«المانیتور» گزارش داد:

جزییات دیدار پنهانی «اردوغان» و «مشعل» علیه منافع ملی ایران

چند روز پیش خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، سفری به ترکیه داشت که تنها پس از پایان آن و بازگشت وی، اخبار مربوط به آن در رسانه‌ها منتشر شد. در این میان، گزارش‌ها و شواهد جدید برخی رسانه‌ها حاکی از آن است که احتمالاً موضوع اصلی سفر وی به آنکارا، چیزی جز موضوع فلسطین و مذاکرات آشتی ملی بوده است.
کد خبر: ۳۰۴۴۱۴
|
۰۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۷ 22 February 2013
|
51787 بازدید
|
چند روز پیش خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، سفری به ترکیه داشت که تنها پس از پایان آن و بازگشت وی، اخبار مربوط به آن در رسانه‌ها منتشر شد. در این میان، گزارش‌ها و شواهد جدید برخی رسانه‌ها حاکی از آن است که احتمالاً موضوع اصلی سفر وی به آنکارا، بحث درباره آینده سوریه بوده است.

به گزارش «تابناک»، سه روز پیش خبرگزاری دولتی ترکیه (آناتولی) گزارش داد که خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در سفری به ترکیه، با «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرده است.

در این گزارش اعلام شد که هدف از سفر مشعل، پیگیری گفت‌و‌گوهای آشتی ملی فلسطین بوده است.

در گزارش این خبرگزاری آمده بود: «اطلاع حاصل شده که مشعل، اردوغان را از تلاش‌ها و ماهیت گفت‌و‌گوهای آشتی میان گروه‌های فلسطینی آگاه ساخته است... در این دیدار، اردوغان به مشعل گفته، مهم است که فرایند آشتی گروه‌های فلسطینی بدون انقطاع ادامه یابد و این امر بر روند مذاکرات صلح تأثیری مثبت خواهد داشت».

اما سایت تحلیلی «المانیتور» نظر دیگری در این رابطه دارد. به نوشته این سایت، هرچند تلویزیون ترکیه دیدار مشعل را «محرمانه» خوانده، منابع محلی فلسطینی نیز گفته‌اند، وی در حقیقت یکشنبه عصر به آنکارا وارد شده و روز سه شنبه ترکیه را ترک کرده است. با این حال، به نظر المانیتور، بسیار عجیب است که مشعل این گونه پنهانی به ترکیه سفر کند!

این سایت اشاره می‌کند که از زمان نخستین سفر مشعل به ترکیه در سال ۲۰۰۶ تاکنون، خیلی چیز‌ها تغییر کرده است. در آن زمان، اردوغان از دیدار رو در رو با مشعل خودداری کرد تا موجب برانگیخته شدن واکنش آمریکا و رژیم اسرائیل نشود. برآورد ترکیه این بود که دیدار با مشعل در آنکارا درست پس از پیروزی حماس در انتخابات فلسطین، موضع ترکیه را در حمایت از فلسطین و در تقابل با رژیم اسرائیل نشان خواهد داد.
 
اما شش سال بعد، در اکتبر ۲۰۱۲، این مشعل بود که در کنگره حزب عدالت و توسعه از سوی اردوغان به گرمی مورد استقبال و ستایش قرار گرفت؛ افزون بر این، اردوغان آشکارا گفت که هنگام نخستین سفر مشعل به غزه در ماه دسامبر برای شرکت در سالگرد تأسیس حماس، قلب وی با مشعل همراه خواهد بود. البته احتمال سفر اردوغان به غزه نیز هنوز هست.


به هر حال، نکته اینجاست که گویا امروز دیگر هیچ توجیهی برای بازی پیرامون سفر مشعل به ترکیه وجود ندارد. این حقیقت که سفر مذکور پنهان نگه داشته شده، پرسش‌های جدیدی را ایجاد می‌کند.

در این زمینه، منابع محلی فلسطینی به المانیتور گفته‌اند که حتی سفارت فلسطین در آنکارا نیز از سفر مشعل بی‌اطلاع بوده است. فلسطینی‌ها از این امر شگفت‌زده هستند و بر این باورند دلیلی برای محرمانه نگه داشتن سفر نبوده است.

گفتنی است، هرچند هنوز هیچ فردی ، رابط حماس در آنکارا حضور ندارد (باز هم به دلیل نگرانی از واکنش آمریکا)، اما شماری از سازمان‌های غیردولتی اسلامی که همکاری نزدیکی با حماس دارند، در ارتباطی نزدیک با حزب حاکم عدالت و توسعه نیز به سر می‌برند. تحلیلگران حاضر در این شبکه سازمانی، این گمانه را مطرح می‌کنند که به احتمال زیاد، مشعل درباره موضوعات مربوط به منازعه سوریه با اردوغان گفت‌و‌گو کرده، نه تلاش‌های آشتی فلسطینی.

تا زمان درگرفتن جنگ داخلی در سوریه، مشعل در دمشق مستقر بود و «احمد داود اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه نیز چندین بار در این شهر با وی دیدار کرده بود. اکنون شایعات حاکی از آن است که اردوغان می‌خواسته آگاهی بیشتری درباره نظر مشعل نسبت به توان دولت سوریه و همچنین احتمال پیوستن نیروهای حماس در مبارزه با شبه نظامیان کرد به دست آورد.

از سوی دیگر و در همین راستا، احتمال دارد اردوغان از پذیرفتن مشعل به صورت پنهانی و سپس انتشار اخبار این سفر در پی فرستادن این پیام به فلسطینی‌ها و حماس بوده باشد که برای کسب حمایت ترکیه، لازم است آن‌ها با موضع این کشور در قبال سوریه و کرد‌ها همراه شوند.

به هر حال، در صورت درست بودن این شایعات، چنین امری می‌تواند تأثیری مهم بر معادلات منطقه‌ای داشته و احتمالاً ترکیه را بیش از پیش در موضوع سوریه درگیر کند؛ امری که هم اکنون نیز بسیاری در داخل و خارج سوریه انتقادهای شدیدی نسبت به آن دارند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۵۵
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
سیاست یکی به نعل یکی به میخ!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
سياست ؛ هیچ چیز حالی ش نیست
ehsan
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
در هر صورت به اخوانها و سلفيها نبايد با اطمينان دلبست
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
شكي نيست كه اردوغان نوكر آمريكا ست لذا ايجاد تفرقه در بين جبهه مقاومت به دست نوكري سر سپرده به نام اردوغان با استفاده ازعنصر مذهب در زمان واماندگي شيطان بزرگ وظييفه نوكر است . بايد مشعل در تشخيص حق و باطل تيز بين باشد البته تلاش دستگاه ديپلماسي كشور ما نيز بسيار تعيين كننده خواهد بود.
دکتر امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
ترکیه با این اقدامات خود پا جای پای پاکستانی می گذارد که جند دهه قبل آتش بیار درگیری های افغانستان بود و حالا پاکستان ناامن تر از افغانستان هست!!اردوغان خواب نیست،خود را به خواب زده است...لعنت بر منافق...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
:-)
هم خود ترک ها و هم حماس در توهم بزرگی گرفتار شده اند. اسرائیل هیچ وقت نیستاده که در اطرفش یک عده که به مدد فرصت سوزی های ایران در چند سال گذشته به جایی رسیده و حالا در توهم نئو عثمانی هستند و یا یک و میلیون بیسواد و گرسنه گرفتار در قفس غزه بخواهند حرکتی در خاورمیانه بکنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
این اردوغان داره خیلی تند میره
بالاخره یه زمانی که خیلی دیره متوجه میشه اشتباه می کرده
به نظر من مشعل هم به فکر آبروی خود و آبروی مقاومت باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
ناشناس جان در دنیای سیاست هر دولتی به نفع منافع خودش کار می کنه. از دید شما که توی ایران نشستی منافع حماس این طوریه که شما می گی. ولی از دید خودشون شاید طور دیگه ای باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
بدیهی است که انها بفکر منافع خود باشند واین امروزه چیز عجیبی نیست واین کجایش ایراد دارد مگر ما دنبال منافع خود نیستیم واز کی مقرر شده ترکیه وحماس جهت تبادل افکار وهماهنگی امور از ما باید اجازه بگیرند ویا قبلا بما اطلاع بدهند ما باید در منطقه طوری حرکت وبازی کنیم که سرمان کلاه نرود وسرمایه سوزی نکنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
چرا همیشه در سیاست خارجی مان يا افراط داشتيم يا تفريط؟
عبدالله پاسبانی نژاد
|
United States of America
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
اینها همه زنگ خطر برای ماست چرا که ما همیشه از این مسائل ضربه خورده ایم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات