تغییر و تحول در ساختار سازمان مدیریت و برنامه ریزی و ایجاد سازمانی کارآمد و اثربخش به منظور هموار کردن مسیر دستیابی به اهداف کلان اقتصادی و در صدر آن توسعه کشور از محوری ترین خواسته های کارشناسان برای احیای مجدد سازمان مدیریت و برنامه ریزی بوده است از این رو با طراحی نمودار اولیه سازمان از صاحبنظران و کارشناسان خواسته شد تا نظرات و پیشنهادات اصلاحی خود را در این رابطه اعلام کنند.
به گزارش ایسنا، با حکمی از سوی رییس جمهورکه بر اساس اصل 126 قانون اساسی و در اجرای مصوبه 168 جلسه شورای عالی اداری صادر شد، سازمان مدیریت و برنامه ریزی که در سال 1386 توسط دولت نهم منحل شده بود همراه با سازمانهای استانی آن احیا شد.
در این راستا،علاوه بر محول شدن کلیه وظایف و اختیارات دو معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و همچنین وظایف و اختیارات پیشین سازمان مدیریت و برنامه ریزی سه ماموریت اصلی نیز برای آن تعیین شد.
بر این اساس در حکم رییس جمهور تاکید شد که سازمان مدیریت و برنامه ریزی احیا شده باید در سه بخش نقش اصلی و تعیین کننده داشته باشد که این ماموریت ها، تحول بنیادین در راهبری توسعه کشور، طراحی زیرساخت های توسعه پایدار و متوازن همچنین رصد فرایند توسعه تعریف شد.
این در حالی است که مدیران و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی متناسب با اهداف و وظایف آن ، فعالیت های مرتبط را در چهار سطح مطالعه و پژوهش، برنامه ریزی، سازماندهی اجرایی و تحول اداری همچنین نظارت و ارزیابی عملکردها طبقه بندی کرد که 10 معاونت در نمودار سازمانی این سازمان طراحی شده و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور که در چند ساز گذشته به عنوان سازمانی جداگانه و مستقل فعالیت می کرد نیز به ریزمجموعه این سازمان اضافه شده است.
اما سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام کرد که با توجه به احیاء و تشکیل مجدد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و لزوم طراحی ساختار سازمانی متناسب با مأموریتهای سازمان جدید، "مقدمه توجیهی طراحی ساختار سازمان" به همراه دو نمودار پیشنهادی برای ساختار سازمان مرکزی و سازمانهای استانی که در جلسات متعدد کارگروههای مختلف بهدست آمده به منظور دریافت اصلاحات پیشنهادی در پایگاه اینترنتی این بانک به آدرس spac.ir قرار گرفته است.