رئیس مجلس گفت: مایه تاسف است که با صرف ۳۰ میلیارد دلار هنوز نتوانستهایم از اکثر این فازهای پارسجنوبی بهرهبرداری کنیم.
به گزارش تسنیم از عسلویه، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک مدیران نفتی که در پارسجنوبی برگزار شد، گفت: برای بنده افتخاری بود که از نزدیک شاهد زحمات شما بودم و با کار شما آشنایی پیدا کردم.
وی با بیان اینکه پیشرفت ارزشمندی در حوزه فنی کشور را شاهد بودیم، گفت: انسان احساس غرور میکند که فرزندان ملت در این حجم از کارهای فنی متنوع مسلط شدند و با توجه به پیچیدگیهایی که وجود دارد ساماندهیهایی انجام شده است. درست است که با تحریمها فشارهایی وارد شد، اما باعث شده که مسلطتر شوید.
لاریجانی ادامه داد: این بخشهای نفتی افتخارآمیز است و با توجه به گزارشهایی که ارائه شد، در سالهای گذشته کارها به اندازه کافی پیشرفت نکرده و تصمیماتی گرفته شد که پروژهها پخش شدند و زمانبندی نادرستی داشتند، انسان را نگران میکند و مایه تاسف است که با صرف 30 میلیارد دلار هنوز نتوانستهایم از اکثر این فازهای پارس جنوبی بهرهبرداری کنیم.
رئیس مجلس با بیان اینکه با توجه به اینکه ما یک کشور نفتی و گازی هستیم، عقلانی است که یکی از محورهای توسعه ما نفت و گاز باشد، افزود: نمیگویم تمام تصمیماتی که گرفته شده این اولویت را لحاظ کرده، اما همواره بحث نفت را ویژه لحاظ کردهاند و امسال نیز شرایط ویژهای در بودجه برای نفت در نظر گرفتیم و در اینجا باید راهکار روشنتری پیدا کرد و این فازهای پارسجنوبی را با سازوکاری به نتیجه برسانیم.
وی با اشاره به دستاوردهایی که در این زمینه داشتهایم، گفت: در این مدت شرکتهای زیادی در زمینه نفت و گاز تربیت شدند که سرمایه بزرگی برای کشور هستند و نباید آنها را دست کم گرفت؛ البته راههای عقلایی دیگری وجود داشت که تلفیقی کار را پیش ببریم و خسارتی به کشور وارد نشود، اما در حال حاضر در کنار ضررهایی که داشتیم، دستاوردهایی را هم شاهد بودیم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: به آقای زنگنه توصیه میکنم این سرمایه ملی را حفظ کند و میدانم جنسا و فکرا همین مسئله را دنبال میکند، یعنی تلاش کند شرکتهایی که در این زمینه ابتکاراتی دارند مورد حمایت قرار گیرند و موتور کاری آنها فعال شود. در گزارشی هم که آقای زنگنه به مجلس ارائه دادند مشخص شد که به این موضوع هم توجه دارند.
رئیس قوه مقننه خطاب به مدیران نفتی پارس جنوبی، گفت: واقعا کار شما یک سنخ کار جهادی است و شرایط ملی در وضعیتی است که اگر شما با این روحیه کار کنید، بزرگترین حمایت را از منافع ملی انجام دادهاید.
وی با اشاره به اوضاع کشور در عرصه خارجی و داخلی، تصریح کرد: در شرایط فعلی که با رکود و کمبود منابع مواجه هستیم و گزارشی که به دست بنده رسید این بود که هنوز بودجههای عمرانی استانها اختصاص داده نشده، در حالی که فصل کاری مناطق گرمسیر در حال گذر است و بنده از آقای نوبخت پیگیری کردم که تایید کردند، اما منابعی نبوده که اختصاص دهند و منابع محدود است.
لاریجانی با بیان اینکه در لایحه و مصوبه مجلس بودجه خیلی خوشبینانه ارائه و تصویب شد، گفت: بنده فکر نمیکنم این منابع حاصل شود و با این شرایط باید کشور را از رکود بیرون آورد. قطعا پروژههای عمرانی از عوامل تحرکبخش در این بخش است، اما وقتی ثقل اصلی به بودجه جاری اختصاص پیدا کند فرصت را از رونقبخشی اقتصاد کشور گرفتهایم.
رئیس مجلس ادامه داد: در شرایطی که وضع داخل اینگونه است و در شرایط خارجی نیز تصور غلطی برای حریف ایجاد شده که کار را با فشار پیش ببرند و واقعا هم این تصور غلط است، کار شما یک عامل قوی است که آنها را از توهم در بیاورد و وقتی منابع گازی ما غنی شود به آنها این توهم دست نمیدهد.
وی افزود: کار شما در این مقطع هر روز که زودتر به نتیجه برسد، شما مستقیما به منافع ملی و امنیت ملی کشور کمک کردهاید. البته شرایط کاری شما سخت است، اما نگاه شما این باشد که یک حرکت جهادگونه را انجام میدهید، چرا که کار شما مانند حضور در جنگ و یک کار واقعی دفاعی و با ارزش است و با این تلقی باید به شما کمک کرد که مشکلات حل شود.
لاریجانی، زنگنه را مدیری توانمند و جز وزرای دارای برنامه دانست و گفت: در گزارشی که آقای زنگنه به مجلس داد، جزو معدود وزرایی بود که برای اقتصاد مقاومتی برنامه روشن و اجرایی ارائه کرد و ما احساس کردیم ایشان مصمم است از توانمندیهای داخلی استفاده کند.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه باید کمک کرد منابع مالی در زمان کوتاهتری محقق شود، گفت: امسال در مجلس تلاش شد که دست بازتری برای وزارت نفت فراهم شود اما باز باید از روشهای دیگری استفاده کرد؛ راههایی به ذهن بنده رسید که به آقای زنگنه منتقل کردم. امیدواریم با مذاکراتی که دنبال میشود شرایط برای شما رو به بهبود باشد و در مجلس نیز نسبت به شما نگاه حمایتی وجود دارد.
وی در خصوص مشکلات پدید آمده برای مردم منطقه، گفت: مردم منطقه خوشحال هستند که صنعتی به این بزرگی در منطقهشان وجود داردف اما عوارض آن را هم باید کنترل کرد و کمک کنیم تا مردم منطقه بهتر زندگی کنند و شرایط زندگی آنها بهتر شود.