پیشنهاد اینترنت پاک ایران ثبت جهانی شد

کد خبر: ۳۱۹۹۶۵
|
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۸ 17 May 2013
|
10348 بازدید
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه گوگل ارث ایرانی می‌آید، از ثبت جهانی پیشنهاد ایران برای ایجاد اینترنت پاک در جهان خبر داد و گفت: هم‌کدسازی در استان‌ها آغاز شده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسن نامی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به اینکه امروز روز ارتباطات است و سازمان ملل این روز را روز ارتباطات و ایمنی جاده‌ها نام‌گذاری کرده است، گفت: در این راستا ما پیشنهاداتی دادیم که همه آنها ثبت شد. اول اینکه باید در جهان اینترنت پاک داشته باشیم. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های بزرگ در همه کشورها به‌خصوص کشور ما از این محل درآمدهای زیادی دارند اما مالیات نمی‌دهند. چرا باید اینترنت در آمریکا هدایت شود. همه کشورهای جهان و نمایندگان آنها در ITO حضور داشتند و از این پیشنهادات استقبال کردند و این پیشنهادات حرکت جدیدی خواهد بود.

وی با بیان اینکه امروزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌عنوان پیشران سایر صنایع به‌شمار می‌آید، افزود: این صنعت به‌صورت مستقیم ویا غیرمستقیم حدود 85 درصد سایر صنایع را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این رابطه ما از پتانسیل‌های بالایی برخوردار هستیم به‌طوری که از 4.5 میلیون نفر دانشجو 17 درصد در رشته‌های برق و کامپیوتر جذب می‌شوند.

وی ادامه داد: به‌عبارت دیگر اهمیت ITC به‌حدی است که 84 نفر از 151 دانشجوی برتر کشور جذب همین دو رشته می‌شوند. بنابراین با توجه به ظرفیت بالا باید از حوزه ITC حمایت و پشتیبانی شود تا سهم این صنعت از اقتصاد کشور را افزایش دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ظرفیت اقتصادی این بخش در جهان در سال گذشته 3.2 تریلیون دلار بود، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال این سهم به 3.8 تریلیون دلار افزایش یابد که سهم ما از این میزان فقط 1دهم درصد است که باید تلاش کنیم با سازمان‌دهی و پشتیبانی این سهم را افزایش دهیم.

نامی با تأکید بر اینکه درآمدهای این بخش آن‌چنان زیاد است که می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود، گفت: باید در این راستا ظرفیت‌ها بررسی شود و بتوانیم از همه ابعاد علمی کشور استفاده کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروز فضای مجازی به دنیای واقعی نزدیک‌تر می‌شود، گفت: استکبار در دو حوزه ارتباطات و فضای مجازی اراده خود را بر دیگر کشورها تحمیل می‌کند. اگر بتوانیم در این حوزه‌ها زیرساخت‌های کشور را توسعه دهیم دیگر تحت تأثیر هیچ قدرتی قرار نخواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه: "اگر در سایت‌های مجازی توجه کنیم متوجه یک مثلث می‌شویم" گفت: رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس به‌عنوان مثلث استکبار 5 سایت را راه‌اندازی کردند که از طریق همین سایت‌ها اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل می‌کنند. ازاین‌رو نسل جوان که بیشترین نیاز علمی خود را از طریق این سایت‌ها فراهم می‌کنند باید توجه بیشتری به اطلاعات درخواستی داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به‌عنوان مثال google earth هرروز یک سیستم جدید اضافه می‌کند و هرکس با رایانه به آن متصل می‌شود اطلاعات آن را از طریق گوگل دسک‌تاپ در عرض چند دقیقه می‌رباید.

نامی با تأکید بر اینکه این سایت‌ها اگرچه خدماتی هستند اما زیر نظر نهادها و سازمان‌های امنیتی اداره می‌شوند، گفت: اگر می‌خواهیم مطلبی را اضافه کنیم باید با فکر باشد. گوگل ارث که متعلق به رژیم صهیونیستی است با تسهیلاتی مانند جی‌میل می‌خواهد تمام ابعاد فردی و  اجتماعی کشورها را به‌سمت خودش سوق دهد.

وی در ادامه به اقدامات انجام‌شده در حوزه ITC پرداخت و گفت: در 3 ماه گذشته در حوزه تحقیقات با دانشگاه‌های کشور 11 قرارداد پژوهشی به‌ارزش 6.6 میلیارد تومان امضا شد. با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب بر نوآوری تأکید دارند ما نیز دنبال نوآوری در این حوزه هستیم. در این راستا دنبال انتقال دیتای صوتی و تصویری از طریق لایه یونسفر هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات مورد نظر رهبری است، گفت: در این زمینه 170 هزار نقطه به این شبکه متصل شده است و با توجه به ماده 46 برنامه پنجم توسعه کشور باید تمام شبکه‌های بانکی، تجارت الکترونیک، سلامت و مالیاتی، علمی، اسناد و املاک، کارت هوشمند و دولت الکترونیک به این شبکه متصل شوند. 

نامی افزود: دولت الکترونیک مهمترین بحثی است که کشور را از دولت‌محوری به مردم‌محوری سوق می‌دهد. یکی از مزایای این برنامه این است که دولت به‌صورت 24ساعته آماده پاسخگویی به مردم، کسبه، تجار و... خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این راستا کارهای خوبی انجام شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 84 هزار کیلومتر فیبر نوری ایجاد شده که ظرفیت بسیار بالایی است، البته این غیر از فیبر نوری ایجادشده توسط توانیر، راه‌آهن و نفت است به‌طوری که با احتساب این 3 حوزه در حال حاضر 140 هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری در کشور داریم.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون جمعیت کشور 76 میلیون نفر است، گفت: حدود 113 میلیون و 66 هزار و 433 سیم‌کارت تلفن همراه دائمی و اعتباری واگذار شده است که 58 میلیون آن فعال است.
وی همچنین با بیان اینکه هم‌کدسازی در استان‌ها آغاز شده است، گفت: این برنامه باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود به‌عنوان مثال در استان آذربایجان شرقی 60 درصد از هم‌کدسازی انجام شده است که اگر فردی بخواهد از تکاب با ارومیه تماس بگیرد یک دقیقه آن یک پالس محاسبه می‌شود در صورتی که در گذشته هر یک دقیقه 6 پالس محاسبه می‌شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: 70 هزار صندوق برای برگزاری انتخابات این دوره به‌صورت رایانه‌ای در اختیار داریم و از تمام ظرفیت برای پایداری و امنیت برگزاری انتخابات استفاده خواهیم کرد.

نامی با تأکید بر اینکه: "باید ظرفیت‌های علمی و اقتصادی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را در راستای صحنه‌گردانی در مجامع جهانی به‌کار گیریم" گفت: در دولت‌های نهم و دهم اقدامات مؤثری در این حوزه انجام شده است به‌عنوان مثال براساس اصل 44 قانون اساسی شرکت‌های مخابراتی و اپراتوری به بخش خصوصی واگذار شد. همچنین  به 1855 شرکت پروانه فعالیت ارائه شده است.

وی ادامه داد: ارائه پروانه به اپراتور اول پستی، صدور 6 هزار مجوز تأسیس دفاتر خدمات الکترونیکی، صدور 12 هزار مجوز تأسیس دفاتر ICT روستایی، انجام امور هماهنگی 705 ایستگاه رادیویی و ماهواره‌ای شامل 194 ایستگاه زمینی و 504 ایستگاه ماهواره‌ای، اقدام به ثبت 18 شبکه ماهواره‌ای، اقدام به ثبت 31 ایستگاه زمینی، حفظ نقاط مداری در لایحه ژئو که 27 کشور جایگاه حاکمیتی در آن دارند، برقراری مسیر ترانزیتی ایران، ترکیه و عراق، برقراری فیبر نوری ایران و پاکستان، ایجاد فیبر نوری پرظرفیت بندرعباس ــ راس‌الخیمه، حمایت از تولیدات بومی حوزه امنیتی فتا، مقابله مؤثر با حملات اینترنتی و ایجاد مراکز داده ملی و  استانی از جمله اقدامات انجام‌شده دولت در 8 سال اخیر بوده است.

نامی با بیان اینکه 37 هزار مدرسه به شبکه ملی فناوری اطلاعات متصل شده است، خاطرنشان کرد: افزایش دسترسی پرسرعت به اینترنت برای آحاد جامعه، افزایش پهنای باند بین‌المللی، ثبت 9 میلیون و 600 هزار آی‌پی خارجی و 16 میلیون و 200 هزار آی‌پی داخلی، ارائه به‌روز سیم‌کارت، ارائه خدمات تلفن هوشمند، راه‌اندازی سرویس‌های پستی ویژه، راه‌اندازی خرید اینترنتی از طریق پست، واگذاری 2.5 میلیون سهام عدالت، پرداخت یارانه 1.6 میلیون خانوار، راه‌اندازی 12 هزار خدمات بانکی روستایی، پرداخت تسهیلات در قالب عقود اسلامی در روستاها و اتصال تمام شبکه گمرک به شبکه ملی اطلاعات از دیگر اقدامات انجام‌شده در دولت‌های نهم و دهم بوده است.

وی  تأکید کرد: ارتباطات و فناوری اطلاعات ظرفیت ایجاد 150 هزار شغل جدید مستقیم و چند برابر شغل غیرمستقیم را دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان اعلام کرد: در حال ایجاد سایتی شبیه گوگل ارث هستیم تا از ظرفیت‌های علمی استفاده و آن را براساس ارزش‌های الهی به‌عنوان مدیریت نوین در مقابل ارزش‌های مادی غرب ارائه کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟