بازنشر

وکیل رایگان برای بی بضاعت‌ها

رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری
کد خبر: ۲۸۵۷۷۳
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۲ 10 March 2019
|
226282 بازدید
|

اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری که از سال ۱۳۱۶ راه اندازی شد یکی از زیرمجموعه‌های کانون وکلاست که با هدف کمک به طرفین محروم و بی بضاعت پرونده‌های قضایی تشکیل شد.

از این رو اقشار کم درآمد که توانایی مالی کافی برای استخدام وکیل و برخورداری از مساعدت و راهنمایی آن‌ها را در پرونده‌های قضایی ندارند می‌توانند با مراجعه به این اداره از حق برخورداری از وکیل رایگان بهره‌مند شوند. حال آن که این اداره با قدمتی در حدود ۷۵ سال متاسفانه به علت اطلاع رسانی ضعیف و ناآشنایی اغلب افراد جامعه با آن، تا چندی قبل کارکرد چندان قابل توجهی نداشته و به همین خاطر بسیاری از مراجعان دستگاه قضایی از دریافت خدمات وکیل رایگان محروم مانده اند. به منظور آشنایی مردم با فعالیت ها، خدمات و اهداف این اداره گفت: وگویی با دکتر محمدرضا کامیار – رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز – انجام دادیم که می‌خوانید.

به عنوان نخستین سوال می‌خواستم بدانم معنی وکیل معاضدتی چیست و چه تفاوتی با وکیل تسخیری دارد؟

در ابتدا باید توضیح کوتاهی درباره داشتن وکیل در پرونده‌های قضایی بیان نمایم. در زمینه وکالت پرونده‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ کیفری و حقوقی.

از سوی دیگر در قانون اساسی کشور ما، داشتن وکیل حقی است که برای تمام مردم به رسمیت شناخته شده و همه افراد حق دارند در تمام دادگاه‌ها و مراجع قضایی وکیل داشته باشند. اما از آنجا که خدمات وکیل رایگان نیست و وکلادر قبال کاری که انجام می‌دهند حق الوکاله دریافت می‌کنند پس همه افراد ممکن است بضاعت پرداخت حق الوکاله و در نتیجه استخدام وکیل را نداشته باشند. حال سوال اینجاست که تکلیف این افراد چیست؟ آیا به خاطر ناتوانی مالی باید از حق داشتن وکیل محروم بمانند؟

اینجاست که قانون به کمک آمده و حق داشتن وکیل رایگان را برای مردم قائل شده است. ضمن اینکه باید توجه داشت دو نوع وکیل رایگان داریم: ۱-وکیل تسخیری که در زمینه پرونده‌های کیفری فعالیت می‌کند یعنی برای یکسری جرایم مهم و سنگینی همانند قتل و آدم ربایی و... که طبق قانون نیز باید چنین دادگاه‌هایی با حضور وکیل برگزار شود، اگر فرد توانایی مالی نداشت دادگاه وکیل تسخیری برایش تعیین می‌کند. طبق قانون برای جرایمی که مجازات سنگینی همچون قصاص و یا حبس‌های بالای ۲۰ سال دارد دادگاه بدون حضور وکیل نمی‌تواند رسمیت پیدا کند بنابراین در این گونه موارد چنانچه فرد توانایی گرفتن وکیل را نداشته باشد دادگاه برای وی وکیل تسخیری تعیین می‌کند. در پرونده‌های کیفری که مجازات سبک دارند وکیل رایگان تعلق نمی‌گیرد. ۲- وکیل معاضدتی: در پرونده‌های حقوقی مثل کلاهبرداری، طلاق و... اگر فرد توان مالی برای استخدام وکیل و پرداخت حق الوکاله نداشته باشد می‌تواند با مراجعه به اداره معاضدت وکیل رایگان بگیرد.

آیا هر شخصی که پرونده قضایی داشته باشد می‌تواند با مراجعه به اداره معاضدت تقاضای وکیل رایگان کند؟ ضمن اینکه شرایط دریافت وکیل رایگان چیست؟

خیر. برای این کار شروطی لازم است. ۱- اثبات اینکه فرد بضاعت مالی برای گرفتن وکیل ندارد.

البته لازم به ذکر است تعیین بضاعت افراد در کشور ما کار دشواری است و ابزار دقیقی برای دستیابی به میزان دارایی افراد در دست نیست. با این حال قانون سه راه مشخص کرده است. نخست مجموعه دادگستری است. یعنی اگر کسی که به دادگستری مراجعه کرده و از پرداخت هزینه دادرسی ناتوان بوده و تقاضای اعسار داده باشد یک دلیل برای بی بضاعتی فرد تلقی می‌شود. پس اداره ما هم آن را می‌پذیرد. مرحله بعد گواهی چند شاهد است که با قسم یاد کردن به خداوند متعال تایید می‌کنند فرد مورد نظر بضاعت مالی ندارد. مرحله آخر نیز وکیل تعیین شده است که با توجه به آشنایی با مشکلات موکل و بررسی وضعیت مالی اش تایید می‌کند وی توانایی مالی ندارد.

۲- موضوع دعوا با اساس باشد. این بدان معناست که وقتی فردی به اداره معاضدت مراجعه نموده و تقاضای وکیل می‌کند کارشناسان با بررسی پرونده اش مشخص می‌کنند آیا موضوع مورد اختلاف و طرح پرونده قضایی، پایه و اساس دارد یا خیر؛ چرا که برخی افراد مواردی را مطرح می‌کنند که به هیچ عنوان قابل دفاع و رسیدن به نتیجه نیست. در واقع فقط وقت تلف کردن و صرف هزینه و انرژی است. به عنوان مثال صاحبخانه‌ای که مستاجرش قرارداد یک ساله دارد نمی‌تواند قبل از موعد سررسید قرارداد، برای دریافت حکم تخلیه به دادگاه مراجعه کند چرا که طرح دعوای او سرانجامی نخواهد داشت. پس اداره معاضدت به اینگونه شکایت‌ها ترتیب اثر نداده و وکیلی هم اختصاص نمی‌دهد.

آیا وکـــلای معاضدتی حق الزحمه یا حق الوکاله‌ای دریافت می‌کنند؟ اگر دستمزدی می‌گیرند به چه میزان و از سوی چه کسی پرداخت می‌شود؟

حق الزحمه وکیل رایگان یا معاضدتی در دو شکل بررسی می‌شود: ۱- در صورتی که پرونده به نفع موکل پایان یابد. ۲- پرونده به ضرر موکل تمام شود.

در مورد نخست چنانچه پرونده به نفع موکل پایان پذیرد و به عبارتی وکیل برنده شود دادگاه فرد محکوم را به پرداخت حق الوکاله وکیل رایگان نیز محکوم می‌کند که حق الوکاله ۵ درصد از حکم صادره است. یعنی اگر فردی به پرداخت ۲۰ میلیون تومان محکوم شود حق وکیل یک میلیون تومان خواهد شد که باید بپردازد. از این حق الوکاله دریافتی ۲۰ درصد آن سهم کانون وکلااست. اما متاسفانه باید گفت: در عمل اکثر این قبیل وکلابه حق الوکاله شان نمی‌رسند چرا که یا بسیاری از پرونده‌ها به علت آن که غیرمالی و خانوادگی است در مرحله رسیدگی و قبل از صدور حکم به سازش منجر می‌شود یا در پرونده‌هایی که حکم صادر می‌شود محکومان مدعی می‌شوند توانایی پرداخت این پول را ندارند.

اما در پرونده‌هایی که به ضرر موکل تمام شود هیچ حق الوکاله‌ای به وکیل تعلق نمی‌گیرد.

ظرفیت پذیرش اداره معاضدت چقدر است و چه پرونده‌هایی بیشتر مطرح است؟

متاسفانه هنوز بسیاری از مردم با وظایف و خدمات این اداره آشنایی ندارند که علت نیز اطلاع رسانی ناکافی است چرا که اطلاع رسانی در طول این سال‌ها به شکل لازم صورت نگرفته و مردم از حقوق مسلم خود برای تحقق عدالت که همانا بهره مندی از وکیل رایگان است بی اطلاع مانده اند.

اداره معاضدت کانون وکلانیز در سال، توانایی خدمت رسانی به ۳۰ هزار پرونده را دارد، اما در حال حاضر تنها ۳ هزار پرونده در این اداره مطرح می‌شود. وکلای ما نیز که همگی از وکلای پایه یک دادگستری هستند تمام وظایف یک وکیل شخصی را انجام می‌دهند تنها با این تفاوت که حق الوکاله از موکل خود نمی‌گیرند.

در حال حاضر نیز بیشترین مراجعات مربوط به دعاوی خانوادگی است که به طور معمول از هر ۱۰ پرونده ۷ پرونده مربوط به طلاق، مهریه و حضانت فرزند است.

آیا وکلای رایگان به همان میزان که در پرونده‌های غیررایگان تلاش می‌کنند برای احقاق حق افراد بی بضاعت نیز تلاش می‌کنند؟

خدمت کانون وکلابه مردم یک عمل انسان دوستانه است. برای بسیاری از وکلا، انگیزه‌های مادی، ملاک تلاش برای احقاق حق موکل نیست زیرا در برخی پرونده‌ها حتی شاهد بوده ایم که وکیل برای رفت و آمد، پول تمبر، هزینه کارشناس و سایر هزینه‌های دادرسی از جیب خود نیز خرج کرده و همه مخارجی که به عهده موکل بوده را پرداخته است بنابراین وکلابه وظیفه انسانی و شغلی خود پایبند بوده و تفاوتی در این زمینه قائل نمی‌شوند. هر چند که همیشه استثنا هم وجود دارد، اما در بیشتر پرونده‌ها اصل بر حق طلبی و انسان دوستی است.

آیا حوزه فعالیت اداره معاضدت محدود به تهران است یا در شهرستان‌ها هم فعالیت دارد؟

این وظیفه کانون وکلاست که در حوزه فعالیت هر مرکز، اداره معاضدت نیز داشته باشند. کانون وکلاباید در هر استانی که ۶۰ وکیل داشته باشد به شکل مستقل کانون وکلاراه اندازی کند.

در حال حاضر ۲۲ کانون وکلای دادگستری مستقل داریم که این کانون‌ها موظف هستند در حوزه فعالیت خودشان وکیل معاضدتی به متقاضیان معرفی کنند، اما متاسفانه این خدمات درحال حاضر تنها در استان‌های تهران، آذربایجان و فارس ارائه می‌شود و کانون وکلای مرکز یعنی استان تهران به استان‌های هرمزگان، سیستان، سمنان و یزد نیز خدمات می‌دهد. هر چند هنوز این خدمات سازمان یافته نیست و اداره مشخصی در این استان‌ها وجود ندارد. به عبارتی تقاضای درخواست وکیل از این استان‌ها به تهران می‌آید و پیگیری می‌شود.

آیا دستگاه قضا با وکلاهمکاری لازم را دارد؟

یکی از مشکلات مهم و قابل بررسی کانون وکلا، همکاری نکردن برخی قضات و گاه سخت گیری‌های آن‌ها در رسیدگی به پرونده هاست. وکلای معاضدتی ما رایگان هستند یعنی به دلیل این که حق الوکاله نمی‌گیرند درآمدی نیز از این قبیل پرونده‌ها ندارند. ما نیز با ارائه نامه‌ای به دادگاه این موضوع را تایید می‌کنیم. اما متاسفانه در برخی موارد مشاهده می‌شود که قضات با اصرار بر پرداخت مالیات، باطل کردن تمبر و تحمیل سایر هزینه‌ها برای وکلامشکلاتی ایجاد می‌کنند.

به عبارتی برخی قضات ما را به عنوان همکارشان تلقی نمی‌کنند.

از سوی دیگر وکلای ما هرروزه در اقدامی خیرخواهانه و اختیاری در مجتمع‌های قضایی حضور پیدا کرده و به مردم مشاوره می‌دهند که طبق قانون وظیفه‌ای در این باره ندارند. اما این اقدام را گامی در جهت کمک به مراجعه کنندگان و راهی برای کاهش اطاله دادرسی تلقی می‌کنند ولی متاسفانه از سوی مراجع قضایی هیچ امکانات مناسبی در اختیارشان قرار داده نمی‌شود و شان وکلارا حفظ نمی‌کنند.

اختصاص اتاقی مناسب در شان وکیل، در اختیار قرار دادن امکانات اولیه و رفتار توام با احترام بدیهی‌ترین نکاتی است که باید رعایت شود، اما متاسفانه همکاران ما از آن‌ها محروم هستند.

آیا آماری از تعداد مراجعه کنندگان به این اداره وجود دارد؟

از آنجا که بنده به تازگی ریاست این اداره را پذیرفته ام آمار سه ماهه گذشته را جمع آوری کرده ایم. در این مدت حدود هزار و ۸۰۰ نفر به اداره معاضدت مراجعه کرده اند که از این تعداد آمار مردان بیشتر از زنان بوده است. در این میان ۳۵۰ نفر تقاضای تعیین وکیل داشتند و بقیه مربوط به درخواست مشاوره حقوقی بوده است. برای ۱۵۰ پرونده نیز وکیل معرفی شده، اما بقیه به علت تکمیل نشدن پرونده‌ها یا بی اساس بودن دعاوی تقاضایشان رد شده است.

در پایان بار دیگر یادآور می‌شوم وظیفه اصلی اداره معاضدت، تعیین وکیل برای نیازمندانی است که حق شان ضایع شده است و ما نمی‌خواهیم به خاطر ناتوانی مالی حق مسلم آن‌ها که داشتن وکیل برای رسیدن به حق قانونی و انسانی است ضایع شود.

منبع: ایران

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۴۰
انتشار یافته: ۱۲۹
حسین حبیبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۴
من از طرف یکی از کارگرهای پروژه البرز کرج تهدید به مرگ شدم احتیاج به وکیل دارم ولی پولی برای وکیل ندارم بدم آیا میشه یک وکیل رایگان برام پیدا کنید که وکالتم را به عهده بگیره
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
سلام ممنون از زحمتتون آدرس کجاس چطور باید مراجعه کرد
سيد شهرام تقوي تكيه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
بسيار بايستي قدر داني نمود از اين عمل إنسان دوستانه كه شايد برأي أخرت و وجدان خود اين چنين زحمات را تحمل. ميكنند
سحر روتهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۱
باسلام درسال 9 برادر بنده از ساختمان درحال جوشکاری به پایین پرت میشوند که متاسفانه به علت نبستن کمربند منجر به فوت میشوند.حکم قاضی 30 درصد صاحب ملک و 70 درصد کارفرما. مقصر هستند.صاحب ملک 30 درصد خودرا پرداخت کرد واز بیمه ایران 90 میلیون دریافت کرد یعنی 45 ملیون بیشتر از سهم خود پرداخت.متهم صاحب کار متواری. از آنجا که دیه مبلغش به روز میباشد.وبنده پدرم درسال2 9 فوت شدن ویک برادر معلول دارم ومستاجر هستیم خواهشمندم مرا یاری کنید متهم فراری شیروان میباشد ومن هیچ کاری از دستم ساخته نیست دنبال یه وکیلی هستم که اگر بتواند اورا دستگیر کند ودیه را بگیرد حق لازمه را در اخر پرداخت خواهم کرد .انشالله کمکم کنید فراموشم نکنید
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۴
باسلام.دختری هستم ۲۵ساله که ۲۰سال قبل پدرم فوت کرد.یال۸۰برادران ناتنی ام بصورت غیرقانونی وبرای تسهیل جهت فروش املاک پدرم شخص دیگری را دردادگاه حاضرکردندودر۱۱سالکی برای من حکم رشدصادرشد.واموال بفروش رفت.حال پس ازگذشت این چندیال متوجه شدم که درحقم ظلم شده وبالاجبار مرامجبوربفروش اموال کرده اند.به وکیلی مراجعه نمودم اوهم مرا امیدوارکردکه میتواندمشکلم راحل کند اما بلغ لالاایی میخاست ومن خود جزءاقشارکم درآمدهستم .اگربنظرتون میتونید کمکم کنید
پیام
|
United States of America
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۹
با سلام
با عرض خسته نباشید دوستان عزیز مدت یک سالی است که دچار مشکل شده ام دو سال پیش جهت شغل سازی کاری را راه اندازی کردم با مشکلات زیادی روبرو شدم مشکلات را پشت سر گذاشتم چند نفر را هم مشغول کردم اما از 8 ماه پیش با یک کارگر که برای انجام کاری بردم اول کار گفت که هزینه اش هشتاد هزار تومان می شود قبول کردم و او را با یکی از همکاران به محل کار فرستادم کارش که تمام شد گفت دستمزد من سیصدهزار تومان میشود دبه در آورد معترض شدم چون نمی توانستم مبلغ را پرداخت کنم .این شخص رفت و از من شکایت کرد ومدعی شد که تمام کار را او انجام داده و مبلغ یک ملیون و هشتصد هزار تومان از من می خواهد این شخص باعث شد که در حال حاضر کار را تعطیل کنم و دوستانی هم که مشغول بودند نیز بی کار شوند خودم هم جز, اونها . از شما دوستان کمک می خواهم اگر شما دوست گرامی می توانید به من کمک کنید ممنوم میشوم .دوست عزیز به کمک شما نه برای خودم برای دوستانی که بامن کار می کردند و الآن بیکار شده اند نیاز دارم.
غلامرضا لطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۱
با سلام چک برگشتی از سازنده ساختمان دارم مریضی سخت دارم وصاحب چک دو وکیل در رابطه با نقل وانتقال ملک داردوباکمال پر رویی می گوید پولت را نمدهم واز ناتوانی من سو استفاده می کند .آیا متوانم وکیل تسخیری در مقابل این فرد بگیرم تا به پولم برسم..؟
باتشکر ودعای خیر
غلامرضا لطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۲
باسلام ,از اقدام کانون وکلا وقوه قضایه تشکر می کنم وبنده جرو مال باخته گانی هستم که کارگر وبازنشته هستم وچک برگشتی از یک سازنده ساختمان دارم ,ولی بدلیل نداشتن بنیه مالی نمی توانم وکیل اختیار کنم وتقاضا دارم مرا برای وکیل معاضدتی معرفی فرمایید .با تشکر
بهمن زارع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۷
حقیر دچار مشکل کیفری شده ام وحقوق خود رابه علت بیماری اعصاب وروان وجرمی که مرتکب شده ام قطع کرده اند ودادگاه برای جرمم که نگهداری ۴عدد فشنگ سلاح کمری بوده شش سال حبس تعزیری صادر نموده باتوجه به حکم دادسرای نظامی کرج وحق اعتراض نیاز به وکیل دارم ولی متاسفانه از نظر مالی در مزیقه میباسم لطفا راهنمایی کنید
دکترمحمدشکیبی نژاد
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۸
باسمه تعالی
[نهاد وکالت ونهاد ناظربراجراء صحیح قوانین یا نهاددارالایتام]
مقاله انتقادی ومیدانی
اگر هفته ایی را صنف و سندیکایی برای خدمات رایگان جهت مردم قرار دهند ایرادی ندارد یا امور بشر دوستانه اما شرط آن این است که اعضاء صنف موصوف مورد محبت وتشویق وحمایت قرار گیرند وازنظراوضاع مادی ومعنوی درشرایط مطلوب قرار داشته باشند.مولف این انتقادیه بعنوان یک استادعلم قضاء،حقوق دان،وکیل پایه یک دادگستری با بیشتراز20سال سوابق علمی-قضایی دراین این مرقومه میکوشدبانیش کلک خود حق واقعی معنا ومفهوم وکالت رادرکشور ایران ادعاء نمایدزیرااین عمل دقیقایکی ازوظایف لاینفک حقوق دانان است خصوصا درباره اوضاع واحوال خودوسندیکامربوطه:
1-سندیکا نهاد وکالت مع الاسف سالهاست مشاهده گردیده اعضاء خودرابدلیل عدم مواردبشرح ذیل توبیخ وجریمه وتخدیش حیثیت نموده اند(اعضاییکه ازجیب خودارتزاق کرده وناچارابرای تمدیدپروانه وکالت استقراض وحتاکارهای فرعی انجام داده اندواجباراوکالت ومشاوره های رایگان نمودند)اعضاء که ازجیب خود مایه گذاشته وحتاخرج رفت وآمدیاناهاریشان باخودشان بوده!؟
(آیاصنف محترم پزشکان وموضوع طرح تعهدبخدمت آنان چنین است؟)
2-آیا افرادیکه وکیل پایه یک دادگستری میشوند باتوصیه نامه پروانه وکالت کسب میکنندومجانادفترووسایل آنراتبرعااخذمیکنند؟!آیاآنهاازسیاره های دیگرمنظومه خورشیدی آمده اند وهمه اموراتشان دراعلی برایشان محیا است؟آیا خانواده وآنان خرج وخوراک وتوقع ندارندوپرداختی قبوض ودیون دولتی ومالیات وعوارض ماننددگرشهروندان نمیکنند؟
3-متاسفانه*نهادوکالت*بجای نهادینه کردن فرهنگ وکالت بمانندپزشکان*ورسیدگی به تخلفات درجای خود*فرهنگ بستانکاری مردم*راازوکلاء گسترش داده اند.این دقیقاظلم بعدل السویه است.
4-ضمن قدردانی از پیگیری ریاست محترم قوه قضاییه ووزیر محترم دادگستری درحوزه های مختلف توصیه میشود به روسای دادگستری وقضات کشیک ومدیریت اداره معاضدت وکلای مدافع دادگستری هستند:شرعا وقانونا واخلاقا واجب است دستور بفرمایند،مشاوره ها تبرعاومستفادازقانون وکالت اگربایدنص صریح قانون مذکورعمل شود امکانات کافیه ودرحدشئونات وکلاء مدافع فراهم نمایند فی المثال فردی محل خدمت مشارالیه استان البرز است اما محل خدمت مشارالیه هشتگرد است و باید ایشان دفتر وهمچنین وکلیه مواردمعاضدت خودرادرآنجا بدهد باتوجه به آنکه محل اقامتگاه ایشان در آن مکان نیست و بارکودشدید بازار وبالارفتن وتورم لجام گسیخته *جای سخت گرفتن ونامه تخلف ارسال کردن وکیل یا وکلاء مذکور* ))((جایگاهی برای اسکان مبلغی بعنوان کارانه و سرویس برای رفت وآمدوهرسال امتیازبرای رشد وتشویق))قرار دهندتا جایگاه همعرض
[■دادستان ووکلاء■]بعنوان ناظرین واقع برحکومت صحیح محشای قوانین توسط قضات معیین شودودرعین حال برای مشخص شدن تخلف یاعدم تخلف وکلاء بایدضمن بروزرسانی قوانین مربوطه [●قانون تعرفه بندی سالانه بالحاظ قراردادن آمارشوراء پول واعتبار ومراجع ذیربط..قراردهندوبرای تخصص ازنظرعلمی وتخصص به ازاء هرسال درصدی اضافه گردد●]دراختیار کلیه شعبات نهاد وکالت درسراسر ایران وکلیه مجتمع های قضایی بصورت بولتین قراردهندتاهم شهروندان بدانند:
الف:جایگاه وکلاء ودادستانها چیست ومصونیت آنان چیست؟
ب:تخلفات وکلاء وقضات وکارمندان اداری مجتمع های قضایی بصورت احصاء شده چه مواردی است؟
ج:حداقل وحداکثر حق المشاوره،حق المطالعه،حق التحریر،حق السفر،حق السکنی،حق الزحمه والوکاله وکیل مذکورچیست؟
باتوجه بموارد فوق الاشعاربحکایت از ماضی[قیمت نشروچاپ]یک بولتین چندصفحه ایی که بادعوت ازوکلاء درکناراساتیدوقضات باشدو■یک دهم قیمت یک کتاب فله ایی بی مصرف چندصدصفحه هم نمیشود■بحریم وشان اعظم نهاد وکالت ووکلاء احترام گذارده ومطمئناوکلای مدافع دادگستری فارغ ازجناح بندی ها بدون معنا مشتاقانه معاضدت به نحوییکه نصوص صریح قوانین وکالت است رامطالبه خواهندنمود.
والسلام علیکم من اتبع الهدی
دکترمحمدشکیبی نژاد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟