بیماران بیمارستانهای تهران چندهفتهای است که درگیر کلاهبرداری چند کلاهبردار ناشناس شدهاند؛ کلاهبردارانی که با شیوهای جدید حالا بیماران و همراهمان آنها در بیمارستانهای مختلف را هدف گرفتهاند تا پولهایشان را تلکه کنند.
به گزارش بهار، یکی از این بیمارستانها، بیمارستان جم است که سهشنبه هفته پیش اتفاقی در آن برای یکی از بیماران و همراهانش افتاده که پیگیری افرادی که سرشان کلاه رفته است، باعث شده بعد از مدتها، این پرونده رسانهای شود.
«شمسی حشتمی» بیماری است که سهشنبه هفته گذشته بههمراه دو دخترش برای انجام اسکن ریه به بیمارستان جم رفت، غافل از اینکه کلاهبرداران پنهان در بیمارستان در کمین او و همراهانش نشستهاند تا حساب آنها را خالی کنند. ماجرا از ساعت هشت صبح شروع شده؛ وقتی دکتر خانم حشمتی به دختران او گفت که مادرشان را برای اسکن ریه به بیمارستان جم ببرند و منتظر باشند تا او برسد.
مریم مجتهدزاده، دختر این بیمار در گفتوگو با «بهار» ماجرای این پرونده را اینطور تعریف میکند: «آن روز وقتی همراه با مادرمان به بیمارستان رسیدیم، به پذیرش مراجعه کردیم و فرم معمول بیمارستانها را برای پذیرش بیمار پر کردیم. بعد از آن به دلیل اینکه مادرم مشکل کلیه دارد و با توجه به توصیه پزشک او برای بستری کردن او برای تشخیص عوارض احتمالی داروهای تزریقی اسکن ریه برای کلیه او، او را در طبقه b4 بیمارستان بستری کردیم.»
مدیر بیمارستان: خودتان مقصر هستید
آنطور که او میگوید در ساعت 8 و 30 دقیقه صبح آن روز، ماجرای بستریکردن مادرش وارد مرحله جدیدی شده است: «بعد از بستریکردن مادرم، یک پرستار آمد و از من درباره داروهایی که مادرم مصرف میکند سوال کرد و چون من نام همه داروهای او را بهخاطر نمیآوردم، به طبقه پایین بیمارستان رفتم تا از خواهرم سوال کنم. بعد از آن خواهرم به اتاق مادرم رفت و بعد از آن آمد پایین و به من گفت که تلفن داخلی اتاق مادرمان زنگ خورد و مردی که اسم و تمام مشخصات پزشکی مادرم را میدانست به او گفت که دکتر آنکال بیمارستان است و لازم است با توجه به بیماری مادرشان، دارویی را از بیمارستان 13آبان تهیه کنند. او بعد از این حرفها شماره کارتی را داد و گفت که مبلغ یکمیلیون و 860هزار تومان را به این کارت بریزیم.»
بهگفته مجتهدزاده، نام صاحب این کارت «خدیجه شمسی» بوده است: «ما وقتی رسید پول واریزشده را از دستگاه کارتخوان گرفتیم، آن را به پرستارمسئول دادیم و او تا رسید را دید گفت که این حقهبازی است و احتیاجی به واریز این پول وجود نداشته است. بعد از آن ما برای پیگیری موضوع به مدیر بیمارستان مراجعه کردیم و او بلافاصله به ما گفت که این اولینبار نیست که این اتفاق در بیمارستان افتاده است. او گفت که مقصر خودمان هستیم و باید به برگههایی که در آنها دراینباره هشدار داده شده و روی دیوارهای اتاقها نصب شده است، توجه میکردیم و بیمارستان هیچ مسئولیتی را در اینباره نمیپذیرد.»
کلاهبرداری در بیمارستان، سرنخ در اوین
بعد از آنکه خانم مجتهدزاده و خواهرش نتوانستهاند در بیمارستان جم درباره پرونده کلاهبرداریشان به نتیجهای برسند، به کلانتری مراجعه کردهاند و مسئولان کلانتری از اینکه هنوز این اتفاقات در بیمارستان جم میافتد تعجب کرده و گفتهاند این چندمینبار است که چنین کلاهبرداریای در این بیمارستان اتفاق افتاده است. مجتهدزاده میگوید که بعد از مراجعه به کلانتری، به دادسرا رفته و از آنجا حکم مسدودکردن حساب خدیجه شمسی را گرفته است: «ما با حکم دادسرا به بانک رفتیم و حساب این کلاهبردار را بستیم. بعد از آن مشخصات کامل این زن و آدرس خانه و شماره تلفن او را از مسئولان بانک گرفتیم و بعد از آن خواهرم به دادسرا رفت و این مشخصات را به مسئولان آنجا داد تا آن را پیگیری کنند.»
در میان حرفهای مجتهدزاده اما موضوعات جالبی هم است: «آقای کریمی، مدیر بیمارستان درباره این کلاهبرداری به ما گفت که سرنخ این ماجرا در اوین است. او به ما گفت که سرکرده باند این کلاهبرداران در اوین است و وقتی افرادی را که با او ملاقات میکنند به بیمارستانها میفرستد تا از مردم کلاهبرداری کنند. طبق گفته او، این افراد در لابی بیمارستانها کنار مراجعان میایستند تا مشخصات بیمار را کاملا پیدا کنند و بعد از آن با تماسگرفتن با همراهان بیماران، اعتماد آنها را بهدست میآورند و از آنها پول تلکه میکنند. سوال من اینجاست که اگر مسئولان بیمارستان از این موضوع به این دقت خبر دارند چرا تا به حال آن را پیگیری نکردهاند و گذاشتهاند چندین کلاهبرداری در بیمارستانشان به این شیوه اتفاق بیفتد؟»
کریمی، مدیر بیمارستان جم، اما در پاسخ به «بهار» درباره این پروندههای کلاهبرداری میگوید که این موضوع را از طریق قوهقضاییه دنبال کرده است. او از دادن توضیحات بیشتر دراینباره خودداری میکند و میگوید که این موضوع امنیتی است و دوست ندارد این موضوع رسانهای شود.
او البته خبر مهمی را هم در گفتوگوی کوتاهش میدهد: «در بیمارستانهای تهران تا به حال بیش از 150پرونده با موضوع این کلاهبرداریها تشکیل شده و قوهقضاییه در حال پیگیری آنهاست.»
طبق شنیدههای غیررسمی، غیر از بیمارستان جم، بیمارستان قلب تهران هم جزو بیمارستانهایی است که چند کلاهبرداری با همین شیوه در آن اتفاق افتاده است.