سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: زنان کمتر در جرایم سازمانیافته، قاچاق مواد مخدر و باندهای مافیایی حضور دارند و بیشتر بهنظر میرسد قربانیان جرائم مرتبط با مواد مخدر باشند.
به گزارش ایلنا، پرویز افشار درخصوص زنان زندانی مرتبط با مواد مخدر؛ با بیان اینکه حدود ۴۳ درصد از زندانیان سراسر کشور بهصورت مستقیم در ارتباط با مواد مخدر در زندان بهسر میبرند، گفت: اما با بررسی پرونده زندانیان مشخص میشود؛ گروه دیگری نیز وجود دارند که به علل دیگر دستگیر و زندانی شدهاند اما دلیل و علت تامه بزهی که مرتکب شدهاند؛ اعتیاد است. به عنوان مثال فردی مرتکب قتل یا دزدی میشود، اما دلیل ارتکاب جرم، اعتیاد وی بوده است.
وی ادامه داد: وقتی این موارد را با هم جمع میکنیم به رقم ۶۸ درصدی میرسیم، ادامه داد: درحال حاضر آمار تفکیکی دقیقی درخصوص تعداد زنان زندانی مرتبط با مواد مخدر در دست نیست، اما در کل جمعیت زنان زندانی از مردان زندانی بسیار کمتر است.
افشار با تاکید براینکه زن از قداست خاصی برخوردار است و معمولا رفتار مجرمانه ندارد، اظهار کرد: زنان کمتر در جرایم سازمانیافته، قاچاق مواد مخدر وباندهای مافیایی حضور دارند و بیشتر بهنظر میرسد؛ زنان قربانیان حوادث مرتبط با مواد مخدر باشند و آن دستهای نیز که به خردهفروشی مواد مخدر دست میزنند؛ بیشتر معتادانی هستند که برای تامین مواد به این سمت رفتهاند، البته ممکن است؛ موارد نادری نیز وجود داشته باشد که زنان روسای باندهای مواد مخدر باشند، اما معمولا تعداد این زنان در مقایسه با مردان بسیار کمتر است.
تعدادی از زنان، درگیر جرائم همسران میشوند
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه سعی قانون برآن است که برای زنان وگروههای آسیبپذیر، حبس و مجازاتهایی از این دست کمتر درنظر گرفته شود، یادآورشد: براساس قانون حمل، نگهداری، تولید و هرگونه فعالیت مرتبط با مواد مخدر غیرقابل تحمل و جرم است و ممکن است؛ تعدادی از زنان به دلیل جرائم مرتبط با نگهداری، حمل، و... مواد مخدر که مرتبط با شوهران آنان است، درگیراین جرایم و متهم شوند.
وی گفت: البته اگر کسی در محیطی دستگیر شود که از وجود مواد بیاطلاع باشد؛ مقام قضایی حتما به موضوع رسیدگی کرده و هیچ کس غیرعامدانه مرتبط با مواد مخدر دستگیر، زندانی و مجازات نمیشود.
افشار با تصریح براینکه فرایند داوری و پیش از شروع این فرایند یعنی مرحله کشف و ضبط مواد مخدر و دستگیری متهمان همراه با عملیات پلیسی و امنیتی و اطلاعاتی است، افزود: پارهای افراد ممکن است؛ پس از دستگیری و تشکیل پرونده خود را بیاطلاع نشان دهند، اما تعداد معدودی هم ممکن است ناآگاهانه در دام افتاده باشند که قضات و ضابطان در فرایند دادرسی این جهات را در نظر میگیرند.