کیهان در سرمقاله خود نوشت:
1- سی و یک روز از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه میگذرد. در این مدت، نزدیک به 2000 نفر از مردم این باریکه شهید و 10 هزار نفر نیز مجروح شدهاند. اکثر قربانیان غیرنظامی و حدود 410 نفر از شهدا کودک هستند. سن برخی از این کودکان در هنگام شهادت به یک روز هم نمیرسید!
صهیونیستها در این مدت تقریبا هیچ نقطهای از این باریکه 12 در 40 کیلومتری را بدون حمله نگذاشتهاند. مدارس، بیمارستانها، خانههای مسکونی، مساجد، کارخانهها و حتی چاههای فاضلاب و ... همه جزو اهداف حملات اسرائیلیها هستند. به نوشته راشاتودی ساکنان غزه دیگر جایی برای پناه گرفتن ندارند.
به رغم شرمآور بودن عملکرد سازمان ملل در مواجهه با نسلکشی غزه، خانم ناوی پیلای، نماینده ارشد این سازمان در امور حقوق بشر-احتمالا به خاطر حس مادرانه و طبیعی که در هر زنی وجود دارد - چند روز پیش نتوانست احساسات خود را درباره جنایات اسرائیل پنهان کند. وی پس از مشاهده آنچه بر سر مردم مظلوم غزه آمده گفت به عمر خود تا این حد نقض حقوق بشر ندیده است. بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز بدون کوچکترین اشارهای به جنایات بیسابقه صورت گرفته در غزه، از حماس خواست، سرباز اسرائیلی را که حین جنگ – و به گفته وی در ساعات آتشبس- به اسارت گرفته آزاد کند آن هم«فوری»!
صهیونیستها با خیالی آسوده از بابت واکنشهای سازمان ملل، حقوق بشر، مجامع بینالمللی و... در این جنگ، از یک سو از هر نوع سلاحی- ممنوعه و غیرممنوعه - به طور گسترده استفاده کردند و به گفته نتانیاهو، تمام تلاش خود را برای رسیدن به اهداف خود در غزه به کار گرفتند و از سوی دیگر در توجیه این جنایات، مهملات و اظهارات مضحکی بر زبان راندند از جمله اینکه گفتند: «حماس از کودکان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند، حماس از مساجد، مدارس و بیمارستانها به سمت اسرائیل موشک شلیک میکند، حمله به اشتباه صورت گرفت و...» که در این باره نیز گفتنیهایی هست:
الف- یکی از مناطقی که در جنگ جاری حداقل دو بار از سوی رژیم صهیونیستی موشکباران شد، مدارس سازمان ملل در این باریکه بود. به گفته سخنگوی سازمان ملل این سازمان 50 بار با ارتش «اسرائیل» تماس گرفته و مختصات جغرافیایی این مدارس را به ارتش اسرائیل داده بود. فقط 33 تماس برای مدرسهای که در رفح به عنوان پناهگاه استفاده میشد و 17 بار هم برای مدرسه دیگر سازمان ملل که آن هم پناهگاهی شده بود برای غیر نظامیان و کودکان فلسطینی. آژانس آنروا (سازمان امداد و کاریابی سازمان ملل) نیز اعلام کرده بارها مختصات این مدارس را برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن به ارتش اسرائیل داده بود! اما اسرائیلیها به هر دوی این مدارس حمله کردند و شمار زیادی از کودکان و دانشآموزانی را که در آن پناه گرفته بودند به خاک و خون کشیدند.
ب- رژیم صهیونیستی وقتی در سال 2009 طی 22 روز جنایت در غزه 1400 فلسطینی از جمله 300 کودک، 115 زن و 85 مرد بالای 50 سال را به شهادت رساند، قاضی «ریچارد گلدستون»، به عنوان رئیس کمیته حقیقتیاب سازمان ملل مامور بررسی این جنایات شد. وی پس از پایان تحقیقات خود نتیجه گرفت اسرائیل در غزه مرتکب جنایات جنگی شده و به «عمد» مدارس، مساجد، کارخانهها، چاههای آب، فاضلابها، خانههای مردم و به طور کلی زیرساختهای این باریکه را هدف حملات خود قرار داده است.
وی یکم اکتبر همان سال حین مصاحبه با یک مجله صهیونیستی- آمریکایی با نام «تیکن» وقتی با این جملات مواجه شد که «علت این فجایع و بالا بودن تلفات غیر نظامیان، سوءاستفاده فلسطینیها از مساجد و بیمارستانها و کودکان است» گفت: «محاصره غزه» به تنهایی مصداق بارز جنایت جنگی است و آنچه وی از نزدیک دیده، نشان میدهد بسیاری از اهداف غیر نظامی در غزه به عمد هدف قرار گرفتهاند. گلدستون گفت: «وقتي صحبت از تخريب زيرساختها شده است، آنها (صهیونیستها) واقعا نتوانستهاند پاسخ دهند و اين مسئله يكي از بخشهاي گزارش ما را تشكيل داده است. هيچ يك از مسئولين اسرائيلي حتي يك كلمه از تخريب اموال، نابودي زمينهاي كشاورزي با بولدوزر، بمبگذاري در چاههاي آب، بمبگذاري در چاههاي فاضلاب كه نشت آن بخش عظيمي از يك منطقه را فرا گرفت، به زبان نياوردهاند. براي اين اقدامات چه توجيهي ميتوان آورد. وقتي آنها با ورود به شهر، اقدام به كشتار مستقيم غيرنظاميان ميكنند، همانجا هم اختلاف بزرگ را مطرح ميكنند. من تصورم اين است، تمام آنچه ميتوانستم انجام دهم، رجوع به 36 حادثهاي است كه در گزارشم آوردهام. وقتي خبرها را بررسي كرديم متوجه شديم كه اسرائيل تقريبا در تمام اين 36 مورد، واكنشي نامناسب داشته است.»
زندگی ریچارد گلدستون و دخترش پس از انتشار این گزارش دچار تغییراتی شد. وی میگوید بارها از سوی عدهای تهدید به مرگ شده است.
2- امروز موعد آتشبس 72 ساعته بین حماس و رژیم صهیونیستی به پایان میرسد. رژیم صهیونیستی برخلاف دفعات قبل این بار نتوانست میزان تلفات و خسارات وارد شده به خود را به طور کامل سانسور کند. به لطف وجود برخی شبکههای اجتماعی و زحمات مقاومت، گوشهای از آمارهای مربوط به این خسارات و تلفات منتشر شده است. منابع فلسطینی میگویند در این جنگ موفق شدهاند دستکم 200 نظامی صهیونیستی را به هلاکت برسانند. منابع رسمی صهیونیستی اما میگویند 64 نظامی آنها کشته شده است. در هر دو صورت، این میزان تلفات، بیسابقه عنوان شده و این در حالی است که هنوز از شمار تلفات شهرکنشینان صهیونیستی خبری منتشر نشده است. با توجه به اظهارات صریح ارتش اسرائیل درباره کارایی نداشتن گنبد آهنین، میتوان آمار اعلام شده از مقاومت را به واقعیت نزدیکتر دانست. ارتش اسرائیل سهشنبهشب گفت گنبد آهنین از 3245 موشک مقاومت توانست فقط 558 موشک را هدف قرار دهد.
ممکن است جنگ از امروز مجددا آغاز شود، شاید هم طرفین روی آتشبسی طولانیتر و حتی دائم به توافق برسند. با توجه به تلاشهای گسترده و بیسابقه کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی برای توافق بر سر آتشبس، احتمال وقوع حالت دوم بیشتر است. اما به هر حال، چه این آتشبس برقرار شود چه نشود، اسرائیلیها این بار واقعا ضربه سنگین و شکست سختی را متحمل شدهاند. صهیونیستها پیش از این هرگاه دلشان میخواست به غزه حمله میکردند؛ چرا که خود را شروعکننده و پایاندهنده این جنگ میدانستند. بهانهتراشی برای آغاز جنگ نیز همیشه کار سادهای بود: ربوده شدن یک سرباز یا کشته شدن یک نظامی اسرائیلی به دست فلسطینیها!
صهیونیستها تا پیش از این، با خود چنین محاسبه میکردند که، به غزه حمله میکنیم، زیرساختها را نابود میکنیم، هزینههای سنگین انسانی و مادی به مقاومت وارد میکنیم، تونلهای آنها را هم تخریب میکنیم و در نهایت به کمک کشورهایی مثل آمریکا و مصر و... آتشبسی برقرار کرده و پس از مدتی دوباره روز از نو و روزی از نو.
حماس اما اینبار، باید این محاسبات را به هم میریخت. یعنی برای نخستین بار به صهیونیستها نشان میداد که آغازکننده جنگ لزوما پایاندهنده آن نیست. راز دست و پا زدنهای غرب و صهیونیستها برای رسیدن به یک آتشبس دائم را نیز در همین جا باید جستوجو کرد. حماس اینبار آتشبس تحمیلی را نپذیرفت. رفع محاصره غزه تنها یکی از شروط حماس برای پذیرش آتشبس است و این یعنی یک دستاورد بزرگ برای فلسطین.
البته این به هم ریختگی محاسبات دلیل مهم دیگری هم دارد که باید بیرون از غزه یعنی در جمهوری اسلامی ایران به جست و جوی آن پرداخت. موضعگیری اخیر رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان به مسلح شدن فلسطینیان ساکن کرانه باختری، برای صهیونیستها آنقدر ترسناک هست که برای آتشبس چنین تقلا کنند. رهبران آمریکا، انگلیس و فرانسه روزی نبوده و نیست که بر لزوم آتشبس فوری تاکید نکنند. این تاکیدها نه برای جلوگیری از قتل عام مردم بیگناه فلسطین که برای خارج کردن اسرائیل، این غده سرطانی از مهلکه است.