مشاور دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده بر ضرورت انجام پژوهشهاي کاربردي با موضوع تاثير مواد مخدر بر زنان باردار و نوزادان تاکيد کرد.
به گزارش ايسنا، زهرا بنيانيان در حاشيه ششمين جلسه کميته زنان و خانواده ستاد گفت: در اين جلسه اولويتهاي پژوهشي ارسالي دستگاهها مورد بررسي قرار گرفت و مقرر شد چهار پژوهش با تاکيد بر بحث زنان به موارد پژوهشي سال 93 اضافه شود.
وي افزود: در اين کميته با توجه به کمبود پژوهش و مطالعه در بحث تاثير مواد مخدر بر نوزادان چه در مرحله جنيني و چه در مرحله تولد و تاثيرگذاري مواد بر زن باردار، اعضاي کميته از انجام اينگونه پژوهشها استقبال کردند.
مشاور دبيرکل ستاد در امور زنان و خانواده به اهميت نقش آموزش و پرورش در پيشگيري از اعتياد اشاره کرد و گفت: بر اين اساس مقرر شد جلسه مشترکي با حضور نمايندگان ستاد و وزارت آموزش و پرورش تشکيل شود تا بر مبناي آن و با توجه به بحث پيشگيري، پژوهشهاي موثري در اين رابطه در حوزه زنان اتفاق افتد.
بنيانيان در بخش ديگري از سخنان خود افزود: در ادامه جلسه، برنامههاي دستگاهها در سالهاي 92 و 93 مورد بررسي قرار گرفت و به دليل آنکه مطالب ارائه شده ناهمگون بود و از انسجامي که ستاد مدنظر داشت، برخوردار نبود، مقرر شد نمايندگان ستاد در جلسات حضوري در وزارتخانهها به توصيف بيشتر اهداف ستاد بپردازند، تا با توجه به وظايف ستاد که همان سياستگذاري، هماهنگي و نظارت است بتوانيم از اين برنامهها در سال 94 و يا برنامههاي بعدي استفاده کنيم.
وي ادامه داد: وضعيت زنان زنداني با جرم مواد مخدر و بررسي مشکلات آنان موضوع بعدي اين جلسه بود؛ در اين خصوص، پيشنويسِ طرحي با عنوان «مجازات جايگزين زندان براي زنان زنداني با مجازات کمتر از 91 روز» مشترکاً از سوي اداره کل حقوقي ستاد و معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري ارائه و مقرر شد کارگروهي در اين رابطه متشکل از ستاد، ناجا، معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري و قوه قضائيه تشکيل شود و اين طرح در کارگروه مذکور به طور ويژه مورد بررسي قرار گيرد.
بنيانيان در ادامه، ايجاد کلانتريهاي زنان در برخي استانها با توجه به مشکلات و مسائل موجود به منظور اعتمادسازي زنان در معرض خطر را موضوع بعدي در اين کميته خواند و گفت: اين طرح بررسي خواهد شد و نتيجه آن از سوي اعضا اعلام خواهد شد.