جنتی: شبکه‌های‌اجتماعی را به فرصت تبدیل کنیم

وی با یادآوری زمانه نه چندان دور که به سختی می توانستیم از رادیو، صدای بی بی سی فارسی را بشنویم، گفت: اما اکنون در هر نقطه ای دست کم دو هزار شبکه ماهواره ای به راحتی قابل دریافت است و چه بسا طی دو تا سه سال آینده همین صدا و تصاویر از طریق گوشی های تلفن همراه نیز قابلیت دیدن داشته باشد.
کد خبر: ۴۳۰۳۴۵
|
۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶ 30 August 2014
|
5308 بازدید
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از رشد روزافزون تکنولوژی و ارتباطات جهانی سخن گفت و تاکید کرد:شبکه های اجتماعی را می توانیم از تهدید به فرصت تبدیل کنیم.

علی جنتی، جمعه شب در اختتامیه پویانمایی رضوی در سرسرای فخرالدین اسعد گرگان افزود: در شرایط ویژه ای زندگی می کنیم و دنیا خیلی تغییر کرده است بطوریکه با پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات اکنون می توان در هر نقطه ای صدا و تصاویری را که در آنسوی دنیا تولید و پخش می شود، دریافت کرد.

وی با یادآوری زمانه نه چندان دور که به سختی می توانستیم از رادیو، صدای بی بی سی فارسی را بشنویم، گفت: اما اکنون در هر نقطه ای دست کم دو هزار شبکه ماهواره ای به راحتی قابل دریافت است و چه بسا طی دو تا سه سال آینده همین صدا و تصاویر از طریق گوشی های تلفن همراه نیز قابلیت دیدن داشته باشد.

وی آسیب های ناشی از شبکه های اجتماعی را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: هنر ما دراین است که بتوانیم با بهره گیری از اینها (شبکه های اجتماعی) فرهنگ خود را انتقال دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن بنیانگذار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) در ضرورت صدور انقلاب به تمام جهان را یادآور شد و گفت: قطعا شبکه های اجتماعی ابزار خوبی برای انتقال مفاهیم و فرهنگ ناب ایران اسلامی به تمام جهان است.

قطب بندیهای سیاسی سمی مهلک برای کشور است


جنتی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دولت معتقد است قطب بندیهای سیاسی سمی مهلک برای کشور است، ما با همه جریانات و جناح بندیهای سیاسی کار می کنیم اما معتقدیم با مشی اعتدال و به دور از گرایش خاص که البته برای کشور زیان بار است، باید کار کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد افزود: در گذشته به برخی نشریات بصورت سلیقه ای کمک شده است و البته گاهی هم مطبوعات براساس گرایش هایی سیاسی کمکهایی گرفته اند اما اکنون این کار بر اساس ضوابط انجام می شود بطوریکه دریافتی مطبوعات در سایت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد در معرض دید عموم قرار دارد.

جنتی ابراز داشت: در رابطه با کمک به مطبوعات هیچ چیز مخفی وجود ندارد و همه می توانند با مراجعه به سایت معاونت مطبوعاتی از کمکهای وزارت فرهنگ و ارشاد به نشریات آگاه شوند.

توجه به بحث اقتصاد در حوزه فرهنگ و هنر


وزیر فرهنگ و ارشاد ادامه داد: تاکنون در حوزه فرهنگ و هنر به مبحث اقتصاد کمتر توجه شده است اما در رویکرد جدید به این موضوع اهتمام داریم و در همین ارتباط تفاهم نامه هایی با برخی وزارت خانه ها داشته ایم.

جنتی گفت: در حوزه فن آوری با وزارت ارتباطات و در حوزه صنایع فرهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهم نامه هایی منعقد شده است تا حوزه فرهنگ و هنر بتواند به لحاظ اقتصادی نیز خود را تقویت کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رابطه به جزئیات اشاره نکرد.

وی معافیت های مالیاتی صنوف حوزه فرهنگ و هنر از جمله هنرمندان و ناشران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در این رابطه جرایم مالیاتی افرادی که اظهارنامه به دارایی نداده اند، تا قبل از سال 90 بخشیده شده است.

یک درصد اعتبارات عمرانی کشور به خرید آثار هنری اختصاص می یابد


وزیر فرهنگ و ارشاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگرچه مجلس شورای اسلامی با طرح دولت در الزام دستگاههای اجرایی به اختصاص یک درصد اعتبارات عمرانی برای خرید آثار هنری موافقت نکرد اما همینکه این کار با اختیار مسوولان انجام شود، قدم بزرگی برای حمایت از هنرمندان است.

جنتی افزود: صندوق اعتباری هنر که ورشکسته بود و هم اکنون هم به تامین اجتماعی 360 میلیارد ریال بدهی دارد با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد در حال احیا شدن و تبدیل به بنگاه سودآور اقتصادی است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: باید واگذاریها به بخش خصوصی بیشتر شود اگر چه در بخشی از دستگاههای دولتی حتی وزارت فرهنگ و ارشاد مقاومتهایی وجود دارد اما اموری همچون برپایی نمایشگاهها، تئاتر و مطبوعات باید توسط اصناف و بخش خصوصی انجام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد با دفاع از پرداخت یارانه به فعالیتهای فرهنگی و هنری گفت: در عین حال باید بخشی از یارانه ها به زیرساختها پرداخت شود.

جنتی زیرساخت های مورد نظر و تاثیر آن بر نرم افزارها را مورد اشاره قرار نداد.

برخی مطبوعات پس از 8 سال انتظار مجوز انتشار گرفتند


جنتی گفت: وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد را تحویل گرفتیم برخی نشریات از سال 85 در انتظار مجوز نشر بودند که در کمتر از یک سال به همه آنها پاسخ لازم را دادیم.

وی افزود: اکنون بلافاصله پس از اخذ استعلام، هیئت نظارت بر مطبوعات مجوز انتشار را صادر می کند و در حوزه نشر کتاب نیز روان سازی صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: برای مجازات تخلفات، توقیف مطبوعات باید آخرین راه حل باشد.

رشد فرهنگی در سایه تضارب آرا و شنیدن همه صداها تحقق می یابد


وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه با تصریح بر اینکه عمیقا معتقدیم رشد فرهنگی در سایه تضارب آرا و شنیدن همه صداها تحقق می یابد،گفت: قبلا برخی کتابها با خرده گیریهای نابجا مجوز نشر نمی گرفت.

جنتی ادامه داد: بعضی کتابها را شخصا خوانده ام و به سبب اشکالاتی که داشته اند نباید منتشر می شدند اما درعین حال بسیاری از تالیفات با اصلاحات جزئی قابل نشر است و باید در صدور مجوزشان شتاب لازم صورت گیرد.

وی گفت: با رویکرد جدید دولت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز تاسیس موسسات فرهنگی نیز در مدت زمان کوتاه بین 40 تا 60 روز صادر می شود.

مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه کار مدیریتی خود، متخصص هستند


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مدیران ارشد این وزارتخانه از اهل فن انتخاب شده اند بطوریکه در حوزه کاری خود تخصص لازم را دارا هستند.

جنتی با تصریح بر ضرورت واگذاری امور فرهنگ و هنر به اهل آن، ابراز داشت: در انتصاب مدیران کل استانها نیز دقت لازم صورت گرفته است و ایجاد فضای فرهنگی برای نویسندگان و روزنامه نگاران از جمله دست آوردهاست.

وی بیان داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد در گسترش فرهنگ قرآنی قدمهای خوبی برداشته است و مجامع قرآنی مورد حمایت جدی وزارتخانه قرار گرفته اند.

استان گلستان مهد مفاخر فرهنگی


وزیر فرهنگ و ارشاد خطاب به حضار که تعدادشان بیشتر از صندلی های سرسرای فخرالدین اسعد گرگانی بود، گفت: آثار تاریخی، تمدنی و باستانی گلستان نشان می دهد این استان از دیرباز مهد فرهنگ و هنر بوده است.

جنتی با یاد کردن از برخی نامهای بزرگ همچون فخرالدین اسعد، میرداماد و میرفندرسک، گفت: برخی مفاخر گلستان همچون مختومقلی فراغی چنان آوازه ای دارند که دیگر کشورها نیز به دنبال برگزاری یادبود و بزرگداشت برای آنها هستند و در زمانه کنونی نیز هنرمندانی همچون محمد رضا لطفی از این خطه بر تارک میهن درخشیدند.

به گزارش ایرنا در این نشست شماری از اهالی فرهنگ و هنر گلستان نیز به ایراد سخن پرداخته و درخواستهایی را به نمایندگی از هم صنفان خود با وزیر مطرح و خواستار رسیدگی به آنها شدند.

پرداخت تسهیلات برای مسکن خبرنگاران، آسان و فراگیر شدن بیمه تامین اجتماعی اهالی فرهنگ و هنر، معافیت های مالیاتی و پرداخت یارانه، رتبه بندی موسسات فرهنگی بر اساس تراز کاری و مالی از جمله برخی خواسته های مطرح شده بود.

همچنین در پایان این مراسم از برترین های جشنواره کشوری پویانمایی (انیمیشن) رضوی که همزمان با دهه کرامت برگزار شد، با اهدای یادبود و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟