وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نفوذ روزافزون خشونت و افراط گرایی در سطح منطقهای و بینالمللی گفت: خشونت و افراط گرایی علاوه بر تهدید صلح و امنیت بینالمللی، فرهنگ و میراث مشترک بشری را نیز مورد هجمه قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، خانم بوکوآ مدیرکل یونسکو که در راس هیأتی به منظور شرکت در مراسم ثبت جهانی تعدادی از نقشههای تاریخی آرشیو وزارت امور خارجه در برنامه حافظه جهانی یونسکو به تهران سفر کرده است، صبح امروز (شنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با مرور همکاریهای علمی، فرهنگی و صیانت از میراث مشترک بشری بین جمهوری اسلامی ایران و یونسکو، توسعه همکاریها در بخشهای مختلف را با اهمیت خواند.
ظریف با اشاره به نفوذ روزافزون خشونت و افراط گرایی در سطح منطقهای و بینالمللی گفت: خشونت و افراط گرایی علاوه بر تهدید صلح و امنیت بینالمللی، فرهنگ و میراث مشترک بشری را نیز مورد هجمه قرار داده است.
وی در همین ارتباط به ابتکار حسن روحانی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بـر «جهان علیه خشونت و افراطیگری» اشاره و ابراز امیدواری کرد با تصویب این ابتکار در مجمع عمومی سازمان ملل، شاهد همکاری بیشتـر و ملموستر کشورهـا و سازمانهای بینالمللی و منطقهای بـرای مقابـله بـا خشونت و افراط گرایی باشیم.
خانم بوکوآ مدیرکل یونسکو نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر خود به جمهوری اسلامی ایران گفت: احساس می کنم به خانه خودم برگشتم.
وی ضمن استقبال از توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی ، جمهوری اسلامی ایران را کشوری پویا، فعال و با غنای بالای فرهنگی برشمرد. ایشان در ادامه گفت اگر چه مسائل و مشکلات امنیتی و اقتصادی بعنوان مهمترین مشکلات بین المللی تلقی می گردند، اما موضوعات و مسائل فرهنگی و تمدنی نیز بعنوان میراث مشترک بشری بایستی همواره مورد توجه و نظر باشد زیرا تنها زبان مشترک به شمار میروند که با استفاده از آنها میتوان ملتها را با یکدیگر نزدیک و متحد کرد.
مدیرکل یونسکو با ابراز تاسف از رواج خشونت و افراط گرایی در سطح منطقهای و بینالمللی گفت: امروزه خشونت و افراط گرایـی میراث مشتـرک بشری را نیز تـهدیـد میکند.
در همین رابـطه وی خواستـار تـوجه جهانیان بـه مقوله فرهنگ و تمدن شد و گفت: بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد به این مسئله اهتمام ویژهای دارد.
خانم بوکوآ با اشاره به ثبت ابتکارات زیادی از جمهوری اسلامی ایران به عنوان میراث مشترک بشری در یونسکو، از تلاشهای دولت و نهادهای ایرانی برای حفظ ، صیانت و توسعه فرهنگ و تمدن بشری تقدیر کرد.