اردوغان از چه چیزی عصبانی است؟

با ادامه تنش در روابط ترکیه و سوریه و تلاش دولت آنکارا برای مداخله هر چه زودتر در خاک سوریه، ابعاد بحرانی که ممکن است از روابط این دو ناشی شود، روز به روز گسترده‌تر می‌نماید. در این میان، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز به روز از وضعیت جاری عصبانی‌تر و ناآرام‌تر به نظر می‌رسد.
کد خبر: ۲۷۸۶۴۵
|
۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۸ 14 October 2012
|
37316 بازدید
|
با ادامه تنش در روابط ترکیه و سوریه و تلاش دولت آنکارا برای مداخله هر چه زودتر در خاک سوریه، ابعاد بحرانی که ممکن است از روابط این دو ناشی شود، روز به روز گسترده‌تر می‌نماید. در این میان، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز به روز از وضعیت جاری عصبانی‌تر و ناآرام‌تر به نظر می‌رسد.

به گزارش «تابناک»، نخست‌وزیر ترکیه روز گذشته در اظهاراتی تند، از آنچه ناتوانی شورای امنیت در مقابله با بحران سوریه می‌خواند، انتقاد کرد و مدعی شد، اشتباه سازمان ملل در جریان کشتارهای بوسنی در دهه ۱۹۹۰ در حال تکرار است.

بنا بر این گزارش، اردوغان در حالی این سخنان را مطرح می‌کرد که در روزهای گذشته، تنش‌ها میان ترکیه و سوریه، به ویژه بر سر ماجرای نشاندن اجباری هواپیمای سوری در آنکارا به اوج خود رسیده و مهمتر اینکه به دلیل کشیده شدن مستقیم پای روسیه به این جریان، ابعاد وسیع‌تری نیز یافته است.

اردوغان در ادامه سخنان روز گذشته خود افزوده است: «بسیار مایه تأسف است که سازمان ملل متحد امروز همچون بیست سال گذشته ناتوان باشد؛ آن هنگام که صد‌ها هزار نفر در بالکان، بوسنی و سربرنیتسا قتل عام شدند».

اما از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از آن است که همزمان با این سخنان اردوغان، دولت ترکیه مشغول افزایش استقرار نیرو‌ها و تدارکات در مرز خود با سوریه بوده و این روند همچنان ادامه دارد؛ بنابراین، به نظر می‌رسد، دولت آنکارا منتظر دریافت کوچک‌ترین نشانه‌ای از حمایت بین‌المللی است تا به آرزوی چندین ماهه خود، یعنی مداخله نظامی در سوریه جامه عمل بپوشاند.

اما آنچه به تازگی روز به روز بیشتر اردوغان را برافروخته و ناآرام می‌سازد، شکافی است که وی میان برنامه‌ها و انتظارات خود از متحدانش (به ویژه اعضای ناتو) از یک سو و واقعیت عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی از سوی دیگر می‌‌بیند؛ افزون بر این، آنچه مشخص است اینکه پشتیبانی روسیه از دولت اسد نیز بیش از آن بوده که اردوغان پیشتر محاسبه می‌کرد و همین امر، وی را در فشاری دوچندان گذارده است.

اکنون ماه‌ها از زمانی که دولت اردوغان کوشید با بحرانی نشان دادن وضعیت خود در همسایگی با سوریه و القای آنی بودن تهدید از کشور همسایه خود، مداخله ناتو را به استناد «ماده ۵» این سازمان برانگیزد، می‌گذرد و دولت آنکارا هنوز نتوانسته در این زمینه توفیقی حاصل کند.

از سوی دیگر، تلاش‌های آنکارا در زمینه طرح موضوع مداخله در سوریه نیز هر بار با سد بلند مخالفت روسیه و چین روبه‌رو شده و سرانجامی نیافته است. همین عامل است که باعث شده اردوغان تا این حد نسبت به نقش شورای امنیت در بحران سوریه ناخرسند و عصبانی باشد.

بر همین اساس، شماری از تحلیلگران بر این باورند که تشدید بحران مرزی طی هفته‌های اخیر و نیز وقوع ماجرای هواپیمای سوری، در حقیقت تلاشی از سوی دولت آنکارا بوده تا با بحرانی‌تر نشان دادن اوضاع، از یک سو متحدان عضو ناتوی خود را به مداخله ترغیب کند و از سوی دیگر، تا حد امکان با ایجاد هزینه برای روسیه، مسکو را به قطع حمایت از دولت اسد وادارد.

اما نکته همین جاست که این کار اردوغان نه تنها نتوانسته در کاهش حمایت‌های مسکو از دمشق کارآمد باشد، بلکه عملاً روسیه را در موضعی متخاصمانه نسبت به ترکیه قرار داده است؛ موضعی که می‌تواند در صورت تداوم، منافع ژئوپلیتیکی ترکیه را در شمار بیشتری از سرزمین‌های منطقه، از قفقاز جنوبی گرفته تا حوزه دریای سیاه مورد تهدید قرار دهد.

به این ترتیب، می‌توان گفت اردوغان با اقدامات اخیر خود در حقیقت دست به حرکتی انتحاری زده که نه تنها در راستای منافع این کشور درباره سوریه رفتار نخواهد کرد، بلکه در پایان پیامدهای جبران ناپذیری برای نفوذ تازه به دست آمده ترکیه در منطقه در پی خواهد داشت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۴۸
انتشار یافته: ۵۷
یه دانشجو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
این اشتباهات ترکیه، زمانی دامن خودشو خواهد گرفت.
مخصوصا مسلح کردن عده ای شورشی.
فردایی رو می بینم که ترکیه درگیر خاموش کردن همین گروه تو مرزای خودشه
به نوعی داره گروه پ ک ک دومی رو با دستای خودش می سازه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
مثل پاکستان که رسما کنترل ایالات هم مرز با کشور افغانستان رو از دست داده و القائده و طالبان اونجا حکمرانی میکنند
یه دانشجو دیگه
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
اتفاقا منم مثه شما فکر میکنم.به نظر منم مسلح کردن گروهی که هیچ تعهدی به هیچ سازمان جهانی ندارن و هیچ نظارتی روشون نیست اشتباهه و احتمالش کم نیس که یه روزی (شاید نه چندان دور) دامن گیر خود ترکیه بشن.
یا مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
من جایی خونده بودم که این وعده خداست که ظلم ظالمینو به خودشون بر میگردونه پس توش شک نکنید نمونه بارزش امریکا والقائده-امریکا وصدام که بعد حمایت امریکا براش دردسر شدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
تركيه ابتدا فكر مي كرد ناتو به عنوان يك متحد به او مي نگرد ولي عصبانيت اردوغان از اين است كه مردم تركيه بزودي خواهند فهميد كه از سوي ناتو تحقير شده اند و از آنها به عنوان كيسه شن استفاده شده ،ناتو به ارتش و دولت تركيه به عنوان مزدور نگاه مي كند .اسلحه و پول به آنها مي دهند تا براي منافع غرب آنها بجنگند .اين بزرگترين تحقير براي يك ملت است خصوصا ملت مسلمان تركيه كه حالا ارتش خود را ،مقابل مردم مسلمان كشورمسلمان و همسايه خودمي بيند.اردوغان با اين وصف حماقت بزرگي را كرده كه در تاريخ به نام او ثبت خواهد شدو سرافكندگي بزرگي براي ملت مسلمان تركيه خواهد بود.
رضا
|
Germany
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
غيرازاين هم ازاوانتظاري نيست؟اين قماري كه تركيه شروع كرده روبايدتااخرش بره ونبايدانتظارداشت ايشان ازمواضعشان عقب نشيني كنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
الان تو فصل سرما اگه ایران و روسیه شیر گازشون رو ببندند ترکیه دچار جنگ داخلی و تجزیه میشه.البته تجزیه هیچ کشور مسلمانی خواسته ما نیست و دلخواه استعمارگران است.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
اردوغان ناراحته که صحنه ی سوریه اونجوری که میخواسته پیش نرفته! خوابهای زیادی دیده بود برا خودش. رویا پردازی بلند پروازانه ای رو انجام داده بود به خیال دوران عثمانی

اما وقتی که دید شورای امنیت 2 بار وتو کرد امریکا هم به دلیل نزدیکی انتخابات پشتش رو خالی کرد خودش رو تنها دید تو باتلاق.


منم بودم عصبانی میشدم.نمی شدی شما؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
همین صحبت شما درسته و نشون می ده ترکیه تو تحلیلش اشتباه کرده.
نباید انتظار داشته باشه که روسیه منافع خودش رو به خاطر ترکیه از دست بده.
همینطور نباید انتظار داشته باشه که دولت آمریکا در این وضعیت حرکات ماجراجویانه انجام بده.
مهراب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
مشكل اردوغان اين است كه با بي سياستي روابطش را با همسايه خود تيره كرده و فكر مي كرد حكومت سوريه عوض مي شود ولي نشد و آنچه باقي ماند براي تركيه كينه سوريه است.مي گويند اگر ماري را زخمي كردي ادامه بده تا سرش را له كني وگرنه دشمن بالقوه اي براي خودت ساخته اي.حالا تركيه نه مي تواند سر سوريه را له كند و نه رفتارش از ذهن سوريه پاك مي شود.اردوغان براي اين بي سياستي به تاريخ تركيه جوابگو خواهد بود حالا سعي مي كند با تحريك ديگران حكومت سوريه عوض شود تا توجيهي براي رفتارش پيدا كند و پيروزمندانه رفتار احمقانه خودش را توجيه كند.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
می ترسم با این اصرار اردوغان و اعوجاج مرز بین دو کشور بار ناامنی به داخل ترکیه نیز منتقل شود و آن وقت ترکیه تصور نمیکند چنانچه چند انفجار حتی انتحاری کوچک در استانبول و آنتالیا و دیگر مراکز توریستی اش روی دهد چه فاجعه اقتصادی برایش به بار خواهد آمد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
بهای مخالفت با اسرائیل همین است.
کاری می کنند که طرف اول به جان همسایه ها می افتد ودر این راه اگر از بین هم نرود توانی برای مخالفت با اسرائیل نداشته باشد.
ترکیه نیز پس از داویس وماجرای کشی صلح شدیدا با اسرائیل در افتاد و در دراز مدت بهای سنگینی خواهد داد بدون اینکه بتواند ضربه ای به اسرائیل بزند.
پاسخ ها
امین س
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
ترکیه طی 1 سال بعد از قضیه کشتی مرمره 35 % تراز تجاریش با اسرائیل افزایش یافته(خود گمرک اسرائیل گزارش داده)،تازه تا دلت بخواد مذاکرات پشت پرده دارن که روابطشون برگرده به قبل،در ضمن اسراویل همین الان هم با ترکیه قرارداد نظامی داره(یک نمونه اون دوربین دید در شب هست که اسرائیل به اون میده)،پس خواهشا نمی خواد فریبکاری های اردوغان واسه جلب نظر مسلمونا و دست گرفتن رهبری اونا که همه اینها واسه ورود قدرتمند به اتحادیه اروپا هست رو توجیه کنین،در مورد سوریه هم که همون کاری که اسرائیل می خواد رو داره انجام میده به جای دعوت به گفتگو
هاشم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
اردوغان اعتباری که به واسطه حمایت از فلسطین و جریان اسلامی خواهی بدست آورده بود در قمار سوریه باخت. حتی هنوز که رژیم اسد بدلیل برخی عملکردهای سوء و نیز تبلیغات شدید از وجهه بالایی برخوردار نیست، بسیاری از جمله در ترکیه عملکرد اردوغان در ارتباط با سوریه راتاییدنمی کنند. در آینده اردوغان خودش و حزبش تاوان این بلند پروازی احمقانه را خواهند داد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
اردوغان از اولش هم برای اهل بصیرت اعتباری نداشت حواسها به مرسی هم باشه .
جمالی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
ناراحتی اردوغان از ناتو است این احمق فکر میکرد اگر سامانه موشکی ناتو در ترکیه مستقر شود عملکرد ان هم به اختیار او گذاشته میشود و او براحتی می تواند برنامه ریزی های ناتو هم مدیریت کند ودرکشور های همجوار دخالت کند وقدرت منطقه ای شود وکشور های ضعیف عربی را بدنبال خود بکشد و برای انها رول یک رهبر بزرگ بازی کند وبخیال خود حکومت عثمانی یکبار دیگر زنده کند
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
دز این 2 سال آخر دولت ترکیه دچار توهم قدرت و ثروتی که از قبال ایران بدست آورده شده است همچنین خیال میکند از آتش افروزی که انجام میدهد میتواند با آن گرم شود لذا نمیداند که خود دولت و ملت ترکیه در این آتش میسوزد که طراح آن اسراییل و امریکا و ... هستند . ترکیه چگونه این همه تروریستهای کشورهای مختلف را به مرزهای سوریه هدایت میکند و بطور کاملا مستقیم به آنها تدارکات و اسلحه و .... برای کشتار مردم سوریه میرساند چون از هر طرف موافق و مخالف کشته شوند باز اسراییل برنده است . ولی دولت و ملت ترکیه تاوان سختی در مقابل خواهند پرداخت اگر به خودشان نیایند در بلند مدت تروریستها در داخل ترکیه دست به عملیات خواهند زد برایشان فرقی نخواهد کرد چه در داخل سوریه یا ترکیه یا هر کجای دیگر کسانی که دستشان به خون انسانی آلوده شد چه یک نفر چه 1000 نفر این جزعی از شغلشان خواهد شد .
پاسخ ها
نادر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
این منفی ها واسه چی و واسه چه کسی هستن؟
و مکرو و مکروالله والله و خیرو الماکریین.......
حیا کنید از خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
زمانی که ایران نمیدونست موشک اسکاد چیه سوریه تعداد زیادی موشک اسکاد در انبار های خود داشت که همه رو حفظ کرد از زمانی که ایران قدرت موشکی دوم خاورمیانه شده باز هم توان موشکی اسکاد سوریه رو گسترش داده حالا اقتصاد توریستی ترکیه چگونه میخواهد به جنگ موشک های سوری برود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟