در نخستین نشست هیئت وزیران دولت یازدهم، روز یکشنبه ۲۷ مرداد، اعضای دولت مصوبههایی تصویب کردند که یکی از آنها «تشکیل کارگروهی برای نجات دریاچه ارومیه است».
کارگروه نجات دریاچه ارومیه با مسئولیت وزارت نیرو، کشور، جهاد کشاورزی و از سوی دیگر رئیس سازمان محیط زیست و نیز نماینده معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی دولت تشکیل میشود.
این کارگروه ماموریت یافته است «با استفاده از سوابق مطالعات و اقدامات قبلی به عمل آمده در این زمینه و بررسیهای تخصصی و میدانی بیشتر، ظرف دو ماه راهکارهای نجات دریاچه ارومیه را تدوین و جهت تصمیمگیری نهایی به دولت ارائه کند».
وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه طی سالهای اخیر موضوع اعتراضها و انتقادهای گوناگونی در میان مردم، برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان محیط زیست بوده است.
همچنین خشک شدن دریاچه ارومیه نگرانیهای زیستمحیطی دیگری را از جمله باقی ماندن انبوه نمک و پخش شدن آن در سطح ایران و نابودی زیستگاه کمنظیر آن همراه داشته است.
طی آخرین گفتههای رسمی، حسن عباسنژاد، مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی، ۲۵ مرداد ماه اعلام کرد تنها یکسوم از مساحت دریاچه ارومیه باقی مانده است.
پیش از آن نیز مهدی عیسیزاده نماینده میاندوآب در مجلس گفته بود «هفتاد درصد دریاچه ارومیه در حال خشک شدن است».
آقای عباسنژاد در عین حال گفته است تا کنون «۲۴ پروژه برای احیای دریاچه ارومیه مصوب شده و در حال اجراست».
تنها ۱۰ روز پیش از آن جواد جهانگیرزاده، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری میراث فرهنگی گفته بود: «تمام حرفهایی که درباره دریاچه ارومیه زده شد بیراه بود و محقق نشد.»
دریاچه ارومیه و «نجات» آن از وعدههای انتخاباتی دکتر روحانی نیز بود. وی در زمان تبلیغات انتخاباتی در ۲۰ خرداد ماه در میان هوادارانش در ارومیه گفته بود «اولین بررسیها به ما میگوید اگر خدای ناکرده دریاچه ارومیه خشک شود، زیست ۱۴ میلیون نفر در معرض خطر قرار خواهد گرفت و آنوقت ریزگردهای نمک تمام زمینهای کشاورزی کشور را نابود خواهد کرد». دکتر روحانی در همان سخنرانی تاکید کرده بود «در دولت تدبیر و امید، احیای دریاچه ارومیه، جزء اولین برنامههاست».