خاویر سولانا:

انسجام ۱+۵ در مقابل ایران کاهش یافته است

در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در آلماتی، بحث ها و گمانه زنی ها درباره مواضع دو طرف و نتیجه احتمالی این مذاکرات شدت یافته است. در این میان، خاویر سولانا، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از نزدیک در جریان مذاکرات هسته ای ایران بوده، معتقد است رویکرد 1+5 در مقابل ایران دارای انسجام نیست.
کد خبر: ۳۱۱۳۲۶
|
۱۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۱ 02 April 2013
|
20064 بازدید
|
۹
در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در آلماتی، بحث ها و گمانه زنی ها درباره مواضع دو طرف و نتیجه احتمالی این مذاکرات شدت یافته است. در این میان، خاویر سولانا، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از نزدیک در جریان مذاکرات هسته ای ایران بوده، معتقد است رویکرد 1+5 در مقابل ایران دارای انسجام نیست.

به گزارش «تابناک»، خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا که زمانی دبیرکلی «ناتو» را نیز بر عهده داشته، معقتد است در شرایطی که دور جدید مذاکرات هسته ای ایران به زودی برگزار می شود، گروه 1+5 نشانه هایی از عدم وحدت فزاینده را از خود به نمایش می گذارد. 

به نوشته خبرگزاری «اینتر پرس سرویس»، سولانا که در جلسه ای در موسسه «بروکینگز» سخن می گفته، اشاره کرده در مذاکرات پیش رو، به طور خاص روسیه و چین احتمالاً با هرگونه افزایش تحریم ها و یا دیگر فشارها علیه ایران مخالفت می کنند. 

وی که در فاصله سال های 2003 تا 2009 مسئولیت مذاکرات هسته ای ایران را بر عهده داشته می گوید: «به نظر من سطح سازگاری و انسجام 1+5 رو به کاهش است. این کاهش، نخست به واسطه مسئله سوریه است. به یاد داشته باشید که در موضوع سوریه، چین و روسیه موضعی متفاوت با آمریکایی ها و اروپایی ها دارند و این موضوعی مهم است. این موضوع کوچکی نیست؛ زیرا برای ایران، سوریه بسیار مهم است. اگر ما در این موضوع با هم نباشیم، حل مسئله دشوارتر خواهد شد». 

سولانا می افزاید به نظر وی، سوریه آنچنان برای ایران با اهمیت است که اصولاً رسیدن به توافقی بر سر مسئله ایران، بدون توجه به سوریه ممکن نیست. 

اما به اعتقاد وی، سوریه تنها موضوع مطرح نیست. وی اشاره می کند که در اجلاس اخیر گروه «بریکس» در آفریقای جنوبی، رهبران برزیل، روسیه، هند، چین و کشور میزبان که به طور تاریخی بیانیه های خود را به موضوعات اقتصادی محدود کرده بودند، مشترکاً نسبت به «تهدیدات اقدام نظامی و همچنین تحریم های یکجانبه علیه ایران» ابراز نگرانی کرده و خواستار آن شدند که «همه عدم توافقات با تهران، از روش های سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شود».

به بیان سولانا، این قدرت های نوظهور به طور فزاینده ای نسبت به فشارهای غرب برای متوقف کردن واردات نفت و گاز آن ها از ایران ناخشنود هستند؛ به ویژه با توجه به آخرین برآوردها که نشان می دهد در صورت خارج ماندن نفت و گاز ایران از بازار، قیمت این فراورده ها احتمالاً در سال آینده افزایش می یابد. 

وی می گوید «این موضوعی است که چین و دیگران خواستار آن نیستند» و می افزاید ممکن است چین برای تضمین نرخ رشد اقتصادی بالای خود، ناچار به افزایش واردات از ایران شود. 

سولانا در ادامه به نقش روسیه در مسائل ایران و سوریه می پردازد و می گوید غرب باید در هر دوی این موضوعات، ارتباط خود با روسیه را تقویت کند. وی که دو هفته پیش در سفر به مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار کرده، می گوید سطح بالایی از بی اعتمادی نسبت به ایالات متحده و نیات این کشور درباره سوریه، در مسکو وجود دارد. 

بر این اساس، سولانا می افزاید: «نگرانی من این است که آن ها (روس ها) در موضوع ایران نیز سرد شوند و ما توافق موجود میان گروه 1+5 را از دست بدهیم». از دیدگاه وی، تا همین لحظه نیز انسجامی که 1+5 از خود نشان داده، یک «معجزه» بوده؛ اما این انسجام اکنون در معرض خطر قرار دارد. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Finland
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
مکر و فریب از سراپای اینان می ریزد! خداوند بهترین نگهدارنده است. برای پیروزی ایران و ایرانی دعا می کتم. بیایید به هم عشق بورزیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
ديگه به ياري خدا از انسجام خبري نيست و نخواهد بود هرچند حركتشون در مجبور كردم ايران واسه نفروختن نفتش در نهايت به نفع ايرانه!
در ضمن بهره برداري از چاه هاي نفت به هيچ عنوان افتخار نيست به باد دادن ميراث اين كشوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
تحلیل سولانا خیلی خوب و در سطح بالا بود بر عکس بقیه سیاستمدارای دیگشون سولانا عملا راه و به ایران نشون داده ایران باید از این موقعیت حداکثر استفاده رو برای گرفتن امتیاز بکنه اوضاع زیاد به نفع امریکایی ها نیست فرصت داره از دستشون میره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
با سلام. بنظر من تجربه نشان داده هیچوقت نباید به این اظهار نظرها خیلی دلخوش کرد. چون طرز فکر اروپاییها و آمریکاییها جوریه که وقتی یک مساله یا مشکل کامل موافق خواست ایده آل پیش نره اونو خیلی بحرانی تر از ما تفسیر میکنن. یعنی حتی گمان اینکه ممکن بینشون سر یک مساله اجماع صد در صد نباشه جوری حرف میزنن که من ایرانی فکر میکنم چه شکاف و اختلاف عمیقی بینشون رخ داده.
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
العاقبـۀ للمتقین
پسر پارسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
والا الان که دارای انسجام نیست بعد هر دور مذاکرات حق و حقوق ما بیشتر پایمال میشه و بیشتر تحریم میشیم...خدا به دادمون برسه واسه وقتی که انسجام پیدا کنن!!!!
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
دولتمردان ما نبایدبه این حرفها دل خوش کنندشاید این دسیسه باشد تا ایران مواضع سختی اتخاذ کند وبه ضررما تمام شود. شاید هم یارو فسیل شده وچون سالهاست برکنارشده وبه اسنادسیاسی دسترسی ندارد چرت وپرت میگه.
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
متاسفانه نه امریکا و غرب از خواسته خودشون پایین تر میان نه ایران شفاف
سازی بیشتری انجام میده
ایران خواسته یا ناخواسته داره وارد همون جاده
ای میشه که کره شمالی هست.
مرگ بر صهیونیزم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
همونطوری که مصدق نفت را از چنگ انگلیسیها درآوردو ملی کرد ایشالا با
توکل بر خدا انرژی هستۀ هم میگیریم
درود بر ایران و ایرانی.
درود بر
رهبری.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟