۳۰۰۰ نفر میلیاردری که مالیات نمی‌دهند، چه کسانی هستند؟!

متأسفانه حساب‌ها بنا بر فرار از مالیات تنظیم می‌شود و می‌توان گفت، مؤسسات و نهادهای دولتی نیز به دنبال فرار از مالیات هستند. فرار از مالیات متأسفانه‌ عارضه‌ای است در کشور که دامان بسیاری را خواهد گرفت؛ بنابراین، مجلس و دولت باید کار‌ اساسی کنند. بیشتر اینها شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی هستند که جنبه انتفاعی دارند.
کد خبر: ۳۶۲۰۵۰
|
۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۰ 03 December 2013
|
20466 بازدید
|
ضعف نظارت عامل رانت‌خواری در ایرانمالیات به مثابه یک نوع هزینه اجتماعی است که آحاد یک ملت در راستای بهره وری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آنرا پرداخت نمایند تا توانائی‌های جایگزینی امکانات و منابع فراهم شود.

‎ به گزارش«تابناک»، دولتها برای جبران هزینه های خدماتی که به شهروندان انجام می دهند.از طریق وضع مالیاتی اقدام مینمایند والبته هدف از وضع مالیاتی برای اغلب کشورها جبران هزینه نیست زیرا از طریق مالیات نقدینگی دچار تغییرات می شودکه بعد از جبران هزینه مهمترین عامل وضع مالیاتی می باشد.

اما متاسفانه همیشه در جامعه کسانی هستند که از پرداخت مالیات به دولت فرار می کنند، و این در حالی است که دولت به راحتی می تواند از تطریق کسر از حقوق مبالغی را به عنوان مالیات از حقوق کارمندان که جزء قشر متوسط و یا کم درامد جامعه هستند، کم کند.

در واقع همان طور که اشاره شد پرداخت مالیات یک نوع کمک به دولت برای ایجاد رفاه عمومی در جامعه است، که بیشتر آن باید از طریق کسانی که درامد مالی زیادی دارند تامین شود، که عموما این کار صورت نمی گیرد.

در همین خصوص روز گذشته ایرج ندیمی، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پردا از یک ماجرای مالیاتی بزرگ برداشت که در آن سه هزا نفر که درامد میلیاردی دارند مالیات پرداخت نکرده اند و از این تعداد نیز حدود سی صد نفر پزشک هستند.

پاسخ متناقض نماینده مجلس به ادعای فرار مالیاتی میلیاردها

تابناک برای روشن شدن قضیه به سراغ ندیمی رفت و در این باره از وی سوال کرد، این نماینده در این باره گفت: اگر می خواهیم وابسته به نفت نباشیم و اگر می خواهیم تحریم ها کارایی خود را از دست بدهد باید برای اداره کشور به سمت درآمدهایی مانند مالیات برویم این امر هم حاصل نمی شود مگر اینکه بی رحمانه در مورد مالیات گریزی برخورد شود.

وی افزود: یک ریال اگر زیر میزی رد و بدل شود یعنی قانون دارد دور زده می شود. آیا پدیده زیر میزی در کشور رواج دارد یا ندارد؟ آیا نظارت های ناکارآمد را شاهد هستیم یا نه ؟ اینکه در ایران به هر بهانه ای دارند مردم را عمل می کنند و رکوردهایی جابجا می شود مانند عمل بینی، زیبایی نشانه چیست؟ کاملا مشهود است.

ندیمی گفت: افرادی که هم بیمارستان دارند هم سهم الشرکه دارند و حتی در بیمارستان های دیگر عمل می کنند و برای هر عملی عایدات مستقیم و غیرمستقیم دارند به ما این علامت را می دهد که پدیده زیر میزی و فرار از مالیات و درآمدهایی که شناسنامه ندارند وجود دارد. هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که فردی نتواند پول دربیاورد اما اگر درآورد، حساب و کتاب دارد. در کشور ما بدون حساب و کتاب پول در می آورند. همه آمارها و مستندات به ما این علامت را می دهد که با بحران ثروت ناشی از زیر پا گذاشتن و دور زدن قانون حاصل می شود. افراد هم مشخص هستند.

این نماینده در پاسخ به این سوال که این پزشکان چه کسانی هستند و چگونه توانسته اند از مالیات فرار کنند، سکوت کرد و گفت اعلام اسامی یعنی تحقیق و تفحص

3000 نفر را از کجا آورده اند مشخص نیست

همچنین محجوب در این باره با و در پاسخ به این سوال که آمار سی صد نفر از کجا در آمده است گفت: اینکه 3000 نفر را از کجا آورده اند مشخص نیست اما در کشور ما افراد بسیاری هستند که از پرداخت مالیات فرار می کنند. اینکه چه کسانی هستند باید تحقیق و تفحص شود.

وی افزود: متاسفانه حسابها بر اساس فرار از مالیات تنظیم می شود و می توان گفت موسسات و نهادهای دولتی نیز به دنبال فرار از مالیات هستند. فرار از مالیات متاسفانه یک عارضه است در کشور دامان بسیاری را خواهد گرفت و مجلس و دولت باید کاری اساسی کنند. بیشتر اینها شرکتهای دولتی و شبه دولتی هستند که جنبه انتفاعی دارند.

محجوب گفت: فرار از مالیات متاسفانه سنت شده است و به جای اینکه کسانی که این کار را می کنند برای همیشه از کار برکنار کنند، اغماض می کنند و می گویند از جیب دولت به جیب دولت است. باید قانون اجرا شود. متاسفانه ممیزها و وزارت دارایی از قوانین تفسیر خاص می کنند تا به هر قیمت و بهانه ای مالیات بگیرند. این خلاف است. بایستی اصل بر برائت باشد و اینکه مردم مالیات را یک تکلیف احساس کنند و اگر کسی از قانون تخطی کرد سخت ترین برخوردها را کرد. اما وزارت دارایی قوانین را غیر شفاف می کند. دارایی حق ندارد به جای مجلس قانون گذاری و تفسیر کند؛ نه دارایی و نه شهرداری و هر دستگاه دیگر.

عضو کمیسیون اجتماعی گفت: دستگاه هایی که با مردم سر و کار دارند حق ندارند قوانین را تفسیر به رای کنند. این مصادره به مطلوب ابتدای گریز از مالیات است. قوانین باید روان و راحت باشد و هر چیزی که نمی فهمند باید از ما بپرسند. مجلس باید تفسیر و تشریح کند و مواردی که ابهام دارند نباید اجرا کنند تا رفع ابهام شود چون مردم خسارت می بینند. آنها حق ندارند مصالح مردم را به تشخیص خود واگذار کنند. مر قانون باید رعایت شود. به فرموده حضرت امام (ره) نه به قانون چیزی بیافزایند و نه چیزی از آن کم کنند. نه به نفع ثروتمندان از قانون بزنند و نه به زیان فقرا چیزی به قانون اضافه کنند. این حرف ماست. بخش عمده مالیات باید بین فقرا باز توزیع شود. از ثروتمندان گرفته شود و به فقرا داده شود. این سیستم مالیاتی ظالمانه نمی تواند مدافع فقرا باشد. سیستم مالیاتی ظالمانه قانون را آنطور که ممیزان و کارشناسان و کارمندان می خواهند تفسیر می کند. قانون آنطور که نوشته شده است باید اجرا شود نه طبق امیال افراد.

چون آمار دقیقی از درامد پزشکان وجود ندارد نمی توان اظهار نظر کرد

عثمان احمدی نیز دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی بود که از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: افرادی را داریم که درآمد بالایی دارند اما چون جای ثابتی ندارند، خودشان را از پرداخت مالیات معاف کرده اند نه اینکه کسی آنها را معاف کرده باشد. برخی ساخت و سازهای انبوه دارند و لامپی روشن می کنند تا نشان دهند که خانه خالی نیست.

نماینده مهاباد گفت: متاسفانه مسائلی هست و در کمیسیون اقتصادی هم در مورد آنها صحبت کرده ایم. آمار آنها شاید از سه هزار نفر هم خیلی بیشتر باشد. در همین نوسانات ارزی کسانی بوده اند که یک شبه راه صد ساله را رفته اند اما جای ثابتی نداشتند تا مالیاتی از آنها گرفته شود اما از سوی دیگر یک سوپر مارکت باید سالی 5 میلیون تومان مالیات بدهد. از این بابت عدالت رعایت نمی شود. بایستی شرایطی فراهم شود تا دارایی های افراد مشخص شود. حتی دارایی های مسئولان هم تاکنون مشخص نشده است. باید مشخص شود که این درامدها از کجا می آید و چگونه می شود برخی افراد چندین کارخانه داشته باشد اما در مقابل افرادی باشند که درآمد محدودی دارند اما مالیات بالایی می دهند.

وی در مورد برخی پزشکان که جای مشخص هم دارند و با اینکه درآمد بالایی دارند و مالیات نمی دهند گفت: چون آمار دقیقی در مورد درامد افراد وجود ندارد نمی توان اظهار نظر قطعی کرد. وظیفه مجلس نظارت است و یکی از موارد نظارتی نظارت بر اموری است که ممکن است تخلف قانونی انجام شود. ما قوه اجرایی نیستیم اما باید قوه مجریه را مجبور کنیم که آمار دقیقی داشته باشد و با تخلفات رسیدگی کند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱۲
انتشار یافته: ۶۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
بازاری های محترم که درآمد ماهی 25 ملیون به بالا دارندنصف مالیات یک فرهنگی را پرداخت می کنند اگه شک دارید نمونه اش با مدرک موجوده!!!
پاسخ ها
محمد صیفی کار
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
در کشور ما کارمندان و کارگزان قبل از دریافت حقوق مالیات می پردازند و بازاری ها چند سال یکبار و رقم های بسیار کم و البته با چانه زنی کمتر و تازه بصورت اقساط. بعد ما از آن ها نقدا و دولا سخه لا خرید می کنیم . جالبه نه !!!!
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
چطور میگن درآمد پزشکان مشخص نیست وقتی به مطب یک متخصص مراجعه می کنی در یک ساعتی که اونجا منتظر هستی حدودا 12 بیمار را ویزیت میکنه و هرنفری 25هزار تومن میشه ساعتی سیصد هزار تومت حالا حساب کن از ساعت 5 بعد از ظهر تا 9 شب میشه چهار ساعت که درآمد این چهار ساعت میشه یک میلیون و دویست هزار تومن اقایون بیان مالیات در آمد بعد از ظهر اینارو بگیرن حساب کن چه رقمی میشه
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
آخه خیلی جالبه یک پزشک متخصص هر ماه نزدیک 100 میلیون و یا بیشتر درآمد داره مالیات نمی ده اونوقت یک کارمند که ماهی 700000 تومان حقوق ، اولین آیتم کسوراتش مالیاته -
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
من هم یکی از این چند هزار نفری (البته فکر کنم پسوند میلیون مناسب تر باشه) که مالیات نمیدهند هستم.... بله. در مملکتی که اثر مالیات را در زندگی خود احساس نمیکنم ترجیح میدهم مالیات ندهم!
پاسخ ها
ایرانی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
البته روی سخن با کسانی هست که باید سیستمی وضع نمایند که از امثال جنابعالی مالیات گرفته بشه و گرنه از شماها که انتظاری بیش از این نیست
فرهاد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
خوب می کنی که مالیات نمی دهی. مالیات طبق تعریف خود این خبر باید در قبال خدمات باشه. مردم ما کدوم خدمات را می گیرند؟ یکی بیاد توضیح بده این مالیات در قبال چه چیزی گرفته میشه و تا حال خرج چی شده. آقایان فقط دست بگیر دارند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
اگه تمام كساني كه مثل شما هستند مالياتشونو بدن اونوقت اثرش مشخصه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
اونهایی که منفی دادند منظور این اقا رو متوجه نشدند...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
مالیات گرفتنیه.
سید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
اول مالیات رو بده!!!!!!!!!‌بعد انتظار داشته باش!!!
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
ثروت من بالغ بر 110 میلیارد تومن میشه و البته من مالیات هم میدم. یعنی پارسال 53 هزارتومان مالیات دادم که احتمالا امسال بکشن روش و شاید تا 70 هزار تومان هم برسه،
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
خداییش خیلی باحالی
بابک
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
اگر 110 میلیارد تومن داشتی علناً توی سایت می گفتی؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
تو نون شبت موندی، شک ندارم
مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
یکی از آشنایان ما یه شرکت راه انداخت و چون حسن نیت داشت و آدم خوبی بود تمامی فاکتورهاشو به صورت فاکتور رسمی ثبت میکرد و دفاترش رو مرتب و کامل پر کرده بود تا روزی که مامور مالیات برای مالیات سالانه بهش مراجعه کرد. مامور مالیات بعد از دیدن تمامی مدارک و دفاتر گفت شما که اینقدر فاکتور رسمی صادر کردید خدا میدونه چقدر فاکتور غیر رسمی و دفاتر مخفی دارید و چنان مالیات سنگینی براش نوشت که آه از نهاد این آشنای ما بر آورد . متاسفانه اشکال کار از مالیات دهندگان نیست چون هرچقدر هم سعی کنیم خوب باشیم مامور مالیات زیر بار نمیرود و همیشه فکر میکند حسابهای مخفی داریم. حالا این دوست ما تراکنش حساب بالایی هم داره ولی مجبور شده هر بار فاکتور های غیر رسمی صادر کنه و چند دفتر مالیاتی داره و یه سیستم حسابداری موازی هم تشکیل داده. همه اینا بر میگرده به قوانین و مسئولین امور مالیاتی کشور و نه فروشندگان و بازرگانان ما.
شاندیز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
یک راه حل ساده اینست که حسابهای بانکی افراد را بررسی کنید و بر اساس درآمدها و تراز مالی صاحب حساب مالیات دریافت شود
همچنین افراد در قبال کسب هرگونه درآمدی از یک سقف تعیین شده میبایست مدارک تحصیل آن مال را ارائه دهند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
والا پدر مردم را درآوردید دیگر چیزی نیست که نگرفته باشید!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
تا زمانیکه حسابهای بانکی افراد کنترل نشود فرار مالیاتی داریم اگر نمایندگان می خواهند مالیات به حقه گرفته شود قانونی را تصویب کنند.تا بشود حساب های شخصی و خصوصی افراد را کنترل کرد.بجر این گرفتن مالیات آ ب در هاون کوبیدن است
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
اینکار ممکن نیست. چون رئیس جمهور محترم در گزارش 100 روزه خود فرمودند، سرکشی به حساب مردم در کوتاه مدت ممکن است جواب بدهد ولی در دراز مدت خوب نیست!!
سید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
همه جای دنیا این کار رو میکنند حالا برا ایران بد شد!؟
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
بیچاره کارمندان دولت که سر هر ماه مالیات حقوقشان را پرداخت می کنند یا به عبارتی از حقوقشان کم می کنند آنوقت کاسب ها از زیر مالیات در می روند خدایی این عدالت است ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
کارمند چیه عزیز دل من یه حق التدریس از دانشگاه پایان هر ترم میگیرم بعد از 27 سال درس خوندن و خیر سرم دکتری گرفتن بلافاصله دانشگاه 10 درصدش رو بابت مالیات قبل از اینکه به من پولی بده کسر میکنه! بعد یه عده چه پولهای بیحسابی در میارن بدون یک ریال مالیات دادن
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
سخن از ماليات سخن از حق الناس و حقوق مردم است .به گفته حضرت علي مهمترين كار هر حكومت گرفتن ماليات از اغنيا وتقسيم آن بين فقرا مي باشد .سيستم اخذ ماليات در ايران بر اساس ديوانسالاري بوده واز مدرنيته در آن خبري نيست .گرفتن ماليات علي الراس و نبود اطلاعات شفاف موديان مالياتي جهت تشخيص ماليات بر اساس مدارك و اسناد و دفاتر از بزرگترين مشكلات نظام مالياتي است.قوانين ناكارآمد نيز معضل ديگري مي باشد.درتمام دنيا بودجه دولتها از مالات تامين مي شود ولي در ايران فقط10درصد بودجه دولت از طريق ماليات تامين مي شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
بلی مالیات باید بین فقرا تقسیم بشه .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟