اولین کنسرت سمفونی رومی «حافظ ناظری» به همراه استاد «شهرام ناظری» و ستارگان موسیقی در تهران لغو شد.
به گزارش شرق، این کنسرت که قرار بود پس از 14سال شهریورماه با حضور نوازندههای بینالمللی و شهرام ناظری در تالار وزارت کشور تهران برگزار شود، پس از کشوقوسهای فراوان اجرا نخواهد شد. این اتفاق درحالی رخ داد که کلیه مقدمات لازم برای برگزاری باشکوه این کنسرت در تهران به مدت ششماه درحال انجام بود، ولی رایزنیهای انجامشده برای صدور روادید نوازندههای سرشناسی که قرار بود در این برنامه حضور داشته باشند، در این مدت به نتیجه نرسید. سرانجام باتوجه به مدتزمان اندکی که تا تاریخ موردنظر باقی مانده بود، این برنامه لغو شد.
«حافظ ناظری» پس از لغو این برنامه، در اینباره گفت: «هدف ما برای این کنسرت اجرای برنامهای متفاوت و با کیفیت بالا برای مردم عزیز ایران و درعینحال نشاندادن و معرفی فرهنگ ملی ایران به جهان بود. خبرهایی که در رسانههای جهانی درباره آلبوم «بعد یازدهم» منتشر شده، نگاه جهانیان را بیشتر از گذشته به سمت موسیقی ایران معطوف کرده و این کنسرت میتوانست فرصت مناسبی برای نشاندادن بیشتر ظرفیتها و واقعیتهای فرهنگ و جامعه ایرانی به جهان باشد.
فرزند شوالیه آواز ایران افزود: «من سالهای سال، دور از وطن برای چنین روزی لحظهشماری میکردم و هماهنگیهای بسیاری برای اجرای این برنامه انجام داده بودیم ولی متاسفانه تا این لحظه روادید این هنرمندان صاحبنام صادر نشده و ما زمان بسیاری را برای برگزاری این کنسرت از دست دادیم. این اتفاق درحالی رخ میدهد که افراد زیادی همواره از من سوال کردهاند چرا در ایران کنسرتی برپا نمیکنم؟» خالق «بعد یازدهم» ادامه داد: «این کنسرت قرار بود نوای صلح ایران به جهان باشد. به سختی توانسته بودیم نوازندههای این برنامه را برای اولینحضور در ایران هماهنگ کنیم چون متاسفانه این ارتباط فرهنگی بین ایران و جهان هنوز به حد مطلوب نرسیده است. متاسفانه لغو این برنامه خسارتهای بسیار سنگینی به ما و گروه برگزارکننده این کنسرت وارد خواهد کرد، چون نوازندههای این برنامه از ششماه پیش، تمام برنامههای خود در شهریورماه را برای حضور در این اجرا لغو کرده و از مدتها قبل مشتاق حضور در ایران برای آشنایی بیشتر با فرهنگ این مرزوبوم بودند، به علاوه از آن مهمتر فکر میکنم این اتفاق از لحاظ اعتباری، لطمههای عمیقی در پی خواهد داشت. ایکاش به اجرای برنامههای فاخر اینچنینی بهای بیشتری داده و حداقل، امکانات ویژهای در نظر گرفته میشد که هنرمندان، درگیر اینگونه مشکلات پیشپاافتاده نشوند.»
ناظری در انتهای صحبتهای خود اظهار کرد: «بعد از موفقیتهای «بعد یازدهم» رسانههای بزرگ جهانی به صورت خیلی نزدیک برنامههای ما را دنبال میکنند و مطمئنا این موضوع، واکنشهای رسانههای جهان را درپی خواهد داشت. صمیمانه امیدوار بودم بعد از 14سال حداقل لیاقت اجرای برنامه در کشور عزیزم را داشته باشم که در حد خودم بتوانم قدم کوچکی در ارتقای این فرهنگ بزرگ بردارم.»او درمورد روند پیگیریهایی که تاکنون انجام شده، گفت: «وزارت ارشاد معمولا برای برگزاری کنسرت در فضای باز مجوز نمیدهد اما با برگزاری برنامه در سالن سرپوشیده موافقت کرده است.
پس از آن برگزارکننده کنسرت خواستار دریافت مجوز از وزارت خارجه ایران برای حضور نوازندگان غیرایرانی شد که با گذشت بیش از یکماهونیم از این جریان، هنوز وزارت خارجه پاسخی نداده است.»ناظری ادامه داد: «تا زمان برگزاری کنسرت نیز فرصت کمی باقی مانده است که عملا جز لغو کنسرت کار دیگری نمیتوان انجام داد.
البته لغوشدن کنسرت باعث ضربه مالی زیادی خواهد شد چراکه باید هزینه سالن و مخارجی مانند تمرین و وقت نوازندگان غیرایرانی پرداخته شود. با این حال، چنین اتفاقی باعث نمیشود ناامید شوم و باز هم برای برگزاری کنسرت در ایران تلاش میکنم.» گفتنی است آلبوم «بعد یازدهم» امسال بهصورت همزمان در ایران و جهان منتشر شد و بارها در رتبهبندی سایت و مجله «بیلبورد» در بخش کلاسیک جهانی توانست رتبه نخست را از آن خود کند. جدیدترین اثر حافظ ناظری، فرزند شهرام ناظری، با عنوان «بعد یازدهم» در ایران و «ناگفته» در خارج از کشور از اسفندماه سال92 از سوی شرکت سونی وارد بازار شد. این اثر بخش اول پروژه «سمفونی رومی» محسوب میشود و برای اولینبار است که سونی در بخش کلاسیک خود اثری از یک موسیقیدان خاورمیانهای را منتشر کرده است.
حافظ ناظری، آهنگساز «ناگفته» که 13سال است در نیویورک زندگی میکند، در مورد علاقهاش به ایران و رفتارهایی که ممکن است بهعنوان یک غریبه با او صورت بگیرد، گفت: «با تمام حرفوحدیثها و برخوردهای نامناسبی که ممکن است نسبت به ایران صورت بگیرد اما ایران مملکتم است و عشقی که به آن دارم، قابل کتمان نیست. اگر تمام آدمها نیز علیه من حرف بزنند باز هم من برای عشقم و برای مملکتم به ایران بازخواهم گشت و در حد توان خود کار میکنم.» او ادامه داد: «نیرویی من را نگه داشته است و به من اعتمادبهنفس میدهد. نه حرفهای خوب روی من اثر میگذارد، نه حرفهای بد. هدف نهایی من، آرزوهای بسیار بزرگ است که فردی نیست و ملی است. در مصاحبه با شبکه «سیانان» به من گفته شد، این اتفاقی که برایم افتاده است، دیگر به حافظ ناظری ارتباط ندارد و رویدادی است که به ایران و خاورمیانه مربوط میشود.»
عدمصدور ویزا برای نوازندگان بینالمللی گروه حافظ ناظری در حالی موجب لغو این کنسرت شده است که دولت یازدهم از ابتدای رویکارآمدن تاکید خاصی روی تقویت دیپلماسی فرهنگی از طریق برپایی کنسرت موسیقیدانان خارجی در ایران داشته است.