والدین نظر خود را به جوانان تحمیل نکنند

کد خبر: ۳۹۱۴۱۴
|
۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۱ 08 April 2014
|
4706 بازدید
یک مشاور خانواده گفت: والدین به دلیل قرار گرفتن در مرحله ساختار زندگی نگاه متفاوت‎تری با جوانان که در مرحله شور عاطفی قرار دارند به مسئله ازدواج دارند، ولی تلاش کنند از راهنمایی صحیح فراتر نرفته و نظر خود را در امر انتخاب به جوانان در آستانه ازدواج تحمیل نکنند.

به گزارش ایسنا، "حمید حبشی" در نشست "پیش‌نیازهای ازدواج باید پاس شود" که به همت معاونت فرهنگی دانشگاه زنجان برگزار شد، اظهار کرد: طبق آمار، دوسوم شکست‎های زندگی مشترک در پنج سال اول زندگی مشترک صورت می‎گیرد که دلیل این امر شاید بخشی مربوط به انتخاب اشتباه باشد، ولی علت عمده آن مربوط به کم‌تحملی زوجین در برابر معیارهایی است که در بدو انتخاب خود به آن توجه داشتند.

وی افزود: در رویارویی با هر موقعیت و یا هر چیزی در افراد پنج حالت اشتیاق اعلا، تمایل، تردید، اکراه و یا تنفر در حد اعلا به وجود می‎آید که جوانان باید سعی کنند در بدو امر با اشتیاق اعلا وارد امر انتخاب نشوند، زیرا طبق فرموده امام علی(ع) اشتیاق انسان را کر و کور می‌کند و طبق نظر روان‌شناسان اشتیاق اعلا در امر ازدواج باعث می‌شود تا فرد در بررسی تشخیص‌ها و ارزیابی سایر شاخص‎ها با دقت لازم عمل نکند.

این مشاور موسسه شاهد مشهد با بیان اینکه والدین نباید نظر خود را در انتخاب همسر به جوانان تحمیل کنند، تصریح کرد: در برخی موارد والدین به دلیل امتیازهایی که در طرف مقابل دیده‎اند نظر خود را در انتخاب همسر به جوانان تحمیل می‎کنند، این در حالی است که این گمراهی غیرعمومی اگر با معیارهای فرزندشان سازگار نباشد در آینده زندگی مشترک آن‎ها را با چالش مواجه خواهد کرد.

حبشی تاکید کرد: علاقه اولیه اصل مهمی است که باید در امر ازدواج به آن توجه کرد و یکی از ملاک‎های انتخاب همسر، حس انس و محبت است، در حالی که بسیاری از والدین به ویژه آن‎هایی که دید سنتی دارند عقیده دارند که علاقه بعد از ازدواج به وجود خواهد آمد.

این مشاور خانواده با اشاره بر لزوم استفاده از نظر معتمد کارشناس، گفت: استفاده از نظر کارشناس معتمد در امر انتخاب به ویژه زمانی که فرد در انتخاب خود تردید دارد بسیار مهم و ضروری است، زیرا معتمد کارشناس بدون در نظر گرفتن سود و زیان شخصی نظر خود را در مورد انتخاب اعلام می‎کند و همین طور اگر پس از انتخاب و ورود به مرحله زندگی مشکلی پیش آمد معتمد کارشناس با توجه به شناختی که دارد می‎تواند زوجین را در حل مشکلات یاری و کمک کند.

این روان‌شناس با بیان اینکه والدین نگاه ساختاری به زندگی دارند، خاطرنشان کرد: جوانان در ابتدای تشکیل زندگی با شور عاطفی وارد این مرحله می‌شوند، ولی والدین به دلیل حاکمیت ساختار زندگی با نگاه عقلانی و مادی‎تری به مسئله فکر می‎کنند، لذا با دخالت‎های بی‌جای خود در دید و اندیشه زوجین تلاطم ایجاد کرده و می‎توانند باعث بروز مشکلاتی شوند.

حبشی با اشاره به اینکه تامین اقتصادی و قدرت تامین کنندگی از موهبت‎های الهی است که در مردان وجود دارد، گفت: ولی عده‎ای از مردان در این حوزه مسیر انحراف را انتخاب می‎کنند و از تامین کنندگی خود در مسایل دیگر به ویژه روابط عاطفی که نقش مهمی در استحکام بنیان خانواده دارد، غافل می‌شوند.

وی افزود: شور عاطفی ازدواج برای مردان از سن 20 سالگی آغاز و اوج آن در 27 سالگی است، اما بسیاری از مردان به بهانه اینکه دارای اقتصاد مکفی نیستند از پرداختن به ازدواج طفره می‌روند و زمانی که به اقتصاد مکفی رسیدند، دیگر شوری برای ازدواج ندارند.

این مشاور خانواده با بیان اینکه در مراسم خواستگاری لزومی بر بیان روابط عاطفی گذشته وجود ندارد، گفت: تنها در صورتی که کسی از طرفین درگیر رابطه عاطفی در حال حاضر هستند و یا سندی از رابطه عاطفی گذشته عاطفی آن‎ها وجود دارد حتی در صورت عدم تمایل شنیدن از طرف مقابل باید ذکر شود، زیرا این امر در زندگی مشترک آن‎ها ممکن است تاثیرگذار باشد.

حبشی خاطرنشان کرد: از سئوال و جواب در جلسه خواستگاری پرهیز شود، زیرا فرد در این روش سعی می‌کند ایده‌آل خود را جلوه دهد، ولی در روش شناسایی و معرفی طرفین همان چیزی که هستند را می‎گویند و این امر انتخاب را دقیق‎تر می‎کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟