گل‌گاو‌زبان خانواده‌ای را تا پای مرگ برد

لزوم ساماندهی و نظارت بر عطاری ها و داروهایی که در آنها فروخته می شود، مدت هاست مطرح است اما اتفاقی نمی افتد. ضمن اینکه ناآگاهی مردم از خواص و خطرات این داروها هم به مشکلات و بیماری های ناشی از آنها دامن می زند.
کد خبر: ۳۷۸۰۷۴
|
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۸ 12 February 2014
|
385026 بازدید
|
۴
اقبال و توجه مردم به داروهای گیاهی هر روز بیشتر می شود. اما این گیاهان، در کنار خواص شان ممکن است خطراتی هم داشته باشند. به خصوص اینکه بسیاری از داروها توسط عطاری های غیرمجاز و غیر متخصص تجویز می شوند و ممکن است فرد را تا پای مرگ هم ببرند. اتفاقی که برای یکی از شهروندان تهرانی افتاده است.

خانواده نصراللهی هفته گذشته درگیر اتفاقی بودند که از خوردن داروی گیاهی شروع شد. آنها بعد از خوردن دم کرده گل گاو زبان و سنبل الطیب، در خیابان دچار مشکل شده و به بیمارستان منتقل شدند و یکی از آنها با مرگ هم دست و پنجه نرم کرد.

نصراللهی در تماس با مجله مهر گفت:«من و همسرم دم کرده گل گاو زبان و سنبل الطیب خوردیم و بعد از خانه مادر همسرم بیرون رفتیم. در خیابان حالمان به شدت بد شد. افت فشار شدید و سرگیجه داشتیم و بلافاصله خودمان را به بیمارستان رساندیم. چون خواهر همسرم هم از همین دم کرده خورده بود، با آنها هم تماس گرفتیم که گفتند او هم همین شرایط را پیدا کرده و توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شده است.»

نصراللهی و همسرش سه روز با همین حالت ها در بیمارستان بستری بودند اما خواهر همسرش وضعیت بدتری داشته است. او به کما می رود و بعد از چند بار شوک به زندگی باز می گردد.

مسئولان بیمارستان در حال پیگری این مسئله هستند. او می گوید:«گل گاو زبان و سنبل الطیب را به بیمارستان بردیم و قرار است آنها آن را آزمایش کرده و این هفته نتیجه را به ما اطلاع دهند. پزشکان می گویند یا مواد سمی با این دارو مخلوط بوده یا میزان سنبل الطیب آن آنقدر زیاد بوده که ما را دچار مسمومیت کرده است.»

لزوم ساماندهی و نظارت بر عطاری ها و داروهایی که در آنها فروخته می شود، مدت هاست مطرح است اما اتفاقی نمی افتد. ضمن اینکه ناآگاهی مردم از خواص و خطرات این داروها هم به مشکلات و بیماری های ناشی از آنها دامن می زند.

به طور مثال مصرف زیاد سنبل الطیب، در کنار خاصیت آرام بخشی، می تواند باعث مسمومیت شود. مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی به دنبال دارد و مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل ضد افسردگی‌ها، ضد اضطراب‌ها، آرام بخش‌ها، خواب آورها و آنتی هیستامین‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

اما بسیاری از مردم از این خطرات با خبر نیستند و بعضی عطاری ها هم بدون توجه به چنین مسائلی داروهای گیاهی را در اختیار مشتری هایشان قرار می دهند. باور غلط بی ضرر بودن گیاهان دارویی تا به حال بسیاری از مردم را دچار بیماری کرده است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴۱
انتشار یافته: ۴
نیما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
بعد از چند هزار سال مصرف گل گاوزبان حالا یکی به یه دلیلی مسموم شده یقه ی این گیاه زبون بسته رو گرفتن. چه دادگاه منصفی؟ شاید دم کرده گل گاوزبان توسط مادرزن مسمومیت زا باشه؟!!!!!!!!!!
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
دوستان سنبل الطیب و گل گاوزبان بخورید ولی اسراف نکنید!! طوری نمیشود بخورید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
واقعاً شما دو تا از این متن این رو فهمیدید؟ کی گفت نخورید؟ کی یقه‌ی گل‌گاوزبان رو گرفت؟
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
سلام،اصولا هر چیزی وارد بدن بشه خوبی و بدی بهمراه داره،در آدم سالم که مشکل جسمانی ندارد و جوان هست ،بدن خودش رو با تغییرات ناگهانی که در اثر ورود بعضی خوراکیها در اون ایجاد میشه هماهنگ میکنه،ولی بدن آدم پیر و یا بیمار نمیتونه خودش رو با تغییرات ناگهانی که در اثر خوردن بعضی خوراکیها ایجاد میشه هماهنگ کنه،پس هر خوارکی برای هر شخصی مناسب نیست،گیاهان دارویی هم مثل داروهایی که پزشک تجویز می‌کنه هستند همانطور که نمی‌ریم داروخانه دارو انتخاب و خرید کنیم گیاهان دارویی هم به تناسب حال افراد مخصوصا پیر و بیمار تجویز میشن.
پس مثل زمانی که جایی هستید کسی داروهای رو میخوره شما از داروهای نمیخورید وقتی جایی بودید و شخصی گیاهان دارویی مصرف می‌کنه بدون دانستن عوارض اون گیاه در بدنتون از اون مصرف نکنید
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟