دور جدید تلاش‌های ضد ایرانی ترکیه و عربستان در دوره «پسابرجام»

شب گذشته با صدور بیانیه مشترک ایران و گروه ۱+ ۵، توافق جامع هسته‌ای ایران (برجام) رسمآً وارد مرحله اجرا شد. در این شرایط،‌‌ همان گونه که انتظار می‌رفت، برخی رقبای منطقه ناراضی از برجام، به ویژه ترکیه و عربستان، دور جدیدی از تلاش‌ها را برای ائتلاف سازی علیه ایران آغاز کرده‌اند.
کد خبر: ۵۶۱۴۷۵
|
۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸ 17 January 2016
|
32757 بازدید
دور جدید تلاش‌های ضد ایرانی ترکیه و عربستان در دوره «پسابرجام»كشورهايي مانند عربستان و تركيه با وجود اقدامات متعددی که طی سال های اخیر علیه کشورهای مختلف اسلامی انجام داده اند، اين روزها در تلاش هستند به ظاهر براي مبارزه با تروريسم و در اصل براي جلوگيري از شكوفايي ايران، ساير كشورهاي بزرگ منطقه از جمله مصر و پاكستان را به يك ائتلاف ضد ايراني فرا بخوانند.

به گزارش «تابناک»، شبکه خبری الميادين خبر داده است، به تازگی هیأتی از سازمان اطلاعات مصر ـ كه حامل پيام صلح و دوستي السيسي نيز بوده اند ـ با هدف «تلاش براي اخراج گروه هاي اخواني از تركيه» به اين كشور سفر كرده اند.

هرچند در اين سفر، موضوعاتي كه مورد تأكيد بوده و در اختيار رسانه ها قرار گرفته، موضوعاتي مانند پيگيري براي حل معضل دفتر نمايندگي مصر در كنفرانس سران اسلامي و همچنين استرداد اعضاي گروه اسلامي اخوان است، كه بنا به قوانين كشور مصر مجرم و تروريسم قلمداد مي شوند، اما به گزارش المیادین، اين سفر را بايد در راستاي تلاش هاي عربستان سعودي براي ايجاد همگرايي ميان تركيه، مصر و عربستان تحليل كرد.

حدود يك ماه پيش و در 16 دسامبر 2015 نيز بر اساس خبرهايي كه در روزنامه الشرق الاوسط آمده بود، مقامات عربستان سعودي، ادعاهايي مبني بر ايجاد يك ائتلاف بزرگ با حضور مصر، تركيه، پاكستان و عربستان را با مركزيت رياض ارائه داده و گفته بودند: اين ائتلاف مي تواند يك مركز عمليات مشترك براي مبارزه با تروريسم و مشاركت ها و پيمان هاي جنگي و همچنين جلوگيري از گسترش دامنه نفوذ ايران در منطقه باشد.

دو هفته پيش نيز خالد الدخيل از اساتيد دانشگاه هاي عربستان و متخصصين امور سياسي عربستان كه به مقامات عربستاني مشاوره مي دهد تأكيد كرده بود، تحولات منطقه به ويژه فعاليت هاي ايران در بحث توافق هسته اي با غرب، ايجاد يك ائتلاف ميان سه كشور تركيه، مصر و عربستان را به يك نياز فوري تبديل كرده است.

رجب طیب اردوغان، رئيس جمهور تركيه نيز با اینکه در ظاهر همواره به ايجاد صلح و تقويت مناسبات با همه كشورهاي منطقه تأكيد مي كند، به نظر مي رسد با مواضع و صحبت هايي كه در چند ماه اخير از جمله پس از حادثه انفجار در استانبول عليه ايران انجام داده و همچنين حمايت هاي لجستيكي فراواني كه از نظاميان عربستاني عليه ملت يمن انجام داده است، نسبت به شكل گيري اين ائتلاف ضد ايراني تمايل فراوان دارد.

پيشتر نيز امرالله ایشلر، مشاور ویژه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و نماینده پارلمان این کشور نيز با طرح این ادعا که «خسارتی که ایران به وحدت جهان اسلام وارد کرده است، از تمامی حملات رژیم صهیونیستی بیشتر است»، ضرورت يك ائتلاف ميان كشورهاي اسلامي عليه ايران را مطرح کرده بود.

مروری كوتاه بر آنچه آمد، نشان مي دهد كشورهايي مانند عربستان و تركيه با وجود رنج هاي فراواني كه در سال هاي اخير از طريق حمايت هاي آشكارا از گروه هاي ترورستي به جهان اسلام وارد كرده اند، پيوسته تلاش مي كنند با متقاعد كردن كشورهايي مانند مصر و پاكستان هر چه سريعتر به يك ائتلاف ضد ايراني منطقه اي دست يابند.

به نظر مي رسد اين تلاش ها با به پايان رسيدن ماجراي برجام و لغو تحريم ها عليه ايران در روزها و ماه هاي اخير به اوج خود برسد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟