تاثیر مکمل‌های تقویتی مو ثابت نشده است

کد خبر: ۵۶۹۷۶۸
|
۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹ 22 February 2016
|
3064 بازدید
این روزها بازار مکمل‌های تقویتی مو داغ است و مردم با دیدن تبلیغات این محصولات برای حفظ سلامت موهای خود به خریدن آنها ترغیب می‌شوند.

به گزارش ایسنا، با وجود آنکه سالانه هزینه بالایی صرف خرید تقویت‌کننده‌های مو می‌شود اما کارشناسان سلامت تاکید دارند که هنوز شواهد علمی کافی برای اثبات موثر بودن این محصولات در کنترل ریزش مو و افزایش ضخامت تارهای مو وجود ندارد.

بیشتر مکمل‌های تقویتی مو، حاوی ترکیب‌هایی همچون ویتامین C، ویتامین B3، بیوتین و ویتامین A هستند و مصرف تمام این ویتامین‌ها برای رشد موها ضروری است. این ترکیب‌ها همچنین برای عملکرد صحیح بدن مورد نیاز هستند و بسیاری از آن‌ها در انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های سالم و طبیعی وجود دارند.

بدن این ترکیب‌ها را به طور طبیعی از مواد غذایی دریافت می‌کند و در حقیقت این مواد باید بخشی از رژیم غذایی فرد باشند. همچنین دریافت آن‌ها از طریق مکمل‌ها تضمین می‌کند که این مواد مغذی و ویتامین‌ها در جریان خون حرکت کرده و به اعضای اصلی و سپس به فولیکول‌ها یا همان پیاز مو می‌رسد.

ویتامین C یکی از موثرترین مواد مغذی برای رشد و تقویت موها به حساب می‌آید که پروتئین کلاژن بوجود می‌آورد و این ماده نیز به نوبه خود عنصر اصلی در ساختار مو است. این ویتامین همچنین جذب آهن در خون را که برای رشد مو ضرورت دارد، افزایش می‌دهد.

از سوی دیگر مصرف بیوتین و ویتامین B3 نیز با هدف کمک به تقویت مو و افزایش جریان خون در سر برای رساندن مواد مغذی به فولیکول‌های مو توصیه می‌شود.

با این مقدمه سایت تخصصی «مدیکال دیلی» درباره تاثیر مکمل‌های تقویتی مو در گزارشی منتشر کرد: هرچند بر اساس آزمایش‌های انجام شده از سوی شرکت‌های تولیدکننده، بعضی از این مکمل‌ها برای رشد مجدد موها موثرند اما در مورد تاثیر بسیاری از این محصولات هنوز ابهام وجود دارد و شواهد علمی و آزمایشگاهی کافی در دست نیست که تاثیر مثبت آنها را به اثبات برساند.

برای مثال یکی از این شرکت‌ها در آزمایشی نشان داده است که محصول تولیدیِ آن در رشد چشمگیر موها در زنانی که موهای باریک دارند پس از 90 تا 180 روز موثر است و این بررسی به روش آزمایش کور و برای جلوگیری از هر گونه غرض ورزی در نتیجه مطالعات صورت گرفته است.

از سوی دیگر در مورد سایر مکمل‌ها نظیر مکمل‌های بیوتین که برای تقویت مو تولید شده‌اند نتایج امیدبخشی به دست نیامده است. علاوه بر این از آنجا که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، ویتامین‌ها را در گروه مکمل‌های رژیمی قرار داده و نظارتی بر عملکرد شرکت‌های تولیدکننده‌ این مکمل‌ها ندارد لذا این احتمال وجود دارد که در برخی موارد، عوارض این محصولات بیش از اثرات مفید آنها باشد.

به گزارش مدیکال دیلی، همچنین کارشناسان تاکید دارند اگر عامل ضعف و ریزش موها ژنتیکی باشد این مکمل‌ها بدون قطع هیچ تاثیری در جلوگیری از روند ریزش مو نخواهند داشت.

با این حال اگرچه نمی‌توان در مورد تاثیر این مکمل‌ها در رشد و تقویت موها به نتیجه قطعی رسید به گفته «ماری گلر» از متخصصان پوست و مو مرکز پزشکی «لانگون»، این روزها بسیاری از مردم هزینه زیادی را صرف خرید آنها می‌کنند و برخی نیز مدتی پس از مصرف آنها به نتیجه نرسیده و از این شیوه نیز برای کنترل ریزش مو ناامید می‌شوند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟