گاردین: پایان مذاکرات این هفته، با «فکت شیت»

فکت شیتی که در آن کلیاتی مبهم از راهکار جامع در آن مشخص شده باشد، آنطور که یک مقام ارشد غربی می گوید احتمالا خروجی مذاکراتی خواهد بود که از امروز در شهر لوزان سوئیس آغاز می‌شود.
کد خبر: ۴۸۵۸۱۸
|
۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰ 26 March 2015
|
13441 بازدید
فکت شیتی که در آن کلیاتی مبهم از راهکار جامع در آن مشخص شده باشد، آنطور که یک مقام ارشد غربی می گوید احتمالا خروجی مذاکراتی خواهد بود که از امروز در شهر لوزان سوئیس آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه گاردین روز چهارشنبه به نقل از «یک مقام ارشد غربی» گزارش داد که طرفین در مرحله کنونی از مذاکرات به دنبال «تفاهم» بر سر «مولفه‌های اصلی» راهکار جامع هستند، اما کار توافق در پایان این دور به سرانجام نمی‌رسد و ضرب‌الاجل اصلی همچنان 9 تیر ماه خواهد بود.

مقام مورد استناد گاردین گفته است که به احتمال زیاد بخش زیادی از آنچه که در مذاکرات این هفته به دست می‌آید، تا زمان مشخص شدن نسخه نهایی راهکار جامع، محرمانه باقی می‌ماند.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 از امروز (پنج‌شنبه) در شهر لوزان سوئیس آغاز شده و تا 11 فروردین، یعنی زمانی که طرف غربی برای تعیین چارچوب توافق مشخص کرده، ادامه خواهد داشت.

با این حال یک مقام ارشد اروپایی به گاردین گفته است: «این هفته، پایان کار نیست. در پایان این هفته، توافقنامه‌ای در کار نخواهد بود، چراکه توافقنامه تنها زمانی به دست می‌آید که تمام جزئیات فنی مشخص شود، که تا رسیدن به این مرحله کار زیادی باقی مانده است.»

گاردین به نقل از این مقام نوشته است که در حقیقت تاریخ 9 تیر یعنی ضرب‌الاجل ثانویه، که در آن باید تمام جزئیات مشخص شده باشد، از اهمیت بیشتری بر خوردار است. بنا بر این گزارش، در حال حاضر همچنان کار بر روی متن نهایی توافق در جریان است و هنوز 60درصد محتوای آن داخل پرانتز است، که یعنی هنوز مشخص یا نهایی نشده است.

مقام اروپایی می‌گوید: «آنچه که می‌خواهیم تا پایان این هفته به آن برسیم، تفاهم بر سر موضوعات کلیدی، مولفه‌های کلیدی است.»

با این حال گاردین نوشته است که هنوز مشخص نیست که چه میزان از این «تفاهمات» علنی شود، چراکه می‌تواند دست مذاکره‌کننده‌ها در ماه‌های باقی‌مانده را بسته یا موجب بروز انتقاد از داخل واشنگتن یا تهران شود.

در مقابل، جان کری وزیر خارجه آمریکا باید به نمایندگان کنگره، که تهدید کرده‌اند طرح نظارت بر توافق را ماه آینده به رأی می‌گذارند، نشان دهد که مذاکرات پیشرفت کرده است.

گاردین در این رابطه نوشته است: «یکی از احتمالات این است که یک "فکت‌ شیت" (بیانیه‌ای شامل اطلاعات مربوط به مذاکرات) مبهم به صورت عمومی منتشر شود و کری جزئیات بیشتری را در مورد آن، در یک نشست پشت درهای بسته، به کنگره ارائه دهد. انتظار می‌رود در صورتی که در روزهای آتی توافق چارچوب به دست آید، وزیران خارجه دیگر طرف‌های مذاکره‌کننده (انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) هم برای اعلام رسمی و دست دادن (در برابر دوربین‌ها)، در لوزان گرد هم آیند. اما برگزاری چنین مراسمی بدون آنکه جزئیاتی منتشر شود، دشوار خواهد بود.»

ظرفیت غنی‌سازی ایران، طول دوره اجرایی توافق، آینده رآکتور آب سنگین اراک، وضعیت سایت فردو و همچنین زمانبندی لغو تحریم‌ها از مواردی است که گاردین نوشته انتظار می‌رود در توافق چارچوب مشخص شوند.

گاردین با اشاره به اذعان طرف‌ها به بروز پیشرفت در ادوار اخیر گفت‌وگوها، نوشته است که مسئله تحقیقات و توسعه، میزان سانتریفیوژهای فعال در فردو و همچنین نحوه کاهش تحریم‌ها از مسائلی است که هنوز نیاز به بحث دارند.

بنا بر این گزارش، 1+5 همچنان در برابر خواسته ایران مبنی بر اینکه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای روند لغو شوند، مقاومت می‌کند، اما توافقی عمومی وجود دارد که کاهش تحریم‌های اصلی اقتصادی و مالی باید در مراحل اولیه صورت گیرد، تا «مردم عادی در ایران، به سرعت از عواید توافق بهره‌مند شوند.»

مقام غربی در این مورد گفته است: «می‌خواهیم وقتی توافق شد، به مردم ایران نشان دهیم که دارد نتیجه می‌دهد و راه را برای روابطی سازنده‌تر با بقیه جهان، باز می‌کند.»

گاردین در پایان نوشته است پس از مخالفت‌های فرانسه، که معتقد است آمریکا دارد برای توافق عجله می‌کند، واشنگتن به پاریس اطمینان داده که برای اینکه فقط ضرب‌الاجل پایان مارس محقق شود، امتیاز نمی‌دهد. مقام ارشد اروپایی می‌گوید: «ما متحد هستیم، حتی اگر در مورد برخی موضوعات موضع متفاوتی داشته باشیم.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟