رییس سازمان غذا و دارو بر لزوم ارتقای آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو به منظور پاسخگویی به تخلفات و تقلبات در حوزه غذا تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، رسول دیناروند در دومین همایش مدیران آزمایشگاههای همکار و مجاز درباره روغن پالم گفت: داستان پالم برای ما درسهایی داشت که حتما باید به آن توجه شود. بخشی از این موضوع متوجه ما است، چراکه به عنوان وزارت بهداشت و دستگاه نظارتی به نظر میرسد در حوزه اطلاعرسانی به مردم وظایفمان را درست انجام ندادیم. بخشی دیگر نیز نشاندهنده جایگاه وزیر بهداشت و اعتماد مردم به وی است که این موضوع سرمایه بزرگی است و باید از این سرمایه در جهتی صحیح استفاده شود.
وی در این باره ادامه داد: برخیها عنوان میکنند که اگر در یک محصول غذایی تخلفی صورت گرفته چرا برای تولید آن مجوز داده شده است؟ در این زمینه باید گفت که پیش از این روغنهای هیدروژنه با ترانس بالا در تولید مواد غذایی استفاده میشد. همگان نیز از مضرات آن اطلاع داشتند. اکنون نیز همواره توصیه میکنیم که سوسیس و کالباسها کمتر مصرف شود اما باز هم سوال میشود که چرا به چنین فرآوردههایی مجوز تولید داده میشود؟
رییس سازمان غذا و دارو افزود: واقعیت آن است که میان تغذیه مناسب، توصیههای بهداشتی و همچنین اجازه تولید یک فرق اساسی وجود دارد؛ حق انتخاب مردم را نباید نادیده گرفت. به این منظور لازم است به سمت برچسبگذاری افتراقی میان فرآوردههایی که از دید ما آسیبرسان هستند، اما تولید آنها غیرمجاز نیست با دیگر فرآوردهها حرکت کنیم تا به این ترتیب با رنگهای مشخص شده مردم بتوانند امکان شناسایی فرآوردههای آسیبرسان را از دیگر فرآوردهها داشته باشند.
دیناورند ادامه داد: در مساله پالم باید گفت که این روغن از نظر وزارت بهداشت ممنوعیت مصرف ندارد اما از آنجا که اسید چرب اشباع آن بالا است، مردم باید در میزان مصرف خود دقت کنند. براین اساس ممنوع کردن استفاده از یک فرآورده امکانپذیر نیست. تخلفاتی در این زمینه صورت گرفته بود که با آن برخورد شد. یک سوم روغن مصرفی دنیا پالم است اما ایران در این زمینه افراط کرد به طوری که در چند سال اخیر یک دوم روغن مصرفی کشور را پالم تشکیل داده بود.
وی افزود: به دنبال موافقتهای صورت گرفته در دولت، مقرر شده امسال مصرف روغن پالم به سقف حداکثر 30 درصد یعنی معادل میانگین جهانی بازگردد. البته شرط آن است که روغنهای مدرنتر نظیر روغن جامد هیدروژنه جایگزین آن نشود. به شدت نیز این موضوع را پیگیریم.
وی در پایان بر لزوم تقویت و ارتقای آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو تاکید کرد و گفت: واقعیت آن است که قدرت تخلف و تقلب از نظر علمی بالا رفته به طوری که گاهی آزمایشگاههای کنترل از توانمندی متخلفان عقب ماندهاند. البته تعداد متخلفان معدود است. آزمایشگاهها کنترل غذا و دارو نیازمند ارتقا هستند تا بتوانند به این تخلفات و تقلبات پاسخ دهند، هرچند که وضعیت ایران در این زمینه نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بهتر است.