سید عمار حکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق صبح امروز با علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش «تابناک» در این دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به تصویب قانون جدید صدور ویزا از سوی آمریکا، این اقدام را مغایر صریح بند حسن نیت در برجام عنوان کرد و گفت: انجام اقداماتی از این دست، ضمن توسعه بی اعتمادی، موجب آشکار شدن مغایرت های آشکار در گفتار و رفتار دولتمردان آمریکا نزد افکار عمومی جهانی خواهد شد.
وی افزود: نمی توان هر روز قانون و رویه ای جدید برای ایجاد محدودیت های خصمانه و سرقت غیر قانونی اموال مردم ایران به تصویب رساند و در کنار آن با بیان گفتارهای زیبا از اعتمادسازی و حسن نیت سخن گفت.
علی شمخانی در ادامه سخنانش با تبریک دستاوردهای ارتش و نیروهای مردمی عراق در عملیات الرمادی و آزادسازی بخش مهمی از مناطق اشغالی عراق از لوث وجود گروههای تروریستی بر استمرار مسیر موفق تکیه بر نیروهای بومی و اعتماد به ظرفیتهای داخلی عراق برای برقرار امنیت در این کشور تأکید کرد.
نماینده مقام معظم رهبری گفت: آمریکا به دنبال نابودی داعش نیست، بلکه از جریان تروریسم به عنوان ابزار تبلیغاتی و سیاسی برای مشروعیت بخشی به نفوذ بلند مدت خود در خاورمیانه و کشورهای اسلامی بهره می برد.
وی گفت: کشورهای منطقه از جمله عراق بدون توجه به وعدههای کشورهای فرامنطقهای باید همه ظرفیتهای خود را برای ریشهکن سازی تهدید فزاینده تروریسم بسیج کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: قطعنامه ها و مواضع کشورها داعش را ریشه کن نخواهد کرد بلکه اراده مردم و عزم دولتمردان است که می تواند بار دیگر امنیت و آرامش را به عراق و سوریه بازگرداند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به قطعنامه 2245 شورای امنیت سازمان ملل متحد و تلاش آغاز شده برای حل بحران سوریه از مسیر سیاسی افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکلگیری درگیریهای نظامی در سوریه بر لزوم اتخاذ راهکارهای سیاسی برای پایان دادن به جنگ و خونریزی تأکید داشت، لیکن رویکردهای حمایتی برخی کشورها از گروههای تروریستی که متأسفانه همچنان نیز ادامه دارد، موجب وارد شدن خسارت های عظیم مادی و انسانی به کشور سوریه و گسترش غیر قابل کنترل تروریسم شد.
شمخانی با تأکید بر ضرورت احترام به حق حاکمیت کشورها، سوء استفاده از موضوع مبارزه با تروریسم برای پیگیری اهداف سیاسی و لشکرکشی نظامی را محکوم کرد و اظهار داشت: هر اقدامی که موجب کاهش تمرکز بر مبارزه با گروه های تروریستی شده و موجب شکل گیری منازعات سیاسی و نظامی میان کشورهای منطقه شود، قطعا به نفع تروریسم و غیرسازنده خواهد بود.
سید عمار حکیم، رئیس مجلس اعلای عراق نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از آخرین تحولات میدانی و سیاسی عراق گفت: عراق به صورت یکپارچه در برابر توطئه های خارجی که گسترش اختلافات را برنامه ریزی می کنند خواهد ایستاد.
وی ارتقای مستمر همکاری های همه جانبه میان دو کشور را اجتناب ناپذیر و اقدامی در مسیر تأمین منافع مشترک و شکل گیری امنیت پایدار در منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: تلاش های ارزنده جمهوری اسلامی ایران در عرصه های سیاسی، امنیتی و نظامی برای مقابله با تهدیدات گروه های تروریستی و حمایت همه جانبه از دولت و مردم عراق در سخت ترین شرایط امنیتی، هرگز از خاطر مردم این کشور محو نخواهد شد.