قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با تلاش عوامل انتظامی و اطلاعاتی تاکنون 88 میلیون قرص ترامادول و روانگردان در کشور کشف شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، علیرضا جزینی پیش از ظهر امروز در نشست اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر اردبیل اظهار کرد: تمام تلاشمان را در طول سال و برنامه ششم توسعه انجام میدهیم تا روند شیوع اعتیاد در کشور کاهش یافته و این پایه اصلاح شود.
وی با بیان اینکه در این مسیر علاوه بر تلاش نهادها و دستگاه دولتی باید مشارکت نهادها و سازمانهای مردم نهاد نیز اتفاق بیفتد، گفت: تعداد یک هزار و 300 سازمان مردم نهاد شکل گرفته در این حوزه در سالهای گذشته هم اکنون به بیش از 2 هزار و 782 سازمان مردم نهاد رسیده که در بیش از سه موضوع به ویژه پیشگیری، کاهش آسیب و درمان فعالیت دارند.
جزینی فعالیت این تشکلهای مردم نهاد را کافی ندانست و افزود: آنچه که در این زمینه باید اتفاق بیفتد شکلگیری مجمع خیرین، پیشگیری اولیه از اعتیاد است که در برخی از استانها این مجموعه شکل گرفته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در کنار فعالیتهای این مجموعه باید باورهای غلط مردم نیز در مصرف مواد مخدر تغییر پیدا کند چرا که به هیچوجه فرایند کنونی قابل قبول نیست.
تغییر مصرف مواد صنعتی به سنتی
جزینی با یادآوری اینکه گرایش به مواد مخدر سنتی به خاطر گران شدن مواد صنعتی زیاد شده است، افزود: با توجه به اینکه مواد اولیه شیشه و دیگر مواد صنعتی بیش از چهار برابر افزایش یافته است گرایش به مواد سنتی زیادتر شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مصرف ترامادول و دیگر قرصهای روانگردان به نسبت سالهای گذشته افزایش یافته اما کنترلها و دقت نظر ما در این زمینه بیشتر از هر زمان دیگر شده است، افزود: بیش از 88 میلیون قرص ترامادول و روانگردان در کشور کشف شده است.
این مسئول با بیان اینکه مواد اولیه ماده مخدر صنعتی شیشه از کیلویی 20 میلیون تومان به بیش از 80 میلیون تومان افزایش یافته است تصریح کرد: به خاطر این افزایش قیمت مصرف شیشه کاهش یافته و گرایش به مصرف مواد سنتی بیشتر از صنعتی است.
وی گفت: برای مواد سنتی پروتکل درمانی وجود دارد اما برای مواد صنعتی چنین پروتکلی وجود نداشته و در این حوزه اقدام خاص انجام نشده جز اینکه روانشناسان از درمان پرهیز مدار استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: در همه استانها کنترلها در حوزه عرضه مواد صنعتی به ویژه قرصهای روانگردان در حال انجام است و پیشبینی میشود در این زمینه یک راهکار معقول و تدبیری شایسته به کار گرفته شود و بسیاری از ضعفها و کاستیها برطرف شود.