درنای سیبری برای زمستان گذرانی به فریدون کنار بازگشت.
به گزارش تسنیم، احمد علی کیخا، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این خبر گفت: درنای سیبری پرنده مهاجری است که هرساله برای زمستان گذرانی از آبان ماه تا اسفند ماه به کشور ایران میآید.
وی با بیان اینکه این آخرین بازمانده از درنای سیبری است، گفت: کشور ایران دخل و تصرفی در اندازه جمعیت درنای سیبری ندارد و زیستگاه جوجه آوری این پرنده مهاجر در منطقه سیبری روسیه است.
کیخا با اشاره به اقدامات ایران برای افزایش جمعیتی درنای سیبری که به سمت نابودی است، گفت: پروژه بینالمللی برای حفظ زیستگاه این گونه نادر و آموزش جوامع محلی در مدت 6 سال اجرا شده و برای حذف خطرات احتمالی از زیستگاه زمستان گذران درنا موفق بوده است.
وی با بیان اینکه اینگونه در ایران شکار نمیشود و برای جوامع محلی قداست دارد، اظهار داشت: این گونه در زیستگاه جوجه آوری خود در روسیه دچار مشکل است و در چند سال اخیر در سیبری مرکز تکثیر و جوجه آوری درنا راهاندازی شده است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه وضعیت درنای سیبری در مدت زمستان گذرانی در فریدون کنار به صورت روزانه پایش میشود، گفت: این پرنده مهاجر در پاین اسفند ماه به کشور روسیه باز میگردد.
وی یاد آور شد: اولین بار در دهه پنجاه، 16-14 قطعه درنای سیبری در ایران مشاهده شده است.
گفتنی است، درنای سیبری پرنده مهاجری است که دارای جمعیت غربی، میانی و شرقی است که جمعیت غربی آن به سمت ایران می آید و جمعیت میانی این پرنده در هندوستان و قزاقستان زندگی میکرده است که منقرض شده است. بیشترین جمعیت این گونه جمعیت شرقی آن است که تعداد 3 هزار قطعه جمعیت دارد.