وزارت بهداشت: انرژي درماني ممنوع!

انرژي درماني روشي است كه نخستين بار توسط يك شخص ژاپني به نام ميكائو اوسويي در ابتداي قرن بيستم پايه‌گذاري شده است. تكنيك‌هايي كه در انرژي‌درماني از آنها استفاده مي‌شود به‌طور عمده شامل تمركز كردن، شفاف‌سازي، پرتوافكني، از بين بردن انرژي‌هاي مضر، برانگيختن و جمع‌آوري و همسوكردن تشعشعات بدن هستند.
کد خبر: ۵۶۹۹۸۴
|
۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۲ 23 February 2016
|
48301 بازدید
|
معاون وزير بهداشت در حالي روز گذشته اعلام كرد كه هيچ فردي در كشور مجوز انرژي درماني ندارد كه در سال‌هاي اخير با تبليغات گسترده‌اي كه در اين زمينه انجام شده است شاهد افزايش گرايش شهروندان به مقوله انرژي درماني هستيم، كه در بسياري از موارد به كلاهبرداري و سوء استفاده‌هاي مختلف منجر مي‌شود.

به گزارش آرمان، در قرن‌هاي 20 و 21 صفحه تازه‌اي در زندگي بشر رقم خورد و با پيشرفت‌هايي كه در تكنولوژي و دانش صورت گرفت امكان درمان و كنترل بسياري از بيماري‌هاي واگيردار كه تا قبل از آن هر ساله موجب مرگ تعداد زيادي از افراد مي‌شد به وجود آمد. در همين قرني كه پيشرفت‌هاي تكنولوژي زندگي بشر را احاطه كرده است، مرگ و مير بر اثر بيماري‌هاي غيرواگيري مانند بيماري‌هاي قلبي افزايش يافت و در عين حال بيماري‌هايي با منبع ناشناخته و كمتر شناخته شده در اين قرن سربرآوردند كه پيشرفت‌هاي بشر در مقابله با آنها كم مي‌آورد و همين باعث شد راه براي درمان‌هايي كه ماهيتي متفاوت داشتند باز شود. انرژي درماني يكي از آن مقوله‌هايي بود كه در اين قرن بيش از هر زمان ديگري مورد اقبال قرار گرفت و اين در حالي است كه تاثيرگذار بودن اين نوع از درمان هيچ‌گاه به اثبات نرسيده است. اطلاعات كم و ناموثقي كه درباره اين روش درماني وجود دارد باعث شده است راه براي استفاده افراد سودجو از آن باز شود.

انرژي درمانگري اثري ندارد


ريكي يا انرژي درماني روشي است كه نخستين بار توسط يك شخص ژاپني به نام ميكائو اوسويي در ابتداي قرن بيستم پايه‌گذاري شده است. تكنيك‌هايي كه در انرژي‌درماني از آنها استفاده مي‌شود به‌طور عمده شامل تمركز كردن، شفاف‌سازي، پرتوافكني، از بين بردن انرژي‌هاي مضر، برانگيختن و جمع‌آوري و همسوكردن تشعشعات بدن هستند. اين روش در اواخر سال 1930 وارد آمريكا شد، با اين وجود موثر بودن آن هيچ‌گاه مورد تأييد قرار نگرفت. وسيع ترين و جامع ترين تحقيق درباره ريكي و اثرات آن در درمان بيماري‌ها توسط دكتر ادزارد ارنست و همكارانش در دانشگاه اكستر انجام شد. پس از آمارگيري و تحقيقاتي كه نتيجه آن در ژانويه سال 2008 منتشر شد، اعلام كردند كه شواهد و مدارك موجود براي اثبات موثر بودن ريكي در درمان بيماري‌ها كافي نيست.

هيچ‌كسي مجوز انرژي درماني ندارد


روز گذشته، معاون طب سنتي وزير بهداشت از تدوين استاندارد خدمات طب سنتي و تدوين كتاب اول طب سنتي و تندرستي خبر داد و از سوءاستفاده مدعيان طب سنتي از باورهاي ديني مردم انتقاد كرد. محمود خدادوست افزود: «استانداردهاي خدمات طب سنتي و سوزني تدوين و در آنها مشخص شده چه كسي حق ارائه اين خدمات را دارد و در چه محدوده‌اي مجاز به فعاليت است.» به گزارش ايرنا، او تأكيد كرد: «اكنون حدود 100 تا 200 نفر در كشور مجوز فعاليت در حوزه طب سنتي دارند، كمتر از 100 نفر مجوز فعاليت در حوزه كايروپراتيك دارند و حدود پنج نفر نيز مجوزناتروپتي (درمان طبيعي) گرفته‌اند و هيچ فردي در كشور مجوز فعاليت هميوپاتي، انرژي‌درماني و ماساژدرماني ندارد.» اين نخستين باري نبود كه معاون طب سنتي وزير بهداشت و درمان درباره مساله انرژي درماني هشدار مي‌داد، مهر ماه امسال هم خدادوست در يك توضيح مفصل تر درباره انرژي درماني گفت: رشته‌ انرژي درماني كه از جمله شاخه‌هاي طب مكمل است در ايران مجوز ندارد. او درباره خدمات غيرمجاز برخي افراد در حوزه انرژي درماني بيان كرد: طبق گفته‌ سازمان جهاني بهداشت بسياري از رشته‌هاي طب مكمل به اندازه كافي تاييديه تاثيرگذاري ندارند، بنابراين بايد اطلاع رساني به گيرنده‌هاي خدمت را مورد توجه قرار دهيم. خدادوست افزود: در رشته‌ انرژي درماني هيچ مجوزي داده نشده است. با وجود مراكز غير معتبر ارائه‌دهنده خدمات طب مكمل قطعا افراد آسيب ديده‌‌اي هستند كه فريب تبليغات اغواگرانه را خورده‌اند اما آمار مشخصي از تعداد آنها در دست نداريم.

كلاهبرداري‌هاي كلان انرژي درمانگرها


چند سالي است كه هر از چند گاهي افكارعمومي جامعه ما با شنيدن اخباري در باب سوء استفاده از انرژی درمانی شوكه مي‌شود. پرونده‌هاي سياهي كه از كلاهبرداري از تعداد زيادي از افراد در لباس انرژي‌درماني حكايت دارند. در هاله ابهام قرار داشتن روش انرژي درماني راه را براي استفاده افراد سودجو از آن باز كرده است. عمده‌ترين استفاده‌هايي كه از اين روش مي‌شود را به دو دسته آزار و اذيت‌ها و سوءاستفاده‌هاي مالي مي‌توان دسته‌بندي كرد. آمار دقيقي درباره گردش مالي انرژي درمانگرها در كشور وجود ندارد، اما تنها در يك مورد آن، يكي از برنامه‌هاي شبكه ماهواره‌اي فارسي زبان حدود يك ميليارد تومان از برخي از مردم كلاهبرداري كرد. انرژي درمانگرها در كشور ما با برگزاري كلاس‌ها و همايش‌هاي مختلف مردم را جذب مي‌كنند و از اين طريق راه را براي سوء استفاده‌هاي بعدي باز مي‌كنند. اما سوء استفاده از انرژي درماني تنها به اين سطح محدود نمانده است، بعضي از اين افراد سودجو از اين فن براي تعرض به زنان و دختران جوان استفاده مي‌كنند و تنها در يكي از پرونده‌هاي اين ماجرا يك انرژي درمانگر 20 زن جوان را مورد آزار و اذيت قرار داد. صدمات مختلفي كه انرژي درماني به مردم مي‌زند بسيار بيشتر از چيزي هستند كه در تصور ما مي‌آيند زيرا هر ساله طرفداران اين روش چندين برابر مي‌شوند و در عين حال استفاده‌كنندگان از اين فن هزار و يك راه براي سوء استفاده از مردم ابداع كرده‌اند كه خود انرژي درماني تنها بخش كوچكي از آن مي‌شود. همه‌چيز از يك ثبت نام آغاز مي‌شود اما اين دالان تو در توي تاريك عاقبتش به ناكجاآبادي مي‌رسد كه گاهي زندگي يك انسان را به تباهي مي‌كشاند.

انرژي درمانگري اثري در بهبود بيماري ندارد


«اينكه گفته شود انرژي درماني در درمان بيماري‌ها اثر دارد چيز بي ربطي است، انرژي درماني باعث درمان بيماري‌ها نمي‌شود.» اين گفته صريح و بي پرده رئيس انجمن متخصصان داخلي به «آرمان» است. ايرج خسرونيا جمله آغازينش را اين‌چنين تكميل مي‌كند: «در مناظره‌ها و مصاحبه‌هايي كه با انرژي درمانگرها داشته‌ايم به اين نتيجه رسيده‌ايم كه انرژي درماني براي افرادي كه مشكل جسمي ندارند و مشكلاتشان روحي است ممكن است كمك بكند ولي در درمان بيماري‌هاي جسمي انرژي درماني به هيچ عنوان تأثيري در درمان ندارد.» به گفته او هيچ شواهد مستند و موثقي مبني بر درمان بر اثر انرژي درماني وجود ندارد. خسرونيا به دخالت وزارت بهداشت و درمان و دادگستري در برخورد با انرژي درمانگرها اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «زياد بودن تعداد انرژي درمانگرها و فعاليت ناشناخته و زيرزميني بسياري از آنها باعث شده است اطلاعات دقيقي درباره‌شان وجود نداشته باشد و همين موضوع برخورد با اين افراد را سخت مي‌كند.» نكته پاياني رئيس انجمن پزشكان داخلي خطاب به كساني است كه از آنها به اين وسيله سوءاستفاده شده است: «لازم است مردم از اين افراد شكايت كنند تا دادگستري و وزارت بهداشت با شناسايي آنها از فعاليت‌شان جلوگيري كنند. »

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶۶
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۴
انرژی درمانی چینی یا چی کنگ با ریکی کلاه بردار فرق داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۴
امدی جانت به قربانم ولی حالا چرا ؟ بعد این همه سال ادعای و فریب مردم
پاسخ ها
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۷
با انرژی گفت بهبودی دهم . بر سر بیمار اگر دستی نهم قدرتم زین هم که گفتم بیشتر
است .تیز و نافذ تر ز هرچه نیشتر است با نگاهی عالم برزخ عیان . بینم و آرم برایت در بیان گرچه بیمارم خودم قرص میخورم. درد بیماران بسرعت می برم . گفتمش خوشباوریها تا کجا می فریبد مردم از اهل دجا ؟! ما گذشتیم از نگاه برزخی گو که در جیبم چه باشد یا اخی ؟ ! بشنو این ضرب المثل بار دگر کم به دل کن بعد از این خون جگر . کل طبیب ار بوده باشد ای رفیق کله ی طاسش کند پر مو دقیق . این هم بیمار در دارالشفا گو کدامین را نمو دستی دوا؟ گفته هایت را نباشد هیچ دلیل گر پذیرن کس بود از مخ علیل.
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
گرفت تصمیم باطل مرد رندی. چسباند به اسلام کیش هندی ز بودا و ز جینا شاهد آرد که مردم را ز اسلام باز دارد بچسباند به قرآن حرف مفت را ز ابلیسان عالم هر چه گفت را کند اغفال باشد جاهلان را به ره در ماندگان و کاهلان را تلاشش باشد اما بی نتیجه بجان عمه ی پیرش خدیجه. والسلام.
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
این همه بیمار در دارالشفا گو کدامین را نمودستی دوا؟! در شعر بالا کلمه ی همه اشتباها و کلمه ی < پذیرد > در بیت زیر پذیرن نوشته شده است.ااما صحیحش عبارت است از : گفته هایت را نباشد هیچ دلیل گر پذیرد کس بود از مخ علیل. لطفا اصلاح بفرمائید. متشکرم .
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
نچسبانید لطفا کیش هندی به اسلام از جهالت یا ز رندی که اسلام با جهالت جنگ دارد نفاق مشرکین صد رنگ دارد. انر ژی هاونی یا دسته گوشتکوب کدامین شخص بیمار را نمود خوب؟ چرا با نام علم یا نام اسلام کنیم افسانه های پوچ خوشنام؟
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
کسی کو خواسته باشد یاد گیرد. ز علم چاکرائی زاد گیرد ببندد چشم چپ را و گشوده کند راست و فشار آرد به روده برد ابروی راست خویش بالا ولی ابروی چپ پائین حالا در این صورت شود چشم ششم باز بهمراهش کمی هم گر کند ناز ببیند برزخ و هر مرده ای را ز دنیا رفته و افسرده ای را خبر آرد ز برزخ حال خوبان بگوید توپ توپند شاد رویان چنین علمیست علم چاکرائی بغفلت از تعلم پس چرائی؟! گر آموختی بیامزش بدائی ز بعد آن بنوش حتما دو چائی
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
چرا راه خردمندان نپوئیم کمالات الهی را نجوئیم؟ چرا باب خرد بر خود ببندیم شویم بیچاره و بر خود بخندیم؟ کدامین چاکرا باز است عالم چرا باید رویم دنبال ظالم؟ برای آنکه از آلام بکاهیم چرا آرامش از هندو بخواهیم؟ مگر ترک تعقل عیب و بد نیست جلوی را ه آدم عین سد نیست؟ بیاریم رو بدانش چون بزرگان بیاموزیم تعلیمات قرآن بباطل دل ببندند عاقلان کی چرا افسانه ی چاکرا منیم پی؟
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
شکستن باید آن تابوی هندی کند نا آگهان بی دین ز رندی گهی برچسب دین دارد به سینه ولی ورزد به دینداران کینه گهی هم نام علم بر خود گذارد که شاید مردم از ره باز دارد اگر طالب بود بر علم هرکس بدانشگاه یا حوزه رود پس
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
نرفت هیچ آدمی دنبال چاکرا جز آن که داد از دست روح پاک را کدام عاقل رود دنبال موهوم حیاتش را کند سر تا بپا شوم؟
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
جان فدایت عمه جان محروم شدیم مانده اندر گوشه ای چون بوم شدیم گفته ایم از چاکرا و راه تو لیک خجلانیم ز روی ماه تو قدرت تطیر دورتو را زیاد ما بیان کردیم تا ماند بیاد هیچ خردمندی فریب ما نخورد وهم چاکرا آبروی ما ببرد قدرت اسلام و عالم بین خلق رانده ما را در بیابان همچو دلق نا امیدیم دست و پائی می زنیم گو ر خود با دست خود ما میکنیم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟