به اعماق زمین(در منطقه ی هدف) فرو می رود و باعث تحریک گسل ها می شود، نتیجه ی این کار زلزله خواهد بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
امان از دست امثال شما که نمی دونی گسل چیه، موج چیه، یونسفر به کجا میگن اما همچین اینا رو به هم میدوزی که انگار کلی میدونی!
بد نیست یکم بری مطالعه کنی تا دست کم بدونی موج با یون انعکاس پیدا نمی کنه!! بقیه چیزا پیش کش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
میشه بفرمایید آمریکا چرا این امواجش رو به سر دشمن سرختش ایران فرود نمیاره تا برای همیشه از شرش خلاص بشه و با خیال راحت جهان رو ببلعه ؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
ببخشید اون اگه یون انعکاس نمی ده الان ما چه جوری روی زمین زندگی می کنیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
ماشاالله کارخانه تولید انبوه تحصیل کردگان بی سواد ( دانشگاه آزاد سابق !!) حسابی تو مملکت در فشانی کرده ! هر روز حرف های جالبتری از کسایی که معلومه چهار تا کتاب رو ولی نصفه و نیمه خوندن می شنویم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
اقای ناشناس عزیز که گفتی موج از یون منعکس نمیشه قبل از اینکه اظهار نظر کنی یه کم مطالعه کن یکی از معمولترین راههای ارتباطات رادیویی موج کوتاه انعکاس موج از یونسفره. و ضمنا اون توضیحی هم که دوستمون راجع به هارپ داده تقریبا درسته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
من دکترای مخابرات موج دارم از دانشگاه کالیفرنیا یه چند روزیه اومدم ایران این دوستمون درست میگه و موج با برخورد به لایه یونوسفر بازتاب میشه اتفاقا توی پروژه هارپم بودم این پروژه در حال پیشرفت هستش ولی هنوز قدرت ایجاد زلزله های بزرگ رو نداره ولی باهاش میشه کارهای بزرگتری انجام داد که اجازه ندارم بگم
خاني
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
دوست عزيز
بي دقتي در مطالبي كه ارائه ميكنيم باعث انتشار شايعات بي اساس ميشه. از چينش جملات شما معلومه كه يا اصلاً اطلاعاتي در اين زمينه نداري و فقط گفته هاي ديگراني مثل خودت رو تكرار ميكني و يا اطلاعاتت بسيار محدوده. اگر كمي به مفهوم انرژي و روش انتقال اون آشنا بودي و ميتونستي مقايسه اي بين ميزان انرژي امواج مورد اشاره با ميزان انرژي زمين لرزه داشته باشي تو دام اين حرفها نمي افتادي.
فریدون
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
آفرین ناشناس واقعاَ نمی دونن موج چیه یون چیه چطوری آخه امواج رادیویی گسل را تکون می ده ای وای بر همه چیزمون
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟